Zoho Books: Spravujte a automatizujte dane bez námahy

Zoho Books: Spravujte a automatizujte dane bez námahy

1. Pokročilá automatizácia daní

V aplikácii Zoho Books môžete spravovať svoje dane pomocou funkcie Advanced Tax Automation. Táto funkcia vám pomôže automaticky vybrať daňové sadzby vytvorením a priradením daňových pravidiel k položkám a kontaktom. Pomocou tejto funkciemôžete tiež bez námahyspravovať daňové sadzby špecifické pre dané miesto.

2. TDS

Zapnutím funkcie TDS v aplikácii Zoho Books môžete sledovať TDS odpočítanú pri predajných a nákupných transakciách. Môžete tiež jednoducho spravovať TDS pre svojich zákazníkov a dodávateľov, pristupovať k správam o pohľadávkach a záväzkoch TDS.



3.Reverzný poplatok

Zapnutím funkcie Reverse Charge v aplikácii Zoho Booksmôžete sledovať reverse charge uplatňovanú pri predaji a nákupe a umožniť svojim zákazníkom platiť daň priamo vláde .

4. Sledovanie daňových transakcií

Dane uplatnené pri predajných a nákupných transakciách môžete teraz sledovať na jednom účte Daňové záväzky alebo na dvoch samostatných účtoch Daň na vstupe a Daň na výstupe podľa vašich účtovných potrieb.


5. Prepísanie sumy dane v transakciách

Funkcia Tax Amount Override vám umožňuje ručne upraviť celkovú sumu dane v transakciách predaja a nákupu, takže môžete bezproblémovo spravovať výpočty daní.

6. Export MOSS, schém OSS a digitálnych služieb

Začnite sledovať daň uplatnenú na transakcie podľa schém MOSS a IOSS DPH a sledujte predaj a export digitálnych služieb vo vašej organizácii.

Ak vaša firma predáva digitálne služby medzinárodným zákazníkom, táto funkcia vám pomôže sledovať daňové sadzby na základe miesta dodania, čím sa zabezpečí dodržiavanie predpisov a presné zdaňovanie. Budetetiež môcť sledovať dane podľa schémy MOSS/IOSS pomocou špecializovaných správ, ktorépodrobne uvádzajú typ transakcie a zdaniteľnú sumu.


Každú z týchto funkcií môžete v aplikácii Zoho Books zapnúť, aby ste zlepšili správu daní a uľahčili si finančné úlohy. Ak ich chcete začať používať, prejdite do ponuky Nastavenia > Dane > Nastavenia daní. Ak máte akékoľvek otázky alebo potrebujete ďalšiu pomoc, neváhajte kontaktovať náš tím podpory naadrese support@zohobooks.com. Ak sa chcete o týchto funkciách dozvedieť viac, môžete si prečítať náš dokument s nápovedou.

    • Related Articles

    • Novinky v aplikácii Zoho Books - júl 2023

      S potešením sa s vami delíme o najnovšie funkcie a vylepšenia ktoré sme vydali v&nbsptomto mesiaci. Aktualizácie tohto mesiaca siahajú od nových metód prideľovania nákladov na pozemky až po vylepšenia dizajnu v niektorých moduloch. Čítajte ďalej a ...
    • Zaujíma vás, ako vytvárať a upravovať dokumenty DOCX bez MS Word? Vyskúšajte úplne novú desktopovú aplikáciu Writer!

      Ľahko vytvárajte a upravujte miestne dokumenty vrátane dokumentov MS Word bez registrácie alebo prihlásenia. Tešíme sa, že môžeme zaviesť vylepšenú aplikáciu Writer pre počítače. Dopyt po skutočnej desktopovej aplikácii Writer, ktorá by používateľom ...
    • Zoho Books: Čo je nové - február 2024

      Rozšírená séria čísiel transakcií Priamo z Nastavení môžete nakonfigurovať rôzne série čísel transakcií pre pobočky vašej organizácie. Pomocou tohto vylepšenia môžete nakonfigurovať nasledujúce možnosti: Zahrnúť zástupné znaky, ako je dátum začiatku ...
    • Od vedenia ku konverzii: Automatizujte následné kontroly pomocou Zoho CRM Cadences

      Ahoj všetci, V dnešnom dynamickom svete vzťahov so zákazníkmi musia podniky prijať odlišné a personalizované stratégie zapojenia, aby vynikli. Éra univerzálnej komunikácie a rozsiahlych e-mailových kampaní je už dávno za nami. Moderní zákazníci ...
    • Zoho Books: Čo je nové v apríli 2024

      Integrácia aplikácie WhatsApp v Zoho Books Teraz môžete pripojiť aplikáciu WhatsApp k vašej organizácii Zoho Books a posielať oznámenia o platbách a predajných transakciách priamo vašim zákazníkom. Budete si môcť prispôsobiť marketingové a užitočné ...