Zoho Qntrl – Tipy a triky č. 69 – Prispôsobte si termíny splatnosti a spúšťajte e-mailové upozornenia

Zoho Qntrl – Tipy a triky č. 69 – Prispôsobte si termíny splatnosti a spúšťajte e-mailové upozornenia




Rast organizácie závisí viac od získania dôvery svojich zákazníkov. Prvým krokom pri budovaní dôvery je, keď spotrebitelia dostanú svoj hotový výrobok v sľúbenom časovom rámci.

Keď sú zamestnanci pridelení k viacerým úlohám a na dokončení práce spolupracujú viaceré tímy, môže byť ťažké určiť, ktorá úloha si vyžaduje najväčšiu pozornosť alebo sa blíži jej termín.

Napríklad softvérová spoločnosť Zylker vytvára nové aplikačné funkcie, ktoré zahŕňajú dizajn, vývoj, testovanie, vzdelávanie používateľov a vydanie. Každý tím by mal mať nastavenú zmluvu SLA, aby boli funkcie uvoľnené včas. Takže keď sa karta presunie do fázy, pole dátumu splatnosti sa musí aktualizovať a používateľ musí byť upozornený skôr, ako fáza dosiahne dátum splatnosti.



V Qntrl máte teraz možnosť prispôsobiť pole Termín splnenia preferovaným časom a spustiť e-mailové upozornenie pre príjemcu alebo vlastníka karty, aby ste určili prioritu úlohy. Túto podmienku môžete nastaviť vo všetkých požadovaných prechodoch, čo v konečnom dôsledku vedie k upovedomeniu zamestnanca pred termínom. Dá sa to dosiahnuť pomocou poľa Aktualizovať a Kritériá odoslania e-mailu v časti Po prechode.