Zoho Billing: Čo je nové v Zoho Billing - november 2023

Zoho Billing: Čo je nové v Zoho Billing - november 2023

Ahoj všetci,

aktualizácie tohto mesiaca pridávajú väčšiu flexibilitu pri výbere platieb spolu s vylepšeniami zostáv a vlastných polí. Poďme sa do toho ponoriť!

Pridanie platobných metód z portálu pre zákazníkov

Spríjemnite svojim zákazníkom proces platieb tým, že im umožníte pridávať platobné metódy zo zákazníckeho portálu. Vaši zákazníci tak môžu pridávať nové metódy, keď sa blíži koniec platnosti ich existujúcich platobných metód, čím sa zabezpečí bezproblémové automatické účtovanie. Ak to chcete povoliť:
  • Prejdite do Nastavenia > Zákaznícky portál > Všeobecné.
  • Povoľte možnosť Povoliť zákazníkom pridávať platobné metódy.
Teraz budú môcť vaši zákazníci pridať novú platobnú metódu kliknutím na + Pridať platobnú metódu na úvodnej obrazovke zákazníckeho portálu.

Prepracovaný prehľad čistých príjmov


Vylepšená správa Čisté príjmy vám poskytne viac informácií o čistých príjmoch vašej organizácie.
  • Novo pridaná časť Prehľad výkonnosti zobrazuje, ako sa vašej firme darí v aktuálnom mesiaci v porovnaní s predchádzajúcimi mesiacmi.
  • Existujúci čiarový graf je teraz možné podľa vašich preferencií zobraziť aj ako stĺpcový graf.
  • Údaje z grafu môžete zobraziť aj v rozpisovej tabuľke pod grafom.
  • Túto zostavu si môžete prispôsobiť pomocou rozšírených filtrov, ako je napríklad krajina alebo názov zákazníka.
  • Porovnajte príjmy na základe produktov, plánov, krajín a dátumov, aby ste získali ďalšie informácie.
  • Túto zostavu môžete teraz exportovať ako XLS a XLSX spolu s CSV.

Urobte platby povinné pre aktualizácie predplatného


Môžete získať väčšiu kontrolu nad aktualizáciami predplatného na zákazníckom portáli tým, že zavediete povinné platby. Po zapnutí tejto funkcie budú musieť vaši zákazníci pri zmenách predplatného, napríklad pri aktualizácii plánov alebo kúpe doplnkov, ktoré by si vyžadovali ďalšie platby, najprv zaplatiť. Ak chcete túto funkciu povoliť:
  • Prejdite do ponuky Nastavenia > Zákaznícky portál > Správa predplatného.
  • Prejdite na kartu Rozšírené.
  • Označte možnosť Povinné platby za aktualizácie predplatného.
Poznámka: Spôsob platby, ktorý sa použije na takéto platby, bude priradený k predplatnému. Automatické platenie bude pre toto predplatné povolené automaticky, ak to aktualizovaný spôsob platby podporuje.

Zabránenie duplicitným hodnotám pre vlastné polia

Môžu sa vyskytnúť scenáre, v ktorých budete chcieť jedinečné údaje pre určité vlastné polia, napríklad mená používateľov alebo licenčné kľúče. Teraz môžete zabezpečiť, aby boli všetky hodnoty pre vlastné polia jedinečné, a to výberom možnosti Áno vedľa položky Zabrániť duplicitným hodnotám pri vytváraní alebo úprave vlastného poľa. Po zapnutí tejto funkcie sa pri zadaní duplicitnej hodnoty pre vlastné pole zobrazí chyba s výzvou na zadanie jedinečnej hodnoty.

Integrácia so službou Zoho Notebook


Zoho Notebook je univerzálna online aplikácia na zaznamenávanie poznámok, ktorá vám umožňuje organizovať poznámky a médiá na jednom mieste. Teraz sa s ňou môžete integrovať a robiť si poznámky, vytvárať kontrolné zoznamy, nahrávať obrázky a pripájať dokumenty do aplikácie Zoho Notebook priamo z aplikácie Zoho Billing.
Integrácia so službou Zoho Notebook:
  • Prejdite do Nastavenia > Integrácie > Zoho Apps.
  • Kliknite na tlačidlo Inštalovať vedľa položky Zoho Notebook.
  • V zobrazenom okne kliknite na tlačidlo Inštalovať.
Teraz môžete pridávať poznámky zo Zoho Billing kliknutím na ikonu Zoho Notebook vpravo.

Viacstranové hostované platobné stránky

Pridali sme viacstránkovú šablónu pre Hosted Payment Pages (Hostované platobné stránky), aby sme zjednodušili proces výberu platieb.
  • Overenie OTP - teraz môžete svojim zákazníkom nariadiť, aby prešli overením OTP pre svoju e-mailovú adresu. Pomôže to identifikovať zákazníkov, ktorí sa vracajú, čím sa zabezpečí, že ich platby budú spracované pre správneho zákazníka namiesto vytvorenia duplicitného zákazníka. Automaticky sa vyplnia aj údaje o zákazníkovi, napríklad jeho uložené spôsoby platby a adresy.
  • Stránky rozdelené na kúsky - proces registrácie bol rozdelený do viacerých prehľadne roztriedených krokov namiesto toho, aby boli všetky informácie na jednej stránke.
  • Prepínanie adries - Ak majú vaši existujúci zákazníci viacero uložených adries, môžu medzi nimi prepínať.
Poznámka: Viacstranové šablóny môžete pre svoju organizáciu povoliť v ponuke Nastavenia > Prispôsobenie > Hostované platobné stránky. Pre novovytvorené organizácie budú viacstranové šablóny predvoleným typom Hostovanej platobnej stránky.

Vylepšenia stránky Hostovaná platba

Vylepšili sme naše Hostované platobné stránky, aby sme vám poskytli väčšiu flexibilitu v procese výberu platieb.
  • Zobrazenie/skrytie položiek s nulovou hodnotou - na stránkach Hosted Payment Pages si môžete vybrať, či chcete zobraziť alebo skryť plány/doplnky s nulovou hodnotou.

  • Zobraziť/skryť časť Záverečné zhrnutie - Vyberte si, či chcete zobraziť alebo skryť časť Záverečné zhrnutie v časti Podrobnosti o objednávke. Táto možnosť je k dispozícii len pre viacstranové Hostované platobné stránky.

  • Prispôsobenie štítku s dátumom nasledujúceho obnovenia - Teraz si môžete vybrať, či sa má v časti Podrobnosti o objednávke zobrazovať dátum nasledujúceho obnovenia opakujúcich sa poplatkov. Štítok môžete tiež prispôsobiť podľa svojich preferencií. Táto možnosť je k dispozícii len pre viacstranové Hostované platobné stránky.

Rozšírenia trhoviska

Rozšírenie Zoho Cliq

Rozšírenie Zoho Cliq pre aplikáciu Zoho Billing vám môže zobraziť súhrnné správy o predplatnom pre vaše produkty v kanáli Cliq. Po jeho zapnutí budete denne dostávať oznámenia o výkonnosti vašich produktov za predchádzajúci deň. V prvý deň každého mesiaca dostanete aj krátky prehľad mesačných opakovaných príjmov vašej organizácie.

Rozšírenie Telr

Poznámka: Toto rozšírenie vyvinula spoločnosť Telr.
Telr je poskytovateľ platobnej brány, ktorý pomáha podnikom prijímať a spravovať online platby. Spoločnosť Telr prijíma mnoho populárnych platobných metód, ako napríklad Visa, MasterCard, American Express, JCB, UnionPay, MADA, STC pay, URPay, SADAD a mnoho ďalších.

Rozšírenie Zoho Connect

Rozšírenie Zoho Connect pre aplikáciu Zoho Billing umožňuje vašej firme sledovať podrobnosti o predplatnom, ktoré zákazníci zrušili v aplikácii Zoho Connect. Po aktivácii sa pri každom zrušení predplatného podrobnosti o ňom zverejnia ako komentár vo vlákne v službe Zoho Connect.


    • Related Articles

    • Zoho Analytics: Čo je nové v marci 2024

      Nové možnosti pripojenia k databáze Pridali sme dve nové možnosti pripojenia k databáze: HFSQL a OLEDB. Bezpečne prepojte svoje údaje so službou Zoho Analytics a získajte cenné poznatky. Naplánujte si pravidelné načítanie pre analýzu takmer v reálnom ...
    • Zoho Books: Čo je nové v apríli 2024

      Integrácia aplikácie WhatsApp v Zoho Books Teraz môžete pripojiť aplikáciu WhatsApp k vašej organizácii Zoho Books a posielať oznámenia o platbách a predajných transakciách priamo vašim zákazníkom. Budete si môcť prispôsobiť marketingové a užitočné ...
    • Zoho Desk: Čo nové v roku 2024

      Tu sú niektoré z oblastí, ktoré sme zlepšili. Správa vstupeniek Prispôsobenie Automatizácia Zi a Ochrana osobných údajov a bezpečnosť Správa údajov Personalizácia a viacjazyčnosť Mobilné skúsenosti Správa vstupeniek Jednoduché prepojenie a správa ...
    • Zoho Books: Čo je nové - február 2024

      Rozšírená séria čísiel transakcií Priamo z Nastavení môžete nakonfigurovať rôzne série čísel transakcií pre pobočky vašej organizácie. Pomocou tohto vylepšenia môžete nakonfigurovať nasledujúce možnosti: Zahrnúť zástupné znaky, ako je dátum začiatku ...
    • Zoho Billing: Ideálny fakturačný partner pre vašu rastúcu firmu

      S potešením vám predstavujeme Zoho Billing, komplexné fakturačné riešenie vytvorené na zefektívnenie fakturácie pre spoločnosti každej veľkosti. Zoho Billing je postavený na základoch riešenia Zoho Subscriptions a nahradí ho výrazným pokrokom v ...