Zoho Desk Monthly Release Round-up - 23 iunie

Zoho Desk Monthly Release Round-up - 23 iunie

Bună ziua tuturor,

Suntem bucuroși să împărtășim o scurtă prezentare generală a funcțiilor și îmbunătățirilor care au fost lansate luna trecută.

Introducerea integrării cu Google Analytics 4

Cu Universal Analytics (UA) care a fost retras de la 1 iulie 2023, am introdus integrarea lui Zoho Desk cu Google Analytics 4. GA4 este un instrument analitic robust care poate oferi informații cheie despre performanța centrului de asistență.

Înțelegerea comportamentului și preferințelor utilizatorilor poate permite organizației să evalueze eficiența bazei de cunoștințe, a comunității și a serviciilor de asistență. 


Câteva informații cheie care pot fi monitorizate cu GA4 sunt:

  • Măsurați interacțiunile cu clienții: Urmăriți indicatorii precum numărul de clicuri pe articole. Aceste date vă ajută să evaluați nivelurile de implicare și să identificați zonele de îmbunătățire.
  • Monitorizați implicarea cu articolele KB: Măsurați durata pe care clienții o petrec pe fiecare articol. Această măsurătoare oferă informații despre relevanța și eficiența conținutului dvs. Vă ajută să identificați articolele populare și să le optimizați pe cele care ar putea necesita îmbunătățiri.
  • Analizați căile de navigare: Urmăriți secvența paginilor pe care le vizitează utilizatorii și ordinea în care aceștia accesează informațiile. Acest lucru vă ajută să înțelegeți comportamentul utilizatorilor și vă permite să reorganizați dosarele sau secțiunile în consecință.

Help Doc 


Setarea vizibilității regulilor macro

Macrogramele sunt un set de acțiuni care le permit agenților să economisească timp și efort prin automatizarea unora dintre activitățile obișnuite pe care le efectuează, cum ar fi răspunsul la e-mailuri, actualizarea câmpurilor sau crearea de sarcini. 

Până în prezent, regulile macro create ar fi vizibile pentru toți utilizatorii din întreaga organizație. Acum, am oferit o opțiune pentru a selecta utilizatorii, echipele sau rolurile care pot vizualiza sau accesa regulile macro. 

După ce vizibilitatea este setată, utilizatorii pot vizualiza doar acele reguli care sunt relevante pentru ei.

Help Doc 


Criptarea datelor disponibile în Rapoarte

Celelalte câmpuri din rapoarte pot fi criptate: o singură linie, număr întreg, e-mail, telefon, procent, zecimală, URL, listă de selectare unică, monedă și dată. Criptarea datelor este disponibilă pentru toate edițiile. 

 

Creșterea numărului de valori ale listei de selectare pentru listele de selectare imbricate

Pentru a marca un câmp de listă de selectare ca fiind imbricate era obligatoriu să aibă 500 de valori. Acest lucru a împiedicat administratorii să marcheze câmpurile care aveau mai mult de 500 de valori ca fiind imbricate. Pentru a remedia acest lucru, acum permitem marcarea câmpurilor picklist care au până la 1500 de valori ca fiind imbricate. 


    • Related Articles

    • Mesageria instantanee Zoho Desk | Actualizări de funcții | iunie'23

      Cum avansăm în an, suntem nerăbdători să vă prezentăm actualizările de caracteristici din acest trimestru, în care vă vom prezenta actualizările semnificative din modulul de mesagerie instantanee. Sper ca aceste informații să vă fie utile în timp ce ...
    • ASAP SDK al Zoho Desk | Actualizări de caracteristici | Iunie '23

      Suntem încântați să anunțăm noi caracteristici și îmbunătățiri ale ASAP SDK. Pentru a răspunde mai bine nevoilor dvs., am actualizat produsul nostru cu gândul la comoditate. Să explorăm noile caracteristici și îmbunătățiri pe care le-am pregătit ...
    • Ce este nou în Zoho Books - iunie 2023

      Aducem în mod constant noi actualizări și îmbunătățiri pentru Zoho Books. În această lună, am revenit cu încă un set de îmbunătățiri. Haideți să aruncăm o privire rapidă la noutățile din luna iunie în Zoho Books: Stripe Financial Connections Stripe a ...
    • Actualizarea aplicației Zoho Desk (iOS și Android) - Citiți Chitanțele

      Bună ziua tuturor! Am adus suport pentru funcționalitatea 'Read Receipts' în versiunea actuală a aplicației mobile Zoho Desk pentru iOS (v2.7.2) și Android (2.6.8). Cu ajutorul 'Read Receipts', acum puteți obține informații despre starea de livrare ...
    • Actualizarea mesageriei instantanee a Zoho Desk | Noua integrare | Nov '23

      Adăugăm mai multe modalități de a rămâne în legătură cu clienții dumneavoastră! Bună, parteneri, Am lucrat la multe îmbunătățiri în ultimele câteva luni și suntem încântați să anunțăm o integrare foarte așteptată cu Facebook Messenger! Haideți să ...