Zoho Writer: Introducerea în Writer a funcțiilor de compunere inteligentă și de formatare din mers pentru a accelera crearea și formatarea conținutului

Zoho Writer: Introducerea în Writer a funcțiilor de compunere inteligentă și de formatare din mers pentru a accelera crearea și formatarea conținutului

Profitați de puterea inteligenței artificiale generative, de comenzile slash și de formatarea fără distragere a atenției pentru a crea, compune, edita, formata și pune în pagină conținut în Writer, rapid și ușor.

Utilizând doar tastatura, puteți invoca instantaneu Zia pentru a genera conținut sau pentru a accesa o serie de opțiuni de formatare și compunere, chiar în cadrul editorului.

Compunere inteligentă cu Zia - acum cu capacități de inteligență artificială generativă

Este suficient să tastați o dublă bară oblică (//) în editorul Writer pentru a lansa și interacționa cu Zia. Zia ar putea să identifice întotdeauna greșelile gramaticale, să înțeleagă contextul și să ofere sugestii în timp real pentru a vă perfecționa documentele. Acum, prin adăugarea capacităților de inteligență artificială generativă și integrarea cu ChatGPT, Zia vă ajută să simplificați și să accelerați și crearea de conținut.

Inteligența artificială generativă este disponibilă doar pentru SUA DC. Vom lansa toate acestea pentru toate DCs în curând.

Cum să utilizați funcția de compunere inteligentă

Tastați "//" în editorul Writer sau faceți clic pe pictograma pentru a invoca solicitările contextuale predefinite ale Zia. Puteți solicita Zia să creeze conținut, să continue să scrie conținut existent sau să rescrieți textul. De acolo, puteți alege să inserați conținutul Zia în documentul dvs. sau să îl eliminați.

Zia oferă prompturi predefinite pentru:

1. Crearea de conținut

Generarea de conținut de la zero! Pur și simplu selectați un prompt adecvat pentru a genera idei sau conținut pentru postări pe blog, tweet-uri, pagini web, e-mailuri și multe altele.

2. Modificarea conținutului

Modificați conținutul existent sau editați răspunsurile lui Zia înainte de a le adăuga la documentul dvs. Zia oferă un prompt dinamic, care vă permite să:

  • Modificați un cuvânt

Pur și simplu selectați un cuvânt și solicitați-i lui Zia să afișeze sinonime, cuvinte înrudite, o definiție și multe altele.

  • Modificați conținutul selectat

Selectați o frază, o propoziție (propoziții) sau un paragraf (paragrafe) și solicitați-i lui Zia să scurteze, reformuleze sau să rezume conținutul, să identifice cuvinte cheie sau să sugereze un titlu.

Deoarece Zia este acum integrat cu ChatGPT, vă recomandăm să acționați cu discreție atunci când lucrați la conținut care conține informații de identificare personală (PII).

Formatați în timp ce scrieți

De fiecare dată când folosiți mouse-ul sau vă îndepărtați de editor pentru formatare, inserarea unei imagini sau a unui tabel etc., fluxul și ritmul dvs. pot fi perturbate. Writer vă ajută să realizați acest lucru în două moduri noi:

  1. Comanda Slash

Comanda slash (/) vă transformă tastatura într-un centru de comenzi puternic, astfel încât să puteți formata și aranja documentele fără a vă muta atenția.

Trebuie doar să apăsați tasta "/" pentru a vizualiza și a selecta opțiunea de:

  • Formatați și aliniați conținutul.

  • Schimbați stilul și majuscula textului.

  • Introduceți imagini, tabele, ecuații, ecuații, simboluri, desene și multe altele.

  • Introduceți o listă, o listă de sarcini, o casetă de verificare etc.

  • Adăugați o coloană, sau pauze de pagină și de secțiune.

  • Introduceți o semnătură, o dată, un cod de bare, o citare și o bibliografie și numele autorului.

  • Și multe altele!

  1. Suport pentru Markdown

Markdown în Zoho Writer va ajuta la crearea, formatarea și structurarea rapidă și fără probleme a conținutului.

Cu suportul Markdown, puteți formata conținutul în bold sau italic și chiar adăuga:

  • Diferite niveluri de titluri

  • Hiperlinkuri

  • Case de selectare

  • Liste ordonate sau neordonate

  • Imagini și multe altele

Puteți activa Markdown selectând Detectare automată Markdown în Settings --> Preferences.

Pentru a afla mai multe despre regulile Markdown în Zoho Writer, vă rugăm să consultați această pagină.

Corectare automată cu formatare

Să spunem că scrieți un raport și doriți ca anumite cuvinte să fie scrise într-un anumit format sau stil. De obicei, va trebui să localizați manual fiecare utilizare a cuvintelor și să le formatați individual. Corectarea automată cu formatare face ca această problemă să dispară, formatarea automată a cuvintelor selectate pe măsură ce scrieți.

Cum se utilizează funcția de autocorectare

Să spunem că scrieți un raport despre vehiculele electrice. Doriți ca "vehicul electric" să fie stilizat cu bold și italic pe tot parcursul documentului, ori de câte ori tastați "EV".

Pur și simplu creați o regulă de autocorectare astfel încât, de fiecare dată când tastați "EV", Writer să îl înlocuiască automat cu vehicul electric în document. Pentru a adăuga o regulă de autocorectare, faceți clic pe pictograma situată în colțul din dreapta sus al paginii, faceți clic pe Mai multe setări, selectați Autocorectare și configurați regula.

Puncte cheie ale funcțiilor Smart Compose și ale capacităților de formatare din mers

1.Scrieți fără întreruperi

Deoarece comenzile "/" și "//" sunt integrate direct în editorul Writer, nu trebuie să vă îndepărtați niciodată de editor pentru a solicita ajutorul Zia sau pentru a formata documentele. Puteți scrie fără să vă întrerupeți fluxul creativ.

2.Lucrați chiar acolo unde scrieți

Puteți lansa și interacționa cu Zia sau cu meniul de formatare chiar din editor, fără a schimba filele. Pur și simplu tastați oricare dintre comenzile rapide Markdown sau tastați "//" sau "/", iar fereastra de chat sau meniul de formatare al Zia va apărea. De acolo, puteți solicita ajutor pentru a vă scrie sau formata conținutul.

3.Scrieți mai repede și mai bine

Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la găsirea de idei de conținut sau la structurarea și formatarea articolelor dvs. În timp ce Zia vă ajută să creați rapid conținut atractiv, comanda slash și suportul Markdown vă ajută să formatați și să stilizați conținutul instantaneu. Acest lucru vă permite să transmiteți mesajul dorit în mod clar și ușor.

Noile capacități Smart Compose, de formatare din mers și de autocorectare ale Writer, combinate cu funcția Read Aloud adăugată recent, fac din crearea, compunerea, formatarea și revizuirea conținutului dvs. o joacă de copii!

Încercați aceste noi capacități și spuneți-ne sugestiile și feedback-ul dvs. în comentarii.