Zoho CRM: Zlepšite svoje A/B testovanie pomocou návrhov Zia

Zoho CRM: Zlepšite svoje A/B testovanie pomocou návrhov Zia

S radosťou vám oznamujeme súbor vylepšení funkcie A/B testovania webového formulára v systéme Zoho CRM, ktoré vám prináša spoločnosť Zia a ktoré sú navrhnuté tak, aby bol váš proces testovania intuitívnejší, efektívnejší a orientovaný na výsledky.

Vylepšenia pomôžu používateľom tým, že pri A/B testovaní poskytnú nasledujúce návrhy Zia:
  • Návrhy A/B testovania pre málo výkonné webové formuláre.
  • Návrhy variantov pre A/B testovanie webových formulárov.
  • Návrhy na rozdelenie návštevnosti pre webové formuláre.
  • Návrhy na predĺženie trvania testovania.
  • Informované spustenie variantov a porovnanie miery konverzie.
  • Dynamické prideľovanie návštevnosti.
  • Štatistická významnosť a hodnotenie spoľahlivosti.
Webové formuláre sú neoddeliteľnou súčasťou systému Zoho CRM. Sú to brány k údajom o zákazníkoch, ktoré premosťujú priepasť medzi vašimi potenciálnymi zákazníkmi a vašimi ponukami. Optimalizácia webových formulárov môže výrazne zlepšiť používateľskú skúsenosť a zapojenie, a tým zvýšiť mieru konverzie.

Jedným z najúčinnejších nástrojov na optimalizáciu webových formulárov je A/B testovanie. To vám umožňuje testovať dve verzie webového formulára súčasne a zistiť, ktorá z nich funguje lepšie. Cieľom je prijímať rozhodnutia založené na údajoch, ktoré môžu zlepšiť zapojenie, mieru konverzie a v konečnom dôsledku aj vaše hospodárske výsledky.

Bez ďalších zbytočných rečí sa teda v rýchlosti pozrime na vylepšenia, ktoré sme vykonali.

Zia navrhuje A/B testovanie na málo výkonných webových formulároch

Náš novo vylepšený Zoho CRM teraz obsahuje komplexný, inteligentný systém, ktorý proaktívne navrhuje A/B testovanie pre málo výkonné webové formuláre. Pomocou systému Zia systém dôkladne vyhodnocuje vaše webové formuláre na základe ich konverzného pomeru a miery vyplnenia polí a určuje, či ide o málo výkonné webové formuláre. Ak tieto ukazovatele nedosahujú stanovené prahové hodnoty - napríklad nízka miera konverzie alebo miera vyplnenia polí nižšia ako 10. percentil -, systém Zia odporučí vykonať pre tieto formuláre A/B test.

Varianty navrhnuté spoločnosťou Zia na A/B testovanie webových formulárov

Keď začnete nastavenie A/B testu, Zoho CRM teraz vstúpi do hry s prehľadnými odporúčaniami založenými na analýze, aby ste zvýšili mieru konverzie vášho formulára.

Systém skúma vaše existujúce webové formuláre a identifikuje polia s nízkou mierou vyplnenia a polia, ktoré zostávajú prázdne. Následne navrhuje strategické zmeny, ako je zmena poradia alebo odstránenie určitých polí, aby optimalizoval vaše webové formuláre pre maximálnu mieru zapojenia používateľov a mieru vyplnenia.

Návrhy na rozdelenie návštevnosti webových formulárov

Funkcia A/B testovania teraz prichádza s inteligentným prístupom k prideľovaniu návštevnosti. Ak má konkrétny variant webového formulára slabšie výsledky, systém navrhne prerozdelenie návštevnosti. Tým sa zabezpečí, že väčšina vášho publika bude vystavená efektívnejším formulárom, čím sa zvýšia vaše šance na konverziu.

Okrem toho, ak niektorý variant vedie k neuspokojivej miere konverzie, systém Zoho CRM odporučí rozdelenie návštevnosti, čím sa zníži vystavenie nedostatočne výkonnému formuláru. Máte tiež možnosť presmerovať návštevnosť zo slabo výkonného formulára na formulár s lepším výkonom.

Návrhy Zia na predĺženie trvania testu

Zia teraz navrhne predĺženie trvania testu, keď pôvodný test nevytvorí dostatok údajov na definitívne vyhlásenie víťaza.

Návrh na predĺženie trvania testu sa vykoná na základe počtu návštevníkov, ktorí počas počiatočného testovania interagovali s webovým formulárom. Predĺženie trvania testu by teda umožnilo komplexnejší zber údajov.

Informované spustenie variantov a porovnanie miery konverzie

Pri spustení variantu je nevyhnutné prijať rozhodnutie na základe komplexných údajov. Ak pôvodný formulár mimo A/B testu dosahuje lepšie výsledky z hľadiska miery konverzie v porovnaní s víťazným variantom, systém Zoho CRM vás na to proaktívne upozorní. Vďaka tomu budete pred spustením variantu plne informovaní o relatívnej výkonnosti všetkých formulárov. Vzhľadom na tieto poznatky máte v prípade potreby možnosť predĺžiť trvanie A/B testovania, aby ste dosiahli presnejšie výsledky.

Dynamické prideľovanie návštevnosti podľa Zia

Zaviedli sme inovatívnu funkciu dynamického prideľovania návštevnosti pre varianty webových formulárov, čím sme urobili významný krok smerom k marketingovej optimalizácii.
Ak si používateľ nie je istý pridelením návštevnosti správnemu webovému formuláru, môže použiť dynamické prideľovanie, pri ktorom sa návštevnosť spočiatku rozdelí rovnomerne medzi všetky formuláre. Postupne sa na základe výkonnosti formulárov dynamicky upraví prideľovanie návštevnosti tak, aby vysoko výkonné formuláre dostali viac návštevnosti, čím sa zabráni neželanej návštevnosti z nízko výkonných formulárov.

Štatistická významnosť a hodnotenie spoľahlivosti

Aby sme vám poskytli robustné a spoľahlivé pochopenie výsledkov A/B testovania, poskytneme teraz pre vyhláseného víťaza skóre spoľahlivosti. Toto skóre je založené na štatistickej významnosti testu, čo vám zaručí, že môžete s istotou prijímať informované rozhodnutia.

Body, ktoré je potrebné vziať na vedomie

Existujú dve okolnosti, za ktorých neodporúčame predĺžiť trvanie A/B testu:
  • Ak bol jasný víťaz určený s vysokou mierou istoty (skóre spoľahlivosti 95 % alebo viac).
  • Ak predĺženie doby testovania prekročí maximálny limit 90 dní, nenavrhneme ho, aj keď test prebiehal len 60 dní a na jeho dokončenie by bolo potrebných ďalších 40 dní.
  • Návrhy adaptívneho prerozdelenia prevádzky a rozdelenia sa ponúknu až vtedy, keď bude mať systém dostatok údajov na spoľahlivé určenie.