Synchronizácia úloh CRM s aplikáciou Zoho Projects

Synchronizácia úloh CRM s aplikáciou Zoho Projects

Integrácia aplikácie Zoho Projects so systémom Zoho CRM vám pomôže efektívnejšie spravovať úlohy. Pomocou tejto integrácie môžete vytvárať všetky činnosti súvisiace s projektmi priamo v systéme CRM. Vytvorte nový portál alebo priraďte existujúci portál, pridajte projekty k portálu, pridajte úlohy a poznámky k pridruženým projektom a podobne.

Okrem toho môžete teraz synchronizovať úlohy vytvorené v konte CRM s kontom Projects. Aj úlohy, ktoré sú pridané priamo v rámci vášho konta Projects, budú synchronizované s vaším kontom CRM. Získate tak obojsmernú synchronizáciu, takže komunikácia medzi CRM a Projects bude jednoduchšia.

Všetky zmeny vykonané v úlohách sa okamžite aktualizujú na účtoch CRM aj Projects. Spolu so zoznamom otvorených aktivít sa zobrazí ikona synchronizácie, ktorá zabezpečí synchronizáciu úloh s účtom Projects.

Môžete tiež filtrovať, aby ste si mohli zobraziť zoznam aktívnych alebo archivovaných projektov, ktoré sú k dispozícii vo vašom účte CRM, a sledovať stav projektov.

Synchronizujú sa aj poznámky súvisiace s úlohou. V nasledujúcej tabuľke nájdete informácie o tom, ako sú polia mapované medzi vaším účtom CRM a účtom Projects.
Pole CRM
Pole projektov
PredmetNázov úlohy
Due DateStart Date (Aktuálny dátum)
End Date (Dátum ukončenia bude synchronizovaný len so CRM)
Status

Completed

No Started

Completion
Completed bude vo vašich Zoho Projects namapovaný ako 100%.
Ostatný stav (Nezačaté) bude v Projektoch nastavený na 0 %.


PoznámkyKomentár (Obsah poznámok CRM bude mapovaný ako komentár vo vašom konte Projects a názov poznámky nebude synchronizovaný)
PopisPopis
Priorita
Vysoká, Najvyššia
Nízka, Najnižšia
Normálna
Priorita
Vysoká
Nízka
Stredná

Viac informácií: https://www.zoho.com/crm/help/zoho-projects/using-zoho-projects-integration.html