Projekty Zoho: Predstavujeme najnovšiu verziu nástroja BugTracker

Projekty Zoho: Predstavujeme najnovšiu verziu nástroja BugTracker

Keď vývojári nájdu chybu, proces sa zastaví. Prestanú kódovať, prejdú do softvéru na sledovanie problémov a prechádzajú nekonečným množstvom okien. To, čo bolo ešte pred pár minútami bezproblémovým priebehom tvorby, sa zrazu stáva rutinnou choreografiou plnou frustrácie.

Hoci nemôžeme zázračne dosiahnuť, aby všetky chyby zmizli, pracovali sme na tom, aby ste nemuseli podstupovať herkulovské úsilie len preto, aby ste mohli svoje chyby zaznamenať a sledovať.

Vďaka novému zobrazeniu aplikácie BugTracker v podobe hárku vyzerá používateľské rozhranie ako tabuľka a správa sa ako tabuľka, čo zaručuje, že zaznamenávanie, spolupráca a riešenie chýb je tak jednoduché, ako to len ide.

Predtým ste museli kliknúť na Odoslať chybu, vyplniť údaje o chybe v samostatnom vyskakovacom okne a zadať tam všetky podrobnosti. Teraz stačí vyplniť podrobnosti v zobrazení hárku.

Toto zobrazenie hárku sa neobmedzuje len na modul Chyby, ale je rozšírené v celej aplikácii vrátane modulov Projekty, Míľniky a Časový harmonogram.

V kombinácii s predtým existujúcimi klávesovými skratkami sa môžete pri celom procese spoliehať len na klávesnicu (bez potreby myši).

Zákaz neefektívnosti pomocou systému Kanban

Významnú inováciu dostáva aj zobrazenie Kanban. Teraz môžete priamo zo zobrazenia Kanban voľne vykonávať zmeny, upravovať detaily projektu, pridávať komentáre, prílohy a mnoho ďalšieho.

To zlepší vašu spoluprácu a zároveň vám pomôže sústrediť sa na tie položky, ktoré si vyžadujú vašu najvyššiu pozornosť. V tom istom okne môžete tiež vidieť, koľko práce máte na starosti. Nie je potrebné žonglovať medzi rôznymi oknami, čo odstraňuje ďalšiu vrstvu trenia, s ktorou sa používatelia často stretávajú pri používaní softvéru na sledovanie chýb.

Okrem toho môžete problémy a chyby zo zobrazenia Kanban klonovať, sledovať, presúvať alebo odstraňovať jediným kliknutím pravým tlačidlom myši.

Vylepšená používateľská skúsenosť

Aktualizácie používateľského prostredia sa tým nekončia. Urobili sme aj niekoľko zmien, aby sme znížili počet okien, ktorými musíte prechádzať pri sledovaní chyby.

Predtým ste pre prispôsobenie rozloženia, stĺpcov alebo pridanie vlastných polí museli navštíviť ponuku nastavení, nájsť príslušné rozloženie a vykonať zmeny tam. Teraz to už neplatí. Teraz môžete každú z týchto činností vykonať priamo zo zobrazenia hárku.

Vylepšená bola aj možnosť pridávania rozlíšení. Na stránke s podrobnosťami o probléme sa v pravom hornom rohu ako prvé zobrazí nový praktický spôsob pridávania rozlíšení k chybám, ktoré ste zaznamenali. Tu môžete vykonávať zmeny stavu problému, ako aj pridávať komentáre k opravám chýb.

Vyskakovacie okno s komentárom je tiež inteligentnejšie. Teraz podporuje formátovanie a vložené obrázky (pretože obrázky sú skutočne hodné tisícov slov), aby umožnilo bezproblémovú spoluprácu a komunikáciu. Po pridaní komentárov a stlačení tlačidla Vyriešiť sa stav problému aktualizuje a v hornej časti obrazovky sa zobrazí zelená značka "Vyriešené".

Ďalšie typy vlastných polí

S najnovšou aktualizáciou už nie ste obmedzení len na šesť typov vlastných polí, keď si chcete vytvoriť vlastné rozloženie. Zapracovali sme na pridaní 10 nových typov, vrátane viacnásobného výberu, percentuálneho podielu, dátumu a času a zaškrtávacích políčok.

To by vám malo poskytnúť viac spôsobov, ako si nástroj prispôsobiť a používať ho presne tak, ako chcete.

Bezproblémová spolupráca s tabuľami

Využívanie bielych tabúľ na spoluprácu umožňuje tímom bezproblémovo spolupracovať, či už osobne alebo na diaľku. Poskytuje vizuálnu platformu na brainstorming, zdieľanie nápadov a organizovanie myšlienok spôsobom, ktorý je ľahko prístupný všetkým členom tímu. Vďaka možnosti kresliť, písať a mazať v reálnom čase podporujú biele tabule kreativitu, komunikáciu a produktivitu v tíme.

Teraz bude tabuľa Whiteboard predvolene povolená a môžete ju začať používať v akejkoľvek oblasti, ktorá akceptuje prílohy. Od jednoduchých vývojových diagramov až po hrubé náčrty nápadov - môžete spolupracovať lepšie ako kedykoľvek predtým.