Zoho Qntrl - Sfaturi și trucuri #69 - Personalizați datele scadente și generați notificări prin e-mail

Zoho Qntrl - Sfaturi și trucuri #69 - Personalizați datele scadente și generați notificări prin e-mail




Creșterea unei organizații depinde mai mult de câștigarea încrederii clienților săi. Primul pas în stabilirea încrederii este atunci când consumatorii își primesc produsul finit în intervalul de timp promis.

Atunci când angajații sunt alocați mai multor sarcini și mai multe echipe colaborează pentru a finaliza munca, poate fi dificil să se determine care sarcină necesită cea mai mare atenție sau se apropie de termenul limită.

De exemplu, Zylker, o companie de software, creează noi funcții de aplicație care implică proiectare, dezvoltare, testare, educarea utilizatorilor și lansare. Fiecare echipă ar trebui să aibă un SLA pentru ca funcțiile să fie lansate la timp. Deci, pe măsură ce cardul trece la o etapă, câmpul pentru data scadentă trebuie actualizat și utilizatorul trebuie să fie notificat înainte ca etapa să ajungă la data scadentă.



În Qntrl, aveți acum opțiunea de a personaliza câmpul Data scadentă cu ora preferată și de a declanșa o notificare prin e-mail către destinatarul sau proprietarul cardului pentru a prioritiza sarcina. Puteți seta această condiție în toate tranzițiile necesare, rezultând în cele din urmă notificarea angajatului înainte de termenul limită. Acest lucru poate fi realizat folosind câmpul Actualizare și criteriile Trimitere e-mail în tranziția After.