Zoho CRM: Agregované polia v podformulároch na základe podmienok

Zoho CRM: Agregované polia v podformulároch na základe podmienok

Ahoj všetci,

Sme radi, že vás môžeme informovať o najnovších vylepšeniach našich možností agregovaných polí v podformulároch; vytváranie agregovaných polí na základe podmienok!

Agregačné pole je stĺpec, na ktorý bola použitá matematická funkcia. V prípade potreby môžete agregátne pole pridať po zahrnutí stĺpcov. Zatiaľ máme k dispozícii tri typy agregačných polí pre podformuláre:
  • Preddefinované funkcie: Jednoducho použite bežné matematické funkcie, ako sú SUM, AVERAGE, MAXIMUM a MINIMUM.
  • Funkcie vzorcov: Prispôsobte si agregáty pomocou personalizovaných výrazov vzorcov.
  • Ručné zadávanie : Majte veci pod kontrolou vďaka ručnému zadávaniu hodnôt.

Čo je nové?

Agregátne polia založené na podmienkach : Agregátne polia si teraz môžete prispôsobiť na pokročilej úrovni. Okrem agregácie údajov môžete tiež stanoviť konkrétne podmienky alebo kritériá, na základe ktorých sa rozhoduje o tom, ktoré položky sa majú zahrnúť do agregácie. Táto funkcia poskytuje presnejšiu kontrolu a umožňuje podrobnú analýzu údajov.


Tu je bližší pohľad na kľúčové zaujímavosti:
  • Agregácia na základe kritérií : Môžete nastaviť špecifické podmienky alebo kritériá na filtrovanie a uprednostňovanie údajov, ktoré sú pre vás najdôležitejšie, a nie len zhromažďovať všeobecné informácie. Systém potom zhromaždí a agreguje len údaje, ktoré tieto podmienky spĺňajú.
  • Odlišné zobrazenia údajov : Táto funkcia je revolučná pre súbory údajov, ktoré zahŕňajú rôzne kategórie. Ak máte údaje, ktoré rozlišujú medzi rôznymi kategóriami, napríklad fotoaparátmi a fotografickými zariadeniami alebo tlačiarňami a skenermi, môžete teraz tieto kategórie ľahko oddeliť a analyzovať samostatne, čo zaručuje jasné a presné poznatky.

Ako vám to pomôže?

  • Flexibilita: Vyberte si, či chcete agregovať buď všetky hodnoty riadkov, alebo len konkrétne hodnoty na základe vami nastavených kritérií.
  • Presnosť: Vďaka novému vyskakovaciemu oknu s kritériami môžete určiť, ktoré polia podformulára chcete zohľadniť, čím zabezpečíte, že výsledky budú presne zodpovedať tomu, čo potrebujete.

  • Efektívnosť: Pri aktualizácii alebo vytváraní nových záznamov systém inteligentne vypočíta buď všetky položky riadkov, alebo len tie, ktoré zodpovedajú vašim podmienkam.
To je o všetkých vylepšeniach. Svoje pripomienky a názory nám oznámte v komentároch nižšie.

    • Related Articles

    • Oznámenie zmeny spôsobu výpočtu hodnôt null vo vzorcoch v Zoho CRM

      Ako všetci viete, pole vzorca je všestranné pole, ktoré vám umožňuje vykonávať rôzne výpočty, od jednoduchej matematiky cez zreťazenie až po porovnávanie hodnôt polí. Ak sa chcete dozvedieť viac o rôznych možnostiach polí vzorcov, prečítajte si Typy ...
    • Zoho CRM: Odteraz sú už v ponuke aj RTF polia

      Prečo RTF text? Predtým viacriadkové polia podporovali len obyčajný text, ktorý ponúka obmedzené možnosti formátovania, pokiaľ ide o štýly písma, farby, zvýraznenia a ďalšie vizuálne prvky. Pomocou RTF textu môžete zvýšiť vizuálnu príťažlivosť ...
    • Notebook pre Zoho CRM

      Sme radi, že vám môžeme predstaviť Notebook pre Zoho CRM. S úplne pozoruhodným Zoho CRM a krásnym Zoho Notebookom si teraz môžete vychutnať bohaté funkcie vrátane rôznych formátov poznámok, možnosti spolupracovať s ostatnými používateľmi a upraveného ...
    • Zoho CRM: Dynamické filtre pre vyhľadávacie polia

      sme nadšení, že sa môžeme podeliť o naše najnovšie doplnky k vyhľadávacím filtrom: zavedenie dynamických kritérií filtrov. Predstavte si tento scenár, keď manažér predaja dokončuje zložitú transakciu a potrebuje zapojiť odborníka na danú problematiku ...
    • Zoho CRM: Nové funkcie v nástroji na tvorbu vzorcov

      Reťazec vzorca CaseInsensitiveEqualsDescription : Príklad: Porovnáva dva reťazce bez ohľadu na veľkosť písmen : Príklad: CaseInsensitiveEquals('asdf', 'AsDf') vráti true Príklad. Predstavte si, že máte databázu s kontaktnými informáciami, v ktorej sa ...