Zoho Bigin: Vylepšenia Biginu v decembri 2023

Zoho Bigin: Vylepšenia Biginu v decembri 2023

Vážení používatelia služby Bigin,

Dúfam, že sa vám všetkým darí dobre. S radosťou vám oznamujeme niekoľko nedávnych vylepšení, ktoré sme v systéme Bigin vykonali a ktoré si teraz podrobnejšie predstavíme.

Vylepšenie integrácie IMAP

S radosťou vám oznamujeme vylepšenie našej integrácie IMAP, ktoré zavádza niekoľko užitočných možností, ktoré vám pomôžu zefektívniť správu e-mailov. Nižšie uvádzame prehľad kľúčových funkcií:

Ukladanie odoslaných e-mailov

V poštovej schránke teraz môžete pohodlne ukladať kópie odoslaných e-mailov. Ak váš server SMTP túto funkciu nepodporuje, môžete na konfiguračnej stránke IMAP vybrať možnosť Uložiť odoslané správy na serveri, čím zabezpečíte, že vaše odoslané e-maily budú zachované vo vašej poštovej schránke. Tým sa riešia obavy z toho, že e-maily odoslané zo služby Bigin nie sú viditeľné v poštovej schránke používateľa.

Samostatné overovanie pre odchádzajúce súbory SMTP

Teraz môžete nakonfigurovať rôzne e-mailové adresy pre prichádzajúce a odchádzajúce údaje servera. Výberom možnosti Použiť rovnaké poverenia pre server odchádzajúcej pošty na konfiguračnej stránke môžu používatelia poskytnúť poverenia pre server odchádzajúcej pošty. Táto funkcia je užitočná najmä vtedy, keď chcete odosielať e-maily z jedného účtu a zároveň synchronizovať e-maily z iného účtu.

Prihlásenie pomocou mena používateľa

Pridali sme možnosť overenia pomocou používateľského mena alebo e-mailovej adresy počas integrácie IMAP. Toto vylepšenie poskytuje väčšiu flexibilitu a jednoduchosť používania.

Opätovná autorizácia

V prípade, že zmeníte heslo svojej poštovej schránky, zaviedli sme možnosť aktualizovať heslo e-mailu v rámci služby Bigin. Toto významné vylepšenie zabraňuje potrebe deaktivácie a opätovnej aktivácie integrácie. Používatelia OAuth budú bez problémov presmerovaní na stránku s prihlásením do svojho e-mailového účtu, aby mohli aktualizovať heslo.


Poznámka :
Upozorňujeme, že tieto vylepšenia sú k dispozícii len pre používateľov, ktorí už prešli na najnovšiu verziu e-mailovej funkcie Bigin. Ak tieto možnosti vidíte v nastaveniach e-mailu svojho konta Bigin, znamená to, že už používate najnovšiu verziu e-mailovej funkcie Bigin. V opačnom prípade sa vo vašom konte Bigin zobrazí banner, ako je znázornené nižšie. Kliknutím na odkaz bannera sa môžete presunúť na najnovšiu verziu.

Manuálne priradenie e-mailov k obchodom

Vpredvolenom nastavení sa po otvorení zoznamu Emaily súvisiace s transakciami vo vnútri záznamu o potrubí zobrazia všetky e-maily odoslané a prijaté od kontaktu prepojeného so záznamom o potrubí. Môžu nastať situácie, keď je tento kontakt spojený s viacerými obchodmi. V takýchto prípadoch, keď potrebujete sledovať alebo dokončiť dohodu, pravdepodobne uprednostníte zobrazenie e-mailov špecifických pre danú dohodu pred zoskupením všetkých e-mailov kontaktu. Pomocou tejto funkcie môžete prepojiť konkrétne e-maily s príslušnými obchodmi.

V rámci záznamu o potrubí môžete na karte Emaily prepínať aj medzi zobrazením "Všetky e-maily kontaktu" a "E-maily spojené s týmto záznamom o potrubí", pre prípad, že by ste to potrebovali.


Ak chcete e-mail priradiť ku konkrétnej transakcii, prejdite na predmet e-mailu a kliknite na tlačidlo prepojenia. Zobrazí sa zoznam obchodov spojených s kontaktom; vyberte obchod, s ktorým chcete e-mail prepojiť.

Túto akciu môžete vykonať z modulov Kontakty aj Potrubie.

Po prepojení e-mailu s obchodom sa vedľa e-mailu zobrazí nová ikona označujúca prepojenie. Prepojenie e-mailu môžete kedykoľvek zrušiť alebo ho prepojiť s inou transakciou.


Zrušenie prepojenia e-mailu: Prejdite kurzorom myši na predmet e-mailu a kliknite na položku Zrušiť prepojenie záznamu(-ov) potrubia.
Ak chcete zmeniť dohodu :Prejdite kurzorom myši na predmet e-mailu a kliknite na položku Zmeniť záznam potrubia.

Poznámka:
Pri konfigurácii nastavení e-mailu je dôležité pred nastavením IMAP zvážiť, ako sú odoslané e-maily priradené. Tento proces sa riadi dvoma odlišnými scenármi na základe obchodov spojených s kontaktom:
  • Jednotlivé obchody: Ak je kontakt spojený len s jedným obchodom, všetky e-maily odoslané pred konfiguráciou IMAP budú spojené s týmto konkrétnym obchodom.
  • Viacero transakcií: Ak je kontakt spojený s viacerými transakciami, odoslaný e-mail bude prepojený s poslednou zmenenou transakciou spomedzi viacerých transakcií spojených s daným kontaktom. Tým sa zabezpečí, že e-mailová korešpondencia bude vhodne prepojená s poslednou aktivitou transakcie.

Viac informácií o tejto funkcii nájdete v dokumente pomocníka.

To je všetko k týmto vylepšeniam. Pevne dúfame, že ich považujete za užitočné. Vyskúšajte ich a poskytnite nám spätnú väzbu v časti komentárov nižšie. Sledujte tento priestor pre budúce oznámenia.