Predstavenie súhrnu Rollup v Zoho CRM

Predstavenie súhrnu Rollup v Zoho CRM

Hello All, 
Dobrý deň všetkým, 

Dúfame, že sa máte dobre!

Sme tu so vzrušujúcou aktualizáciou, ktorá sa týka priamo základných možností CRM. Nazýva sa Rollup summary. 

Poďme na to!

Váš CRM je rozsiahla databáza s dobre prepojenými zdrojmi údajov, v ktorej máte z jedného miesta prístup k primárnym aj súvisiacim informáciám.

Zoberme si napríklad modul Leads. Záznam o leadovi zahŕňa informácie o ňom, jeho aktivitách a ďalšie použiteľné informácie, ktoré sú dostatočné na to, aby ste sa mohli rozhodnúť o ďalšom postupe. Tento druh asociácie tvorí základ pre dostupnosť údajov.



Keď však ide o efektívnu správu údajov, samotná asociácia nestačí. Potrebujete tzv. interoperabilný vzťah medzi primárnymi a pridruženými údajmi. V kontexte CRM je predpokladom súhrnu Rollup možnosť priradiť hodnoty zo súvisiacich zoznamov k samotným primárnym informáciám.

Zhrnutie rolovania
Súhrnný prehľad je typ poľa, ktorý môže sumarizovať alebo agregovať hodnoty z požadovaného súvisiaceho zoznamu. Je prispôsobiteľný a všestranný. Stačí si vybrať, ktorú vlastnosť chcete z vášho súvisiaceho zoznamu agregovať, a priradiť ju k poľu, pole začne rolovať hodnoty.


Pozrime sa na rôzne scenáre, v ktorých vám môže byť rolovací prehľad prínosom:

Príklad 1: Agregácia príjmov na základe účtov

Na posúdenie príspevku účtu'pred podpisom kúpnej zmluvy musel manažér predaja vytvoriť výkaz a agregovať hodnoty samostatne.



Príklad 2: Vykonajte akciu na nedotknutých obchodoch
Nedotknuté obchody sú obchody, na ktorých sa doteraz nevykonali žiadne akcie. Takéto obchody nielenže stagnujú, ale sú aj nevýhodné pre podnikanie. Pre podnikovú firmu, ktorá každý deň vytvára viac obchodov, by však ručná identifikácia nedotknutých obchodov a ich následné sledovanie mohli byť už premárnenou príležitosťou. Ak chcete mať neustály prehľad, môžete vytvoriť rolovacie pole, ktoré zobrazuje počet nedotknutých obchodov v záznamoch kontaktov, a rýchlo ich sledovať alebo automatizovať.

Príklad 3: Spoznajte oneskorené úlohy
Úlohy sú skvelým spôsobom plánovania vašich činností, ktoré zároveň slúžia ako pripomienka. Keď v aplikácii Zoho CRM pridáte úlohu, pridá sa do zoznamu súvisiacich otvorených činností. Kým nie je úloha dokončená, nepresunie sa medzi uzavreté aktivity. Ak však zástupca z dôvodu nejakého lapsusu nemohol úlohu dokončiť načas, úloha zostane v otvorených aktivitách, čo vyvoláva dojem, že úloha má ešte čas a ako manažér predaja by ste o takýchto prípadoch mohli chcieť vedieť v module leads. Tu sa vám bude hodiť rolovacie pole. Keďže rollup je pole, môžete ho použiť ako stĺpec a filtrovať záznamy s hodnotami v ňom.

Podobne môžete pridať typ poľa rollup do editora rozloženia a získať hodnotu asimilovanú ako pole len na čítanie na stránke s podrobnosťami záznamu.

Poznámka:
V súčasnosti sa v súhrnnej vlastnosti rolovacieho poľa uvedú len polia, ktoré sú súčasťou systémovo definovaného zoznamu príbuzných polí patriacich k modulu.

Predpoklady:
  • Pole Rolling je k dispozícii vo všetkých moduloch okrem úloh, hovorov, schôdzok a stretnutí.
  • Typ poľa súhrnného prehľadu je k dispozícii len pre organizácie s Enterprise a Ultimate edíciami CRM. Môžete vytvoriť až&nbsp10 rolovacích polí na modul pre Enterprise a&nbsp15 pre edíciu Ultimate 
  • Možnosti prispôsobenia: Vyvíjame možnosť prispôsobenia a konfigurácie vlastného súhrnného poľa rollup. To vám umožní agregovať rôzne parametre pre rôzne súvisiace zoznamy.
  • Rollup ako spúšťač workflow: Okrem použitia poľa ako kritéria v pravidle workflow vyvíjame možnosť založiť automatizáciu workflow na poli rollup ako samotnej podmienke pravidla. To umožní vytvoriť automatizáciu výlučne na základe poľa rollup.
    • Related Articles

    • Oznámenie zmeny spôsobu výpočtu hodnôt null vo vzorcoch v Zoho CRM

      Ako všetci viete, pole vzorca je všestranné pole, ktoré vám umožňuje vykonávať rôzne výpočty, od jednoduchej matematiky cez zreťazenie až po porovnávanie hodnôt polí. Ak sa chcete dozvedieť viac o rôznych možnostiach polí vzorcov, prečítajte si Typy ...
    • Predstavenie poľa Hlasový záznam v module hovorov

      Vážení všetci , Sme tu s menšou, no užitočnou aktualizáciou týkajúcou sa modulu hovorov. Ako možno viete, modul Hovory v Zoho CRM vám umožňuje spravovať všetky typy hovorov vo vašej organizácii – odchádzajúce, prichádzajúce a zmeškané. Môžete tiež ...
    • Notebook pre Zoho CRM

      Sme radi, že vám môžeme predstaviť Notebook pre Zoho CRM. S úplne pozoruhodným Zoho CRM a krásnym Zoho Notebookom si teraz môžete vychutnať bohaté funkcie vrátane rôznych formátov poznámok, možnosti spolupracovať s ostatnými používateľmi a upraveného ...
    • Zoho CRM: Predstavujeme prvé natívne integrácie v pieskovisku vášho CRM - Zoho Survey a Zoho Social

      Sandboxy ponúkajú bezpečný spôsob replikácie produkčných prostredí, ktorý umožňuje bezrizikové testovanie, školenie a zdokonaľovanie procesov pred vykonaním skutočných zmien.Jedným z výrazných nedostatkov sandboxu Zoho CRM je podpora integrácie, ...
    • Predstavenie podmodulu Submissions

      V podmodule Submissions (Podania) sa ukladajú podania uchádzačov, ktoré boli odoslané kontaktným osobám klienta, ako záznamy spolu s ďalšími kľúčovými údajmi. Tento podmodul jenavrhnutý tak, aby vám poskyt olprehľad ovšetkých podaniach od kandidátov ...