Subformularele pot fi acum marcate ca fiind obligatorii

Subformularele pot fi acum marcate ca fiind obligatorii

Bună ziua,

 

Suntem aici cu un heads-up despre o îmbunătățire importantă pentru Subforms. Să-i dăm drumul!

Includerea unui subformular la un layout de înregistrare este o modalitate excelentă de a stoca informații suplimentare despre înregistrare. Fie că este vorba de lista de produse achiziționate de un contact sau de o listă de candidați înscriși la un anumit curs, un subformular vă oferă cu ușurință informațiile necesare într-un mod organizat.

 

Până acum, atunci când aveți un câmp obligatoriu într-un subformular, nu puteți salva întreaga înregistrare decât dacă câmpul este completat.


Acum, pentru a permite unui subformular să acționeze ca un formular independent în cadrul înregistrării, introducem caracteristica 'Mark as required' la subformulare.

Marcarea subformularului ca fiind necesar

Dacă marcați un subformular ca fiind necesar, atunci subformularul trebuie să conțină valori cel puțin pe un rând, pentru a salva înregistrarea.


De exemplu, dacă doriți să colectați experiența profesională a unui candidat înainte de a-l înscrie la un curs, puteți marca subformularul ca fiind necesar, să colectați detaliile și să salvați înregistrarea pentru a o procesa mai departe.


Este important de reținut că, dacă încercați să salvați un rând fără date în câmpurile obligatorii, în interiorul unui subformular obligatoriu, înregistrarea nu va fi salvată până când câmpurile obligatorii nu vor fi completate.



Ce se întâmplă dacă un subformular nu este marcat ca fiind obligatoriu?

  • Dacă un subformular nu este marcat ca fiind obligatoriu, puteți salva înregistrarea cu sau fără o valoare de subformular.
  • Dacă nu ați marcat un subformular ca fiind obligatoriu, dar există câmpuri în cadrul subformularului care sunt marcate ca fiind obligatorii, puteți totuși salva înregistrarea fără nicio valoare completată în acestea.
    De exemplu, pentru a vă înscrie la un curs de diplomă, este posibil ca experiența profesională să nu fie necesară. În acest caz, puteți sări peste completarea unui rând din subformular.

  • Dar, dacă aveți la îndemână date pentru a completa subformularul, atunci completarea oricărui rând va necesita și completarea tuturor câmpurilor obligatorii.
    Să luăm în considerare acest exemplu în care iPhone 13 este o înregistrare de produs, iar accesoriile sunt păstrate ca subformular. Dacă aveți un accesoriu de adăugat la înregistrarea iPhone, atunci trebuie completat câmpul obligatoriu - compatibilitatea produsului. Orice încercare de salvare a înregistrării fără a completa câmpul respectiv nu va avea succes.

Un punct important de reținut:

Pentru acele organizații, care au configurat până acum câmpuri obligatorii în subformularele lor, întregul subformular va fi marcat ca fiind obligatoriu în mod implicit, deoarece acesta este comportamentul în platforma web actuală. La lansarea acestei actualizări, pentru a evita o schimbare bruscă de comportament în platformele mobile și API, vom oferi un timp tampon de 15 zile pentru ca utilizatorii să decidă și să actualizeze comportamentul dorit. După expirarea timpului tampon, proprietatea actualizată va fi sincronizată pe platformele web, mobile și API.


Vom deschide această îmbunătățire pentru toți utilizatorii în câteva săptămâni. După lansare, vom actualiza această postare și documentația de ajutor în consecință. Vă mulțumim și vă dorim o zi bună!