Ako vytvoriť chatboty s konverzačnou umelou inteligenciou?

Ako vytvoriť chatboty s konverzačnou umelou inteligenciou?

Bez ohľadu na odvetvie podnikania rastie potreba značiek efektívne komunikovať so svojimi zákazníkmi. Prijímanie chatbotov s umelou inteligenciou zaznamenalo v poslednom čase prudký nárast. Riešia mnohé problémy zákazníkov vrátane skrátenia čakacej doby, zlepšenia služieb zákazníkom, zvýšenia ich angažovanosti a predovšetkým sú zákazníkom k dispozícii nepretržite.

V tomto blogu sa budeme venovať rôznym spôsobom vytvorenia chatbota a parametrom, ktoré treba mať na pamäti pri jeho vytváraní pre vašu firmu.

Určenie účelu

Ešte pred niekoľkými rokmi mohlo vytvorenie chatbota trvať mesiace - od napísania skriptu až po napísanie odpovedí na otázky spotrebiteľov. Vďaka nedávnemu pokroku v oblasti NLP sa tvorba chatbotov stala oveľa efektívnejšou a používateľsky prívetivejšou. Prvým krokom pri vytváraní chatbota je určenie cieľa. Chcete vytvoriť chatbota s cieľom znížiť počet riešení, zvýšiť spokojnosť zákazníkov alebo zaviesť proaktívne nadštandardné služby zákazníkom? Zistenie odpovedí na tieto otázky by vám pomohlo prejsť k ďalšiemu kroku pri vytváraní chatbota.

Chatboty AI založené na pravidlách alebo konverzácii?

Frustroval vás váš webový chatbot tým, že sa stále dookola pýtal na tú istú otázku alebo vám dával nerelevantnú odpoveď na váš dotaz? To je tradične skriptovaný chatbot. Inými slovami, taký, ktorý vyžaduje ručné vypisovanie odpovedí na vopred predpokladané otázky zákazníkov. Ten je tiež riadený pochopením rôznych spôsobov položenia toho istého dotazu bez toho, aby bol vyškolený na jednotlivé formy vyslovenia.

Hlavným problémom tradičných chatbotov je, že musia byť manuálne vyškolení na každú možnosť dotazu alebo frázu, ktorá nemôže poskytnúť požadovanú odpoveď, ak je nahradená synonymom. Spoločnosti preto musia ručne zistiť každú možnosť dotazu zákazníka a poskytnúť vhodnú odpoveď. Naopak, konverzačné chatboty dokážu zachytiť podobné frázy a synonymá a pochopiť kontext toho, čo sa zákazník snaží povedať.

Uveďme si príklad. Zylker je spoločnosť zaoberajúca sa elektronickým obchodom, ktorá pôvodne začala s tradičným chatbotom založeným na pravidlách a prešla na konverzačného chatbota poháňaného umelou inteligenciou. Tu je dôvod, prečo sa tak stalo:

V prípade otázky "Ako zaplatím svoj účet?" Spoločnosť Zylker musela vyvinúť viac ako 500 variantov pre jednoduchú otázku, ako je tá vyššie uvedená. Vtedy sa rozhodli prejsť na konverzačné chatboty s umelou inteligenciou, ktoré dokážu zachytiť, čo sa zákazník snaží povedať, a zistiť jeho zámer.

Ďalším zaujímavým aspektom konverzačných botov sú odpoveďové roboty, kde namiesto prechádzania strán článkov a často kladených otázok môžu používatelia dostať odpoveď v priebehu niekoľkých sekúnd. To výrazne skracuje čas riešenia problémov a zlepšuje služby zákazníkom.

Zjednodušený kód (low-code), profesionálny kód a žiadny kód (code-less)

Existujú tri spôsoby vytvorenia chatbota: minimálny kód, písanie kódu od začiatku alebo žiadny kód. Hoci sa vytvorenie niečoho od nuly považuje za efektívne a výhodné z hľadiska prispôsobenia, existujú nevýhody profesionálne nakódovaných konverzačných platforiem chatbotov. Keďže sú zahltené záhadnými softvérovými termínmi a hromadami kódu, tvorba chatbotov sa stáva komplikovanou a časovo náročnou a je obmedzená len na niekoľko skúsených vývojárov.

Na druhej strane, ako naznačujú názvy, nízkokódové a bezkódové platformy umožňujú spoločnostiam rýchlo vytvárať chatboty. Trend nízkokódových a bezkódových platforiem rastie, pretože výrazne skracujú čas vývoja a znižujú investičné náklady podnikov.

Ako príklad uvedieme vyššie, spoločnosť Zylker používa rozhranie drag-and-drop na vytvorenie jednoduchého a efektívneho konverzačného chatbota s umelou inteligenciou, ktorý dokáže poskytovať personalizované odporúčania, spracovávať objednávky, pomáhať s fakturáciou a dokonca vyberať odpovede na otázky používateľov zo svojej knižnice zdrojov.

Používanie chatbotov na získanie väčšieho počtu potenciálnych zákazníkov

Komunikácia a riešenie používateľských otázok je primárnym cieľom používania chatbotov, ale nie je toho málo. Konverzačný chatbot sa tiež stáva predĺžením značky a pomáha premeniť viac potenciálnych zákazníkov na hodnotných zákazníkov.

Ak si opäť zoberieme ako príklad spoločnosť Zylker, vytvorila uvítaciu správu pre návštevníkov, ktorí pristávajú na ich webovej lokalite, a v nej formulár pre lead chatbota. Keď potenciálny záujemca zadá svoju e-mailovú adresu, spoločnosť ho mohla kontaktovať a riešiť jeho požiadavku. Okrem toho vytvorili aj toky na povzbudenie existujúcich zákazníkov, aby recenzovali ich produkty.

V konečnom dôsledku ide o to, aby ste vytvorili chatbota, ktorý je prospešný pre potenciálneho zákazníka/zákazníčku, znižuje počet manuálnych zásahov a zlepšuje viditeľnosť a zážitok z vašej značky. Chatboty poskytujú zákazníkom osobnú skúsenosť s vašou značkou, ktorú e-mailové kampane nemajú. 

Vytvorte konverzačného chatbota s umelou inteligenciou pomocou aplikácie Zobot

Pomocou platformy SalesIQ Zobot Chatbot môžete vytvoriť chatbota s profesionálnym kódom od nuly alebo bota bez kódu pomocou nášho rozhrania drag-and-drop. SalesIQ poskytuje aj Answer Bot, ktorý rozumie otázkam zákazníkov a poskytuje rýchle odpovede z vašej knižnice zdrojov. Zaregistrujte sa ešte dnes na skúšobnú verziu a vytvorte konverzačného chatbota s umelou inteligenciou pre svoju firmu bezproblémovým spôsobom.


    • Related Articles

    • Ako pridať robota GC do kanála okamžitých správ

      Poďme vytvoriť robota, ktorý vám pomôže venovať sa vašim zákazníkom 24 hodín denne. Roboty pracujú každý deň celý deň, aby vašim zákazníkom poskytli komplexnú podporu – dokážu zákazníkom efektívne odpovedať, klásť správne otázky v správnom čase a ...
    • Konfigurovať okno chatu

      Nastavte svoju značku Pridajte k svojej značke názov a popis, aby bola identifikovateľná a cítila sa viac prispôsobená. Ak chcete zmeniť názov svojej značky, môžete tak urobiť v časti Nastavenia > Značky > Vaša značka > Konfigurácie, v časti ...