Zoho Campaigns: Rozdiel medzi Zoho Marketing Automation a Zoho Campaigns

Zoho Campaigns: Rozdiel medzi Zoho Marketing Automation a Zoho Campaigns

Pozdravujeme obchodníkov!
Tento príspevok je zameraný na rozlíšenie medzi Zoho Marketing Automation a Zoho Campaigns. Kým sa dostanete na koniec príspevku, budete si môcť vybrať produkt, ktorý vám objektívne vyhovuje.

Čo je to Zoho Marketing Automation?
Multikanálové automatizačné riešenie, ktoré vám pomôže formovať marketingový kanál vašej firmy. Môžete vytvárať vstupné stránky, formuláre a vyskakovacie okná, s istotou spúšťať kampane na e-mail a SMS a automatizovať cestu zákazníka pomocou pracovných postupov. Softvér má tiež zabudované hĺbkové funkcie merania a analýzy.

Zoho Marketing Automation, rieši najmä nasledujúce potreby podniku:

  • Vrchol lievika:

    • Generovanie lídrov: Cieľové stránky, registračné formuláre, pop-up formuláre a možnosti sledovania offline marketingu.

    • Správanie na webe: Analýza webových stránok, sledovanie zdrojov návštevnosti, nastavenie cieľov založených na akciách a vytváranie vlastných odkazov.

  • Stredná časť lievika:

    • Kampane: E-mailové kampane, SMS, kampane v sociálnych médiách a pop-up kampane.

    • Nurturing: Automatizácia pracovných postupov, hodnotenie potenciálnych zákazníkov a personalizovaný obsah.

    • Správa životného cyklu leadov: Personalizované fázy, skórovanie leadov, segmentácia leadov.

  • Spodná časť lievika:

    • Atribúcia leadov a reporting:Kľúčové ukazovatele výkonnosti, ako je počet overených leadov, miera konverzie, miera prekliku, čas strávený na stránke,

    • Plánovač marketingu: Nastavenie cieľov, vytváranie a koordinácia úloh a sledovanie činností pre transparentnosť kampane.

    • Rozpočtovanie a návratnosť investícií: Získajte prehľad o výsledkoch marketingových aktivít na úrovni kampane a holistický pohľad na sledovanie návratnosti investícií.


Čo je Zoho Campaigns?

Výkonná platforma pre e-mailový a SMS marketing na vytváranie a odosielanie cielených kampaní vášmu publiku. Softvér umožňuje automatizovať kampane na základe spúšťačov a bezchybne vykonávať viacstupňové kampane. Ponúka tiež rozsiahle možnosti analýzy a merania kampaní.

Aké sú teda rozdiely?

Zoho Marketing Automation

Zoho Campaigns

Popis

Pomôže vám vytvoriť a spustiť marketingový kanál, ktorý presahuje rámec e-mailového a sms marketingu. Okrem iného napríklad vstupné stránky, sociálne médiá a riadenie životného cyklu potenciálnych zákazníkov.

Slúži na vytváranie, odosielanie a sledovanie e-mailových a sms kampaní. Primárne sa zameriava na poskytovanie cielených a pútavých e-mailových správ.

Marketingové kampane

E-mail, SMS, sociálne médiá, webové semináre

E-mailové a SMS kampane.

Kvalifikácia vodcov

Segmenty leadov, lead scoring (pokročilý - na základe webového správania, na základe polí, na základe e-mailovej aktivity), vlastné fázy leadov, priraďovanie značiek.

Lead segmenty, lead scoring (e-mailová aktivita a pracovné postupy).

Automatizácia

Automatizujte komunikáciu, segmentujte publikum, ošetrujte leady a kvalifikujte ich pomocou Journeys. Využívajte šablóny, spúšťače a generujte podrobné správy.

Vytvárajte pracovné postupy pre kampane na základe správania používateľov a e-mailových odpovedí pomocou vopred pripravených šablón.

Analytika

Sledujte stránky, identifikujte zdroje, nastavte ciele pomocou prehľadov. Generujte vlastné odkazy na sledovanie zdrojov a prehľad o vplyvných kanáloch.

Generuje prehľady pre e-mailové kampane, ale analýza webových stránok nie je k dispozícii.

Plánovač marketingu

Nastavte ciele, plánujte kampane, sledujte pokrok a bezproblémovo spolupracujte s podrobnými prehľadmi pomocou online plánovača, čím zabezpečíte optimálnu kontrolu rozpočtu a úspešné marketingové operácie.

Neponúka samostatný marketingový plánovač. môžete plánovať kampane. žiadať o schválenie tímu a určiť prístup pre každého člena tímu

Generovanie vedenia

Registračné formuláre, pop-up formuláre a cieľové stránky

Neponúka vstupné stránky a vyskakovacie formuláre, ale umožňuje nasadenie registračných formulárov.


Zoho Marketing Automation vyniká komplexnými možnosťami v oblasti propagácie produktov. Ponúka ucelený balík od robustnej správy kontaktov a marketingového plánovania až po presný výpočet návratnosti investícií a výkonnú webovú analytiku s vlastným nastavením cieľov. Narozdiel od Zoho Campaigns rozširuje svoj záber o Lead Attribution, Website Tracking, Marketing Planner, Landing Pages, Workspace, Journey s možnosťou sledovania ciest a 360-stupňový pohľad na lead. Tento rozsiahly súbor funkcií stavia aplikáciu Zoho Marketing Automation do pozície riešenia pre podniky, ktoré hľadajú komplexný prístup k marketingovej stratégii.

Ak sa chce podnik primárne zamerať len na e-mailový a SMS marketing, potom môže byť Zoho Campaigns skvelou voľbou. Ak však podnik chce komplexnejšie riešenie na automatizáciu marketingu, ktoré pokrýva viacero kanálov spolu so správou životného cyklu potenciálnych zákazníkov, možno bude musieť vyskúšaťZoho Marketing Automation.

    • Related Articles

    • Spustenie aplikácie Zoho Marketing Automation 2.0

      Vážení obchodníci, Sradosťou vám oznamujeme uvedenieZoho Marketing Automation 2.0!Sme úprimne vďační komunite za podporu, povzbudenie a spätnú väzbu na tejto ceste.Mnohí členovia by sa radi dostali k tejto vzrušujúcej novej verzii aplikácie Zoho ...
    • Zoho Sites: Nový rozmer tvorby webových stránok

      Zoho Sites je ideálnym riešením pre rôzne podniky vrátane podnikateľov, profesionálov a začínajúcich podnikov. Ak chcete začať pracovať online a rozšíriť svoje pôsobenie na trhu,plán Zoho Sites Starter vám na to poskytne potrebné nástroje. Stredne ...
    • Zoho Tables: Náš ľahko použiteľný softvér na správu práce

      Čo je to softvér na riadenie práce? Na vysokej úrovni sú sľubné výsledky odrazom efektívneho riadenia práce. Na každodennej prevádzkovej úrovni však efektívne riadenie práce zahŕňa: zefektívnené a automatizované procesy kontextovú spoluprácu ...
    • ChatGPT pre Zoho Cliq

      S radosťou vám oznamujeme, že sme&nbspvydali nové rozšírenie pre Zoho Cliq, ktoré si podľa nás zamilujete - ChatGPT! Toto rozšírenie využíva silu architektúry GPT-3.5 a GPT-3, aby vám poskytlo okamžité odpovede na vaše otázky a pomohlo vám dokončiť ...
    • Predstavujeme štartovací plán Zoho Connect

      S nadšením oznamujeme spustenie úplne nového štartovacieho plánu v Zoho Connect. Tento plán sme navrhli tak, aby poskytoval cenovo dostupnú a dostupnú možnosť pre malé tímy a podniky na zlepšenie internej komunikácie a spolupráce v ich organizácii. ...