Vă prezentăm noua configurație de e-mail din Zoho CRM

Vă prezentăm noua configurație de e-mail din Zoho CRM

Suntem încântați să anunțăm lansarea noii configurații de e-mail a Zoho CRM, care include o serie de noi caracteristici și îmbunătățiri interesante care vor transforma modul în care vă gestionați e-mailul. Așadar, să aruncăm o privire rapidă asupra celor mai importante îmbunătățiri și evidențieri. 

Noi caracteristici și îmbunătățiri   

Suport modern de autentificare pentru Microsoft Office365 și Outlook

Microsoft nu mai suportă metoda lor de autentificare de bază. Cu cea mai recentă îmbunătățire, am introdus suportul pentru autentificare modernă, astfel încât puteți acum să vă integrați în siguranță și cu ușurință conturile Office365 și Outlook cu Zoho CRM, fără a necesita autentificări repetate.

Salvare e-mail pentru utilizatorii IMAP

Am introdus o opțiune de salvare pentru utilizatorii IMAP cu această nouă configurație. Cu toate acestea, vă rugăm să rețineți că această funcție este disponibilă doar pentru utilizatorii care utilizează o integrare IMAP cu noua configurație de e-mail. Pentru utilizatorii fără o integrare IMAP sau cu un cont IMAP vechi, această funcție nu va fi disponibilă.

Suport SalesInbox pentru utilizatorii POP3

Integrarea contului dvs. de e-mail prin POP3 va crea acum automat un cont SalesInbox. Anterior, utilizatorii POP3 trebuiau să își integreze contul CRM cu Zoho Mail, care crea un modul de e-mail în contul CRM. Cu această nouă îmbunătățire, e-mailurile se vor sincroniza acum direct cu SalesInbox și, ca urmare, fila Email va fi eliminată din CRM pentru toți utilizatorii. În plus, acum puteți importa filtre în timpul procesului de integrare propriu-zis. 

Fluxuri de lucru de e-mail pentru utilizatorii POP3

Acum extindem această facilitate la utilizatorii POP. Aceasta vă permite să creați fluxuri de lucru personalizate pentru e-mailurile primite, expediate și primite, pentru a automatiza și simplifica aspecte ale gestionării e-mailurilor și pentru a vă îmbunătăți productivitatea.

Asociație de tranzacții de e-mail

Această facilitate se extinde acum pentru utilizatorii POP3. Ea vă permite să urmăriți și să vă gestionați cu ușurință afacerile prin asocierea de e-mailuri specifice cu afacerile individuale. Puteți face acest lucru în două moduri:

  • Asociați automat e-mailurile contactului la oferte pe baza unui model de predicție predefinit.
  • Asociați manual e-mailurile contactului la o afacere.

În acest fel, puteți urmări cu ușurință a sau încheia o afacere cu e-mailuri asociate distincte, mai degrabă decât să aveți toate e-mailurile contactului enumerate împreună.

Interfața de utilizare îmbunătățită a paginii de configurare

Am actualizat interfața de utilizare a paginii noastre de configurare pentru a o face mai intuitivă și mai ușor de utilizat, astfel încât să puteți configura mai ușor setările de e-mail.

'All' view in related list

Acum puteți vizualiza toate e-mailurile dvs. într-o listă conexă, ceea ce facilitează gestionarea e-mailurilor dvs. Cu toate acestea, vă rugăm să rețineți că această funcție nu va fi disponibilă dacă există cel puțin un utilizator POP vechi în organizația dvs. sau cel puțin un utilizator cu integrarea API Gmail.

Zia pentru e-mailuri

Capacitățile de inteligență artificială ale Zia oferă câteva soluții practice pentru e-mailuri. Vă poate ajuta să capturați informații importante din e-mailurile clienților, precum și să sugerați automat linii de subiect atrăgătoare pentru a crește ratele de deschidere a e-mailurilor; sau, fără a fi nevoie să citiți o întreagă conversație de e-mail, puteți determina intenția și emoția expeditorului datorită analizei Zia.

În conformitate cu funcțiile de inteligență Zia pentru e-mailuri, am adăugat câteva îmbunătățiri care vor fi disponibile numai pentru noua configurație de e-mailuri. Iată o listă a acestor caracteristici:

Asta este tot pentru cele mai recente îmbunătățiri. Spuneți-ne părerile și feedback-ul dvs. în comentariile de mai jos!

 

Mulțumim!

Nizamuddin Sohel SK