Sledovanie a monitorovanie predajných aktivít pomocou úplne nových modulov Úlohy, Hovory a Stretnutia

Sledovanie a monitorovanie predajných aktivít pomocou úplne nových modulov Úlohy, Hovory a Stretnutia

Zdravím všetkých!

Predajné aktivity poskytujú viac kontextu o tom, kam smeruje každý obchod, čo pomáha obchodným zástupcom sústrediť sa na urýchlenie cesty zákazníka a uzatvorenie obchodu. Preto je veľmi dôležité zachytávať všetky aktivity a sledovať ich výsledky, pretože vám to umožňuje hľadať spôsoby, ako zefektívniť následné činnosti.


Modul Aktivity v aplikácii Zoho CRM vám pomáha zachytávať informácie o predajných aktivitách, ako sú úlohy, hovory a stretnutia, na jednom mieste. S rastúcimi potrebami predaja budete potrebovať hĺbkové prispôsobenie, automatizáciu pracovných postupov, správu údajov, integrácie a podrobné prehľady pre úlohy, hovory a schôdzky. 


S pridávaním nových funkcií sa existujúci modul Aktivity stáva zložitým a nepoužiteľným. Hoci je pre nás jednoduchšie tieto nové možnosti do modulov Činnosti neustále pridávať, ochudobní to používateľský zážitok. Preto, aby sme vyhoveli týmto požiadavkám a ponúkli detailný pohľad na údaje v mysli, zavádzame nové karty na správu úloh, hovorov a schôdzí samostatne, čím modul Činnosti časom znefunkčníme. 


I keď táto zmena predstavuje pre existujúcich používateľov krivku učenia, môžu pocítiť nasledujúce výhody:


Skryť moduly, ktoré nepotrebujete, na základe profilu používateľa 

Používateľovi možno udeliť prístup k jednotlivým modulom (Úlohy, Hovory alebo Schôdze) na základe činností, ktoré vykonáva. Napríklad môžete skryť modul úloh pre obchodných zástupcov vo vašej organizácii. Môžu mať prístup len k modulom Hovory a Schôdze. Takto môžete skryť moduly, ktoré nie sú relevantné pre profil používateľa.


Hromadná aktualizácia alebo vymazanie záznamov

Ako budú Úlohy, Hovory a Schôdzky uvedené samostatne, budete môcť povoliť/vypnúť funkciu hromadnej aktualizácie alebo hromadného vymazania pre konkrétne moduly. 



Na rozdiel od predchádzajúceho nastavenia, keď bol prístup k modulu pre konkrétny profil zakázaný, používatelia nemohli hromadne aktualizovať/mazať záznamy v ostatných moduloch aj preto, že moduly Úlohy, Hovory, Schôdzky boli spojené pod Aktivity. Napríklad, ak bol pre profil zakázaný modul Hovory, používateľ nemohol vykonávať hromadné aktualizácie/odstránenie akcií v moduloch Úlohy a Schôdzky napriek tomu, že mal povolenie profilu na prístup k týmto modulom.


Vytvárať zostavy súvisiace s konkrétnou predajnou činnosťou

Zostavy, hovory a schôdzky budú uvedené v zozname súvisiacich modulov primárneho modulu, ktorý ste vybrali pri vytváraní zostáv. 


Vytvorte panely

Vytvorte panely pre moduly Úlohy, Hovory a Schôdzky samostatne.


Pridanie komponentov založených na aktivitách do zobrazenia Canvas

V zobrazení Canvas sú okrem zoznamu súvisiacich činností k dispozícii aj jednotlivé súvisiace komponenty, ako napríklad Otvorené alebo uzavreté hovory, Otvorené alebo uzavreté stretnutia, Otvorené alebo uzavreté úlohy. To vám pomôže prispôsobiť stránku s podrobnosťami záznamu a zobrazí len súvisiace zoznamy činností, ktoré sledujete.


Predtým boli k dispozícii len komponenty zoznamu súvisiace s otvorenými/uzavretými aktivitami.



Súvisiaci zoznam otvorených/uzavretých aktivít sa dočkal modernizácie

i. Aktivity sú teraz klasifikované podľa typu aktivity.


Predtým sa zobrazovali spolu ako jeden zoznam.



ii. Súvisiaci zoznam možno prispôsobiť tak, aby zobrazoval polia, ktoré sú špecifické pre moduly Úlohy, Hovory a Schôdzky.



Doteraz nebolo k dispozícii prispôsobenie na základe modulov. Napríklad pole 'Účel hovoru' sa týka modulu Hovory, ale zobrazovalo sa pre všetky typy aktivít. Vďaka tejto aktualizácii môžu používatelia prispôsobiť súvisiaci zoznam tak, aby sa pole Účel hovoru zobrazovalo len pre Hovory.



Nynie sú údaje uvedené pri každom type aktivity.



Tak čo sa stane s existujúcim modulom Aktivity?


Pre organizácie, ktoré sa zaregistrovali pred 10. septembrom 2021

Modul Aktivity zachováme a zobrazíme aj moduly Úlohy, Hovory a Schôdzky, aby mali zákazníci dostatok času prispôsobiť sa zmenám a tiež si zvyknúť na používanie týchto modulov jednotlivo. Modul Aktivity nakoniec prestane fungovať (dátum oznámime neskôr). Vaše údaje sa nestratia a budú k dispozícii v rámci modulov Úlohy, Hovory a Schôdzky. O zrušení modulu Aktivity budete informovaní v dostatočnom predstihu.


Pre organizácie, ktoré sa zaregistrovali po 10. septembri 2021

K dispozícii budú len moduly Úlohy, Hovory a Stretnutia. Modul Aktivity sa nebude zobrazovať.


Všetkým organizáciám však bude k dispozícii niekoľko miest, kde budú Úlohy, Hovory a Stretnutia zoskupené, aby používateľ získal lepší kontext: 

i. Stránka s podrobnosťami o záznamoch (Otvorené aktivity a Uzavreté aktivity)



ii. Informačná časť na stránke s podrobnosťami o úlohách, výzvach, stretnutiach


Zostaňte naladení a sledujte tento priestor pre ďalšie aktualizácie.


Šťastný nový rok!

Aayisha Siddiqua H

Zoho CRM - vzdelávanie používateľov