Zoho Cliq: Vă prezentăm Cliq 5.0: O soluție bazată pe inteligență artificială și pregătită pentru întreprinderi

Zoho Cliq: Vă prezentăm Cliq 5.0: O soluție bazată pe inteligență artificială și pregătită pentru întreprinderi

Introducing Cliq 5.0

Noi, la Zoho Cliq, lucrăm în mod constant la remodelarea comunicării și colaborării în echipă, în special odată cu creșterea numărului de echipe la distanță și hibride. Suntem mereu în prima linie a tendințelor actuale, asigurându-ne că Cliq răspunde cererii tot mai mari de comunicare eficientă și fără întreruperi.

Astăzi, suntem încântați să prezentăm Cliq 5.0: O soluție pregătită pentru întreprinderi și bazată pe inteligență artificială, concepută pentru a vă face comunicarea mai inteligentă și mai eficientă. Cliq 5.0 este adaptat pentru întreprinderi, cu funcții avansate de inteligență artificială pentru a face munca fără efort, inclusiv funcții suplimentare pentru întâlniri mai inteligente și o platformă de dezvoltare reînnoită. Scufundă-te cu noi pentru a explora tot ce este nou!

Salutați o administrare mai eficientă

Pentru administratorii care jonglează cu responsabilitățile de urmărire a comunicării între utilizatori, a statusurilor utilizatorilor și multe altele, Cliq oferă un control sporit asupra datelor unei organizații. Iată o privire mai atentă:

eDiscovery și DRP

Abordați litigiile sau anchetele de reglementare cu o furnizare fără probleme a dovezilor și păstrați înregistrări exacte ale datelor organizației dvs. cu eDiscovery și Politici de păstrare a datelor.

Trasee de audit

Jurnalele de audit sunt cheia pentru o supraveghere rapidă și precisă. Obțineți o imagine instantanee a tuturor activităților efectuate de utilizatori pe chat-uri și canale dintr-o privire.

Rapoarte de utilizare

Instrumentele de comunicare își obțin eficiența din modul activ în care oamenii le utilizează. Administratorii pot măsura ratele de adopție și pot examina numărul de ore petrecute în diferite interacțiuni cu ajutorul rapoartelor de utilizare. Rapoartele de utilizare vor oferi, de asemenea, administratorilor o imagine clară a interacțiunilor din organizație și a modului în care toată lumea folosește Cliq. Înarmați cu aceste informații, administratorii pot rafina și îmbunătăți comunicarea.

Configurarea stării în întreaga organizație

Supravegheați setările de stare pentru întreaga organizație prin personalizarea textului de disponibilitate, stabilirea de limite de timp pentru fiecare stare, mandatarea stărilor de activitate și multe altele.

Gestionare centralizată pentru canalele dvs.

Dacă sunteți administratorul organizației și căutați un control mai mare asupra canalelor dvs., gestionarea centralizată a canalelor din panoul de administrare este soluția dvs. Veți obține un control granular asupra fiecărui canal din cadrul organizației dvs., permițându-vă să efectuați fără probleme acțiuni detaliate, cum ar fi adăugarea sau eliminarea participanților și ajustarea rolurilor disponibile pentru un administrator de canal, totul dintr-o singură locație centralizată.

Iată mai multe adăugiri la apeluri și întâlniri

După cum am menționat mai devreme, Cliq este mereu în fruntea tendințelor actuale, asigurându-se că răspunde cererii tot mai mari de comunicare eficientă și fără întreruperi.

Camere Cliq pentru echipe hibride

Deși soluțiile de camere sunt disponibile de ani de zile, Cliq Rooms se distinge prin faptul că face această funcție accesibilă tuturor. Cu doar un televizor Android TV, puteți transforma orice cameră într-o sală de conferințe inteligentă. Cliq Rooms face legătura între echipele de la birou și cele de la distanță. Angajații de la birou se pot întâlni față în față și pot folosi televizorul unei săli de conferințe pentru a se conecta cu lucrătorii la distanță care se alătură online.

Îmbunătățiți întâlnirile virtuale cu evenimente în direct

Găzduiți evenimente virtuale live pentru membrii organizației dvs. fără probleme cu noua funcție de evenimente live din Zoho Cliq. Organizatorii au control total asupra evenimentului. De exemplu, ei pot muta prezentatorii pe scenă și pot gestiona pauzele cu mijloace media de umplere. În plus, angajații se pot alătura evenimentelor live direct din aplicația mobilă Cliq sau din aplicația Android TV, Cliq for TV.

Un Cliq mai inteligent cu funcții de inteligență artificială

Cu funcțiile sale de inteligență artificială, Zoho Cliq remodelează modul în care comunicați. Spuneți adio căutării prin înregistrări lungi ale ședințelor, îngrijorării legate de tonurile mesajelor și citirii nesfârșitelor mesaje necitite. Iată cum:

Rezumatul ședinței și elementele de acțiune

Nu mai pierdeți niciodată niciun detaliu. Puteți revedea discuțiile fără întreruperi folosind transcrieri ale ședințelor generate de AI. Aceste funcții pot detecta, de asemenea, sarcinile de urmărire în cadrul conținutului, asigurându-se că fiecare punct critic este capturat, iar informațiile acționabile sunt întotdeauna la îndemâna dvs.

Analiză a tonului și autocorectare pentru mesaje

Înțelegeți tonul textelor dvs. și , de asemenea, primiți feedback pentru o comunicare rafinată.

Rezumat al mesajelor necitite

Ați ratat vreodată o discuție de grup timp de ore și v-ați întors la sute de mesaje de citit? Nu vă faceți griji; acum, puteți genera rezumate pentru mesajele necitite pentru a înțelege rapid esența conversației.

Intensificați comunicarea în echipă cu ajutorul funcțiilor de îmbunătățire a colaborării de la Cliq

Setați răspunsurile automate atunci când sunteți plecat

Setați o singură dată un răspuns automat și lăsați Cliq să se ocupe de restul. Asigurați-vă că colegii dvs. sunt informați cu privire la indisponibilitatea dvs. și la momentul în care vă veți întoarce cu ajutorul răspunsului din afara biroului.

Fixați mai multe mesaje într-o conversație

Când aveți de-a face cu mesaje critice, rareori este vorba de unul singur. Acum puteți să fixați fără efort mai multe mesaje critice într-o conversație, asigurându-vă că informațiile importante rămân mereu în top.

Revoluționați fluxurile de lucru și productivitatea

Am introdus noi îmbunătățiri în platforma Cliq, permițând utilizatorilor să dezvolte extensii și instrumente avansate. Aceste adăugiri amplifică productivitatea și le permit utilizatorilor să rafineze, să personalizeze și să își perfecționeze fluxurile de lucru. Iată care sunt completările:

  • Imagini și carduri în widget-uri
  • Unfurl handler în extensii
  • Acțiuni de meniu bot personalizate
  • Noi câmpuri de bază de date
  • Revizuire a token-urilor webhook
  • Noul model de abonament bot
  • Comutarea intrării în formulare

Alte îmbunătățiri la Cliq

Pe lângă toate aceste caracteristici, am adus și alte îmbunătățiri minore produsului nostru, cum ar fi înregistrarea apelurilor unu-la-unu,prezența fără întreruperi pentru utilizatorii din cadrul organizației și remedierea erorilor pentru a vă îmbunătăți experiența.

De asemenea, introducem patru planuri diferite - Free, Standard, Professional și Enterprise.

Iată ce trebuie să știți:

  • Pentru clienții noștri existenți pe planul nelimitat, vă veți putea bucura de caracteristicile planului profesional, dar puteți opta să rămâneți la prețul actual nelimitat.
  • În ceea ce privește pachetele noastre: Planul Cliq Enterprise este încorporat în pachetul Zoho One. Caracteristicile planurilor Cliq Standard și Professional sunt integrate în planurile Standard și, respectiv, Professional ale pachetului Workplace. În plus, planul Cliq Standard face parte, de asemenea, din pachetul People Plus.