Zoho Writer: Zavedenie inteligentného komponovania a funkcií formátovania za chodu v aplikácii Writer na urýchlenie tvorby a formátovania obsahu

Zoho Writer: Zavedenie inteligentného komponovania a funkcií formátovania za chodu v aplikácii Writer na urýchlenie tvorby a formátovania obsahu

Využite silu generatívnej umelej inteligencie, príkazov lomítka a formátovania bez rozptyľovania na rýchle a jednoduché vytváranie, zostavovanie, úpravu, formátovanie a rozvrhnutie obsahu v aplikácii Writer.

Pomocou jedinej klávesnice môžete okamžite vyvolať Ziu na generovanie obsahu alebo získať prístup k množstvu možností formátovania a kompozície priamo v editore.

Inteligentné komponovanie so Zia - teraz s generatívnymi schopnosťami umelej inteligencie

Jednoducho zadajte dvojité lomítko (//) v editore Writer, aby ste spustili aplikáciu Zia a komunikovali s ňou. Zia by mohla vždy identifikovať gramatické chyby, porozumieť kontextu a ponúkať návrhy v reálnom čase na vylepšenie vašich dokumentov. Teraz, po pridaní funkcií generatívnej umelej inteligencie a integrácii s ChatGPT, vám Zia pomáha zefektívniť a urýchliť aj tvorbu obsahu.

Generatívna umelá inteligencia je k dispozícii len pre DC v USA. Čoskoro to všetko uvoľníme pre DC.

Ako používať funkciu Smart Compose

V editore Writer zadajte "//" alebo kliknite na ikonu, aby ste vyvolali predpripravené kontextové výzvy Zia. Môžete vyzvať aplikáciu Zia, aby vytvorila obsah, pokračovala v písaní existujúceho obsahu alebo prepísala text. Odtiaľto sa môžete rozhodnúť, či obsah Zia vložíte do svojho dokumentu alebo ho zahodíte.

Zia ponúka predpripravené výzvy pre:

1. Vytvorenie obsahu

Generovanie obsahu od začiatku! Jednoducho vyberte vhodnú výzvu na generovanie nápadov alebo obsahu pre príspevky na blogu, tweety, webové stránky, e-maily a ďalšie.

2. Úprava obsahu

Upravte existujúci obsah alebo upravte odpovede Zia pred ich pridaním do dokumentu. Zia ponúka dynamickú výzvu, ktorá vám umožňuje:

  • upraviť slovo

Jednoducho vyberte slovo a vyzvite Ziu, aby zobrazila synonymá, súvisiace slová, definíciu a ďalšie informácie.

  • Upraviť vybraný obsah

Vyberte frázu, vetu (vety) alebo odsek (odseky) a vyzvite aplikáciu Zia, aby skrátila, preformulovala alebo zhrnula váš obsah, určila kľúčové slová alebo navrhla názov.

Keďže Zia je teraz integrovaná so službou ChatGPT, odporúčame pri práci s obsahom, ktorý obsahuje informácie umožňujúce identifikáciu osôb (PII), postupovať obozretne.

Formátovanie pri písaní

Zakaždým, keď použijete myš alebo sa vzdialite od editora na formátovanie, vloženie obrázka alebo tabuľky a podobne, môže sa narušiť priebeh a rytmus vášho písania. Writer vám to pomôže dosiahnuť dvoma novými spôsobmi:

  1. Príkaz lomka

Príkaz lomítko (/) premení vašu klávesnicu na výkonné príkazové centrum, takže môžete formátovať a rozvrhnúť svoje dokumenty bez toho, aby ste museli presunúť pozornosť.

Stačí stlačiť kláves "/" na zobrazenie a výber možnosti:

  • Formátovanie a zarovnanie obsahu.

  • Zmeniť štýl textu a veľkosť písmen.

  • Vkladať obrázky, tabuľky, rovnice, symboly, nákresy a iné.

  • Vložiť zoznam, zoznam úloh, zaškrtávacie políčko atď.

  • Pridanie stĺpca alebo zalomenia stránky a oddielu.

  • Vložte podpis, dátum, čiarový kód, citácie a bibliografiu a meno autora.

  • A ešte viac!

  1. Podpora Markdown

Markdown v aplikácii Zoho Writer pomôže rýchlo a bezproblémovo vytvárať, formátovať a štruktúrovať obsah.

Vďaka podpore Markdown môžete obsah formátovať tučným písmom alebo kurzívou a dokonca pridávať:

  • Rôzne úrovne nadpisov

  • Hypertextové odkazy

  • Zaškrtávacie políčka

  • Usporiadané alebo neusporiadané zoznamy

  • Obrázky a ďalšie

Markdown môžete zapnúť výberom možnostiAutomaticky zistiť Markdown v časti Nastavenia --> Predvoľby.

Informácie o pravidlách Markdown v aplikácii Zoho Writernájdete na stránke

Automatická oprava s formátovaním

Povedzme, že píšete správu a chcete, aby boli konkrétne slová napísané v určitom formáte alebo štýle. Zvyčajne budete musieť ručne vyhľadať každé použitie slova a naformátovať ho jednotlivo. Vďaka funkcii Autocorrect with formatting tento problém zmizne, pretože vybrané slová automaticky naformátuje počas písania.

Ako používať funkciu automatickej opravy

Povedzme, že píšete správu o elektrických vozidlách. Chcete, aby sa slovo "elektrické vozidlo" v celom dokumente štylizovalo tučným písmom a kurzívou, vždy keď napíšete "EV".

Jednoducho vytvorte pravidlo automatickej opravy, aby vždy, keď napíšete "EV", program Writer ho v dokumente automaticky nahradil slovomelektrické vozidlo. Ak chcete pridať pravidlo automatickej opravy, kliknite na ikonu, ktorá sa nachádza v pravom hornom rohu stránky, kliknite na položkuĎalšie nastavenia, vyberte položkuAutomatická oprava a nakonfigurujte pravidlo.

Najdôležitejšie funkcie funkcie Smart Compose a formátovania za chodu

1.Písanie bez prerušenia

Keďže príkazy "/" a "//" sú zabudované priamo v editore Writer, nikdy sa nemusíte vzdialiť od editora, aby ste požiadali o pomoc Zia alebo formátovali svoje dokumenty. Môžete písať bez toho, aby ste prerušili svoj tvorivý tok.

2.Pracujte priamo tam, kde píšete

Program Zia alebo ponuku formátovania môžete spustiť a komunikovať s ním priamo v editore bez toho, aby ste museli prepínať karty. Stačí napísať niektorú zo skratiek Markdown alebo zadať "//" alebo "/" a zobrazí sa chatovacie okno alebo ponuka formátovania Zia. Odtiaľ môžete požiadať o pomoc pri písaní alebo formátovaní obsahu.

3.Píšte rýchlejšie a lepšie

Nemusíte sa starať o vymýšľanie nápadov na obsah ani o štruktúrovanie a formátovanie článkov. Kým Zia vám pomôže rýchlo vytvoriť pútavý obsah, príkaz lomítko a podpora Markdown vám pomôžu okamžite formátovať a štylizovať obsah. To vám umožní jasne a jednoducho odovzdať zamýšľané posolstvo.

Vďaka novým funkciám Writer Smart Compose, formátovaniu za chodu a automatickým opravám v kombinácii s nedávno pridanou funkciou hlasného čítania je vytváranie, komponovanie, formátovanie a kontrola obsahu hračka!

Vyskúšajte si tieto nové možnosti a dajte nám vedieť svoje návrhy a pripomienky v komentároch.