Znehodnocovanie modulu Činnosti

Znehodnocovanie modulu Činnosti

Sme radi, že sa s vami môžeme opäť spojiť. Modul Aktivity rozdelený na moduly Hovory, Schôdzky a Úlohy bol uvoľnený pre všetkých zákazníkov do januára 2022. Zákazníci, ktorí si zaregistrovali Zoho CRM pred týmto vydaním, budú mať modul Aktivity spolu s modulmi Hovory, Schôdzky a Úlohy. Teraz sa chystáme modul Aktivity vyradiť do 1. novembra 2023. Radi by sme zopakovali množstvo výhod používania modulov Úlohy, Schôdzky a Hovory samostatne oproti modulu Aktivity.

Predchádzajúce nastavenie predstavovalo prekážku pri realizácii niekoľkých vylepšení plánovaných pre moduly Hovory, Schôdzky a Úlohy. Tým, že ich budeme mať ako samostatné moduly, budeme môcť tieto technické problémy vyriešiť a vylepšenia zaviesť čo najskôr.

Prečo došlo k rozdeleniu?
Hovory, schôdzky a úlohy majú svoje vlastné jedinečné funkcie a nemajú medzi sebou žiadne spoločné polia. Keď použijete operáciu filtrovania alebo pridáte stĺpce v zobrazení zoznamu, úlohy, schôdzky a hovory nemajú žiadne spoločné polia, takže tieto operácie sa vykonávajú samostatne. Napríklad keď použijete filter s poľami úloh, zobrazia sa len úlohy - nie schôdzky alebo hovory. Takže mať v module Aktivity nesúvisiace úlohy, schôdzky a hovory nemá žiadne zmysluplné operácie. Samotná rôznorodosť polí a funkcií, ktoré sú navzájom jedinečné, spôsobuje, že modul činností je neefektívny na praktické použitie a stojí aj zložito pri poskytovaní nových vylepšení.

Vzhľadom na jedinečnosť úloh, schôdzí a volaní ich nemôžeme prevádzkovať v tom istom module. Systém Zoho CRM však chápe, že existujú miesta, kde je potrebné zobraziť ich všetky spoločne, ako napríklad otvorené aktivity, zoznamy súvisiace s uzavretými aktivitami a Kalendár. V aplikácii Zoho CRM teda môžete aj naďalej zobrazovať hovory, schôdzky a úlohy z jedného miesta, kdekoľvek je to potrebné. Celkovo by sme chceli zopakovať, že potreba zobrazovať ich spoločne ako modul nie je potrebná, pretože neexistuje žiadny skutočný prípad použitia.

Aké sú výhody?
Zahrnutie modulu hovorov, schôdzok a úloh má nasledujúce výhody:
  1. Používatelia môžu vykonávať hromadné akcie pre moduly hovorov, schôdzí a úloh jednotlivo.
  2. Správcovia môžu konfigurovať samostatné nastavenia zdieľania údajov pre každý modul.
  3. Oprávnenia profilu - môžu poskytovať individuálne oprávnenia pre každý z modulov.

Kedy dôjde k vyradeniu?
Vyradenie modulu Aktivity sa uskutoční do 1. novembra 2023. Dúfame, že máte dostatok času na presun operácií a konfigurácií z modulu Aktivity do nových modulov. Zoho CRM bude zobrazovať banner, ktorý vám bude pripomínať zastaranie modulu Aktivity až do zastarania. Tento banner sa bude zobrazovať až do vyradenia. Spolu s týmto bannerom plánujeme zobrazovať aj upozornenie pre všetky komponenty prepojené s modulom Aktivity, ktoré sú určené na deprecation. cieľom tohto upozornenia je uľahčiť jednoduchú identifikáciu komponentov, ktorých sa deprecation týka.

Banner o vyradení aplikácie Activities
V banneri sa zobrazí zoznam modulov, ktorých sa bude týkať odstránenie modulu Activities, a to nasledovné moduly:
  1. Reports
  2. Prístrojové panely
  3. Komponenty domovskej stránky
  4. Komponenty motivátora
Kliknutím na tieto hypertextové odkazy budete presmerovaní na príslušné moduly, kde môžete podľa toho ručne preniesť obsah do modulov Úlohy, Schôdzky alebo Hovory.



Upozornenie na vyradenie činností
Okrem bannera sa pre všetky komponenty spojené s modulom Aktivity zobrazí aj malé vyskakovacie okno s upozornením.



Veci, ktoré treba urobiť pred vyradením
Po úplnom zastaraní modulu Aktivity budú zastarané aj komponenty spojené s modulom Aktivity, preto je dôležité, aby ste vykonali potrebné zmeny uvedené nižšie.

Presun operácií
V súvislosti s nadchádzajúcim znefunkčnením modulov Activities (Aktivity) a s nimi súvisiacich komponentov bude potrebné, aby koncoví používatelia tieto komponenty znovu vytvorili v rámci modulov Calls (Hovory), Meetings (Schôdzky) a Tasks (Úlohy). Nasledujúce komponenty, ktoré sú v súčasnosti spojené s modulom Activities (Činnosti), bude potrebné znovu vytvoriť:
  1. Správy súvisiace s modulom Činnosti
  2. Informačné panely súvisiace s modulom Aktivity
  3. Komponent domovskej stránky spojený s modulom Činnosti
  4. Komponenty motivátora súvisiace s modulom Aktivity
Upozorňujeme, že proces migrácie si bude vyžadovať ručné obnovenie každého zobrazenia, pretože nie je možné, aby sme migráciu automatizovali.
    • Related Articles

    • Nové zobrazenia na správu činností v rámci záznamu

      Dúfame, že sa máte dobre! Dnes sme tu s užitočnou aktualizáciou zoznamu aktivít. Ako možno viete, nadradené záznamy zobrazujú súvisiace informácie z iných modulov ako súvisiace zoznamy. To vám pomôže získať 360-stupňový prehľad o tom, čo sa deje so ...
    • Sledovanie a monitorovanie predajných aktivít pomocou úplne nových modulov Úlohy, Hovory a Stretnutia

      Zdravím všetkých! Predajné aktivity poskytujú viac kontextu o tom, kam smeruje každý obchod, čo pomáha obchodným zástupcom sústrediť sa na urýchlenie cesty zákazníka a uzatvorenie obchodu. Preto je veľmi dôležité zachytávať všetky aktivity a sledovať ...
    • Predstavenie súhrnu Rollup v Zoho CRM

      Hello All, Dobrý deň všetkým, Dúfame, že sa máte dobre! Sme tu so vzrušujúcou aktualizáciou, ktorá sa týka priamo základných možností CRM. Nazýva sa Rollup summary. Poďme na to! Váš CRM je rozsiahla databáza s dobre prepojenými zdrojmi údajov, v ...
    • Zoho Desk: Čo nové v roku 2024

      Tu sú niektoré z oblastí, ktoré sme zlepšili. Správa vstupeniek Prispôsobenie Automatizácia Zi a Ochrana osobných údajov a bezpečnosť Správa údajov Personalizácia a viacjazyčnosť Mobilné skúsenosti Správa vstupeniek Jednoduché prepojenie a správa ...
    • Novinky v aplikácii Zoho Books - jún 2023

      Stripe Financial Connections Stripe prišla s vlastným procesom okamžitého overenia banky prostredníctvom služby Financial Connections. Vďaka tejto integrácii budete môcť overovať bankové účty a potvrdzovať ich vlastníctvo. Touto aktualizáciou ...