Vylepšenia riadenej konverzácie: Odosielanie a prijímanie miest počas relácie chatu a zobrazenie metrík toku

Vylepšenia riadenej konverzácie: Odosielanie a prijímanie miest počas relácie chatu a zobrazenie metrík toku

Ahojte všetci,


S radosťou vám oznamujeme dve nové vylepšenia v Riadených rozhovoroch. 


Začiatkom tohto roka sme zaviedli Guided Conversation, samoobslužnú platformu, ktorá umožňuje organizáciám umožniť svojim zákazníkom a zamestnancom nájsť riešenia a vyriešiť otázky samostatne počas konverzácie s chatovým widgetom. Konverzácia sa riadi správnym smerom na základe odpovedí a vstupov používateľov, čo im umožňuje byť jej pánom.

Platforma umožňuje zobrazovať otázky, voľby, adresy URL, videá, správy a ďalšie informácie priamo v okne chatu, aby bola konverzácia dynamická. Tieto prvky sú spoločne združené pod rôznymi druhmi blokov, a to:

  • Blok správ
  • Blok otázok
  • Blok otázok

V tomto nedávnom vylepšení sme do bloku otázok zahrnuli zaujímavú novinku: Blok s polohou


Umožňuje používateľom zdieľať svoju polohu

Prepojenie s inými používateľmi: Blok s polohou


Nynie sme zaviedli polohu ako jeden z typov blokov v rámci bloku Otázky. Umožňuje používateľovi zdieľať svoje živé lokality alebo adresy konkrétnych miest v relácii chatu. Napríklad na webovej stránke s online nákupmi môže zákazník odoslať svoju presnú polohu. Okrem toho sa v chate zobrazia aj súradnice miesta. Používatelia môžu zadať adresu do vyhľadávacieho panela a nájsť presnú polohu.


Podrobnejšie informácie nájdete v dokumente pomoci.



Druhé vylepšenie má za cieľ poskytnúť rozhodovacím orgánom zmysluplné informácie, ktoré im umožnia zvýšiť zapojenie používateľov a zlepšiť prijatie GC používateľmi: Metriky toku



Monitorovanie prílevu návštevníkov pomocou metriky Flow


Metrika Flow zobrazuje vzor používania v reálnom čase. Poukazuje na počet používateľov, ktorí vstúpili do toku, zúčastnili sa na chate, trasu, ktorou prešli, a ďalšie údaje. Takéto podrobnosti môžu organizáciám pomôcť vylepšiť toky pre ich lepšie prijatie a väčšie používanie. Niektoré dôležité poznatky, ktoré možno získať z metriky toku, sú:

  • Identifikácia najpreferovanejšej cesty a úprava toku odstránením nepoužívaných ciest. Taktiež sa tým odbúra tok, ak je v ňom príliš veľa ciest.
  • Zistenie dôvodu značného poklesu v konkrétnom bloku zahrnutím formulára spätnej väzby.
  • Ak má tok menšiu návštevnosť, môžete zvážiť jeho zverejnenie na inej webovej stránke, aby ste zvýšili jeho návštevnosť.
  • Monitorovanie bloku, ktorý používatelia najviac preferujú, zobrazením počtu kliknutí na jednotlivé bloky výberu.

Metriku toku možno filtrovať a zobraziť počet návštevníkov za posledných 7 dní, 15 dní a 30 dní.

Podrobnejšie informácie nájdete v dokumente pomoci.



To'je všetko, čo sa týka vylepšení. Vyskúšajte tieto funkcie a podeľte sa o svoje nápady v komentároch nižšie. Pozrite si aj dokument Pomoc, kde sa dozviete viac o Riadenej konverzácii a jej výhodách.


Zostávajte naladení na ďalšie zaujímavé vylepšenia v GC.


Pekný víkend!

Pozdrav,

Anumita Gupta

Vzdelávanie používateľov | Zoho Desk