Pripravované aktualizácie Zoho Creator — máj 2023

Pripravované aktualizácie Zoho Creator — máj 2023

Ahojte všetci!
Po krátkej prestávke sme späť s ďalšími mesačnými aktualizáciami. Počas tohto obdobia sme tvrdo pracovali na zlepšovaní používateľského zážitku a pridávaní nových funkcií do našej platformy. Dnes s potešením oznamujeme širokú škálu fascinujúcich nových funkcií.
  • Časový limit relácie portálu
  • Pokročilá e-mailová analytika
  • Pred odoslaním formulára ešte raz skontrolujte
  • Importujte veľké súbory CSV
  • Pripojenia prihlásených používateľov
  • Tlačidlo Zrušiť v editačnom zázname
  • Zložené polia—názvy odkazov podpolí
------------
Časový limit relácie portálu
Časový limit nečinnej relácie je množstvo času, počas ktorého môže užívateľ portálu zostať nečinný pred ukončením relácie. Až doteraz neexistovala možnosť spravovať časové limity relácie na vašich portáloch.
Teraz, s cieľom chrániť účty používateľov vášho portálu pred možným zneužitím a bezpečnostnými hrozbami, vám dávame možnosť nastaviť si vlastný časový limit, ktorý určí, kedy sa má relácia ukončiť po zistení nečinnosti používateľov portálu.
V súčasnosti nie sú používatelia portálu odhlásení, aj keď zostanú v priebehu času neaktívni. V budúcnosti si môžete vybrať časový limit portálu na 30 minút, 1 hodinu, 2 hodiny, 4 hodiny, 8 hodín, 12 hodín, 24 hodín alebo Nikdy, čo bude predvolená možnosť.
Čo mám robiť?
Pre C6:
  1. Prejdite na   Portál > [Požadovaný portál] > Nastavenia .
  2. V rozbaľovacej ponuke Časový limit relácie nečinnosti vyberte čas z dostupných možností.
Pre C5:
  1. Prejdite do časti Nastavenia aplikácie > Zákaznícky portál > Nastavenia .
  2. V rozbaľovacej ponuke Časový limit relácie nečinnosti vyberte čas z dostupných možností.
Ako mám prospech?
Časový limit relácie portálu vám pomáha zvýšiť bezpečnosť používateľov vášho portálu a vašej organizácie. Ako správca portálu môžete prevziať zodpovednosť za zvýšenie bezpečnosti svojich portálov zabránením neoprávnenému prístupu a znížením vystavenia sa úniku údajov.
Použiteľné pre:   C5, C6
Dostupnosť:   Všetky DC
------------
Pokročilá e-mailová analytika
V Zoho Creator sa e-maily odosielajú pomocou pracovných postupov na rôzne transakčné účely. Tieto pokročilé e-mailové analýzy, ktoré poskytuje vlastná e-mailová analytická platforma Zoho, ZeptoMail , vám umožnia sledovať výkonnosť e-mailov, ktoré boli spustené z vášho účtu Creator. Získate cenné poznatky a kľúčové metriky, ako sú podrobné e-mailové denníky, sledovanie aktivity príjemcov, upozornenia v reálnom čase a ďalšie.
Môžete si tiež zobraziť podrobné prehľady o interakcii, správaní a výkonnosti e-mailov v priebehu času. Sledovanie v reálnom čase vám pomôže zostať v obraze o výkonnosti vašich e-mailov.
Okrem toho môžete rýchlo identifikovať a vyriešiť akékoľvek problémy s vašimi e-mailami. Pomocou zhromaždených štatistík môžete zlepšiť svoje e-mailové praktiky, optimalizovať celkovú stratégiu správy e-mailov a zabezpečiť vynikajúcu doručovateľnosť e-mailov.
Čo mám robiť?
  1. Prejdite na   Operations > Email Management > Email Analytics .
  2. Pripojte svoj účet ZeptoMail a pozrite si e-mailovú analýzu.
Ako mám prospech?
Zostaňte informovaní o e-mailoch odoslaných z vášho účtu Creator pomocou všeobecných informácií o hodnotných e-mailových metrikách a dosahujte lepšie výsledky pre svoju firmu.
Použiteľné pre:   C6
Dostupnosť:   Všetky DC
------------
Pred odoslaním formulára skontrolujte
Jednou nevýhodou formulárov je, že stlačenie klávesu Enter spustí odoslanie formulára. Toto správanie však nie je žiaduce v mnohých scenároch, najmä ak je vo formulári veľký počet polí. Používateľ možno zamýšľal prejsť na ďalšie pole, ale keď klikne na kláves Enter, odošle sa čiastočne vyplnený formulár.
Teraz, s cieľom znížiť chyby, zvýšiť presnosť, ušetriť čas a poskytnúť vám pokoj, sme prišli s riešením tohto dlhotrvajúceho problému. Odteraz budeme po kliknutí na kláves Enter zobrazovať vyskakovacie okno so žiadosťou o potvrdenie.
Čo mám robiť?
Nič! Vďaka tejto novej aktualizácii budú formuláre pre tvorcov dostatočne inteligentné na to, aby analyzovali vaše vzorce používania a zobrazili kontextové okno s potvrdením iba vtedy, keď na navigáciu vo formulári používate klávesnicu. Používateľom, ktorí na navigáciu používajú myš alebo touchpad, sa kontextové okno nezobrazí. To zaisťuje obojstranne výhodnú ponuku pre všetkých.
Ako mám prospech?
Táto dvojitá kontrola pred odoslaním je jednoduchým, ale účinným riešením, ktoré nielenže zabraňuje náhodným odoslaniam, ale tiež pridáva ďalšiu úroveň zabezpečenia pre vašich používateľov a zabezpečuje plynulejší používateľský zážitok.
Použiteľné pre:   C5, C6
Dostupnosť:   Všetky DC
------------
Importujte veľké súbory CSV
Vďaka vylepšeniu schopnosti aplikácie Zoho Creator spracovávať veľké množiny údajov čoskoro sprístupníme podporu na import veľkých súborov CSV (až 2 GB) pri vytváraní aplikácie, vytváraní formulára alebo importovaní údajov do zostáv. Veríme, že táto nová funkcia pomôže zvýšiť produktivitu a, čo je dôležitejšie, ušetrí čas, pretože nebudete musieť deliť svoje údaje do menších súborov.
Je dôležité si uvedomiť, že import takýchto veľkých súborov CSV môže byť náročný na zdroje, a pretože to môže trvať veľa času, odporúčame, aby ste počas procesu importovania neupravovali aplikáciu. Následne spustíme aj novú sekciu „Nedávne importy“, kde môžete sledovať priebeh importu.
Čo mám robiť?
Jednoducho nahrajte svoj (obrovský) súbor CSV, ako by ste to robili normálne, a Creator sa postará o zvyšok. Je to také jednoduché!
Ako mám prospech?
Podpora veľkých súborov CSV môže používateľom pomôcť efektívnejšie, presnejšie a flexibilnejšie pracovať s údajmi a poskytnúť vám možnosť spracovať tieto údaje, aby ste získali relevantné a cenné informácie pre vašu firmu.
Použiteľné pre:   C5, C6
Dostupnosť:   Všetky DC
------------
Pripojenia prihlásených používateľov
Pripojenia v aplikácii Creator vám pomáhajú vytvárať mosty s rôznymi aplikáciami alebo službami. Od tejto chvíle však môžu pripojenia autorizovať iba používatelia s oprávneniami správcu (super správcovia, správcovia a vývojári). Teraz, s cieľom posilniť možnosti používateľov, rozdeliť informácie a zlepšiť správu, umožníme živým používateľom alebo prihláseným používateľom overovať pripojenia so službami tretích strán v rámci živých aplikácií, ku ktorým pristupujú. Veríme, že to používateľom ponúkne lepší potenciál a ďalšie práva v súvislosti s modulmi Creator App.
V budúcnosti počas procesu vytvárania pripojenia predstavíme novú možnosť s názvom „Kto môže autorizovať?“ s dvoma možnosťami:   Iba správcovia   a   Prihlásení používatelia .
Ako mám prospech?
Nové pripojenia prihlásených používateľov budú mať za následok zvýšenú bezpečnosť, lepšiu kontrolu súkromia a lepšiu používateľskú skúsenosť pri práci s prepojeniami s rôznymi službami tretích strán.
Použiteľné pre:   C6
Dostupnosť:   Všetky DC
------------
Zrušiť zmenu správania tlačidla
Známym obmedzením pri úprave záznamov vo formulároch Creator bolo to, že tlačidlo „Zrušiť“ sa v niektorých scenároch stalo nefunkčným – napríklad keď boli otvorené v novom alebo rovnakom okne a keď boli otvorené pomocou i-frame. Toto obmedzenie bolo menšou chybou v inak bezproblémovej používateľskej skúsenosti pri práci s formulármi Creator.
Teraz sa nám toto obmedzenie podarilo prekonať a tlačidlo na zrušenie bude čoskoro plne funkčné za každých okolností. Ak pri úprave záznamu v tom istom okne kliknete na tlačidlo Zrušiť, dostanete sa na stránku volania. Pri úprave záznamu z nového okna kliknutím na tlačidlo zrušiť kartu zatvoríte.
Ako mám prospech?
Nové správanie poskytne vylepšenú používateľskú skúsenosť, pretože pomôže vašim používateľom vyhnúť sa uviaznutiu v nehybnej pozícii alebo strate postupu.
Použiteľné pre:   C5, C6
Dostupnosť:   Všetky DC
------------
Zložené polia: Prepojte názvy podpolí
V súčasnosti sa k názvom odkazov podpolí zložených polí, ako je napríklad názov a adresa , pridáva zvyšujúce sa číslo, pretože do formulára pridávame viacero polí rovnakého typu. Ak ste napríklad pridali dve polia adresy v rovnakom tvare, názvy odkazov pre podpolia druhého poľa budú adresa_riadok_12 , riadok_22_adresy atď.
Teraz to opravujeme, aby názvy odkazov zostali rovnaké pre všetky podpolia, bez ohľadu na počet polí rovnakého typu. Inými slovami, ak máte viac ako jedno pole adresy v rovnakom tvare, názvy odkazov pre podpolia zostávajúcich polí adresy budú adresa_riadok_1 , riadok_2_adresy atď. Cieľom tejto opravy je zlepšiť čitateľnosť a následné použitie názvov odkazov v týchto poliach.
Poznámky
  • Migrácia DC bude vykonaná od nás, aby sa aktualizovali názvy odkazov podpolí, a budeme vás informovať o priebehu (dátum migrácie a jej stav).
  • Bežné názvy odkazov sa použijú pre podpolia každého novo pridaného zloženého poľa a tiež pre nové registrácie pre tvorcov.
Žiadame, aby používatelia, ktorí použili vlastné názvy odkazov, vzali na vedomie nasledujúce zmeny:
  • Po migrácii nebudú požiadavky API, ktoré obsahujú vlastné názvy odkazov pre podpolia, fungovať. Namiesto toho môžete použiť ich bežné názvy odkazov. Ak na získanie názvov odkazov podpolí používate rozhrania API Creator Meta , po dokončení migrácie sa názov odkazu automaticky zmení.
  • Ak ste kdekoľvek v aplikácii použili vlastné názvy odkazov pre podpolia (manuálne), po migrácii nebudú fungovať. V takýchto prípadoch by mal byť vlastný názov odkazu nahradený bežným názvom odkazu. Zvážte napríklad nasledujúce prípady:
    • Použitie zloženého podpola ako parametra dopytu v:
      • Adresa URL na prístup k formuláru
      • Presmerovať na (URL webovej stránky)
      • OpenURL (Potopa)
    • Použitie zloženého podpola v úryvkoch ZML: Existujúci komponent úryvku ZML sa pokazí, pretože úryvok ZML nespracovávame, pokiaľ k nemu nepristupujeme naživo.
Použiteľné pre:   C5, C6
Dostupnosť:   Všetky DC
    • Related Articles

    • Instant Messaging Zoho Desk | Aktualizácie produktov | Máj 2023

      Dobrý deň, partneri, S postupom do roka by sme vám chceli tento mesiac priniesť aktualizácie produktov, v ktorých vás prevedieme dôležitými aktualizáciami v module Instant Messaging. Dúfam, že tieto informácie sú užitočné, keď budete pokračovať v ...
    • Zoho Learn | Aktualizácie produktov | 1. štvrťrok 2023

      Sme nadšení, že môžeme oznámiť rad nových funkcií a vylepšení, ktoré sme vydali od januára 2023. Čítajte ďalej a objavte najnovšie aktualizácie Zoho Learn. Prepojte články s lekciami Zoho Learn teraz ponúka integráciu medzi vašimi manuálmi a kurzami. ...
    • Dôležité aktualizácie doručovania e-mailov v aplikácii Zoho CRM

      Vážení, S radosťou hovoríme o vylepšeniach, ktoré sa chystajú na zlepšenie doručiteľnosti e-mailov v systéme Zoho CRM'ako aj o systémoch, ktoré dnes máme na podporu e-mailovej komunikácie našich zákazníkov'. Ako možno viete, naše súčasné systémy ...
    • Mesiac, ktorý bol v Zoho Workplace | máj 2023

      Dúfam, že sa vám všetkým darí a zostávate v bezpečí. Mesiac máj bol naozaj vzrušujúci a podarilo sa nám priniesť vám niekoľko vylepšení a nových funkcií v našich produktoch Zoho Workplace. Pozrite si ich! Zoho Mail Poštový asistent na pomoc ...
    • Zoho Workplace: Aktualizácie v aplikáciách

      Pozrime sa na ne v krátkosti. Zoho Mail Zoskupovanie e-mailov podľa predmetu Chápeme, že flexibilita je kľúčová a prispôsobenie je pre našich používateľov prioritou. Teraz máte možnosť vybrať si, ako sa budú zobrazovať vaše e-mailové odpovede. ...