Introducerea sumarului Rollup în Zoho CRM

Introducerea sumarului Rollup în Zoho CRM

Bună ziua tuturor, 

Sperăm că sunteți bine!

Suntem aici cu o actualizare interesantă care intră direct în capacitățile de bază ale CRM'ului. Se numește Rollup summary

Let's go!

CRM-ul dvs. este o bază de date vastă, cu surse de date bine conectate, în care puteți accesa dintr-un singur loc atât informațiile primare, cât și cele asociate.

Considerați modulul Leads, de exemplu. O înregistrare a unui lead cuprinde informații despre lead, activitățile acestuia și alte informații aplicabile, suficiente pentru a decide asupra următoarei acțiuni. Acest tip de asociere constituie fundamentul pentru accesibilitatea datelor.


Cu toate acestea, atunci când vine vorba de gestionarea eficientă a datelor, simpla asociere nu este suficientă. Aveți nevoie de ceea ce se numește o relație de date interoperabilă între datele primare și cele asociate. În contextul CRM, o capacitate de a asocia valorile din listele asociate cu informațiile primare în sine este premisa rezumatului Rollup.

Rezumat al rulajului
Rezumat este un tip de câmp care poate rezuma sau agrega valori din lista conexă dorită. Este adaptabil și versatil. Tot ce trebuie să faceți este să alegeți ce proprietate să agregăm din lista dvs. conexă și să o atribuiți câmpului, iar câmpul va începe să rostogolească valorile.


Să analizăm diferite scenarii în care rezumatul rollup vă poate fi benefic:

Exemplul 1: Agregarea veniturilor bazate pe cont
Modul conturi din CRM-ul dvs. conține informații de afaceri despre potențialii dvs. clienți și clienți. De asemenea, acesta afișează contactele, afacerile, ofertele, ofertele de preț, facturile și alte informații asociate ca liste conexe.


Acum, pentru a evalua contribuția contului înainte de a semna un contract de achiziție, managerul de vânzări trebuia să creeze un raport și să agregheze valorile separat.



Cu ajutorul câmpului de rezumat rollup adăugat în modul, puteți obține o valoare autoasimilată a facturilor create pentru cont. Acest lucru economisește mult timp și efort investit în crearea rapoartelor și cea mai bună parte este că, după adăugare, câmpul va fi disponibil pentru toate înregistrările din acel layout.

Utilizând această valoare calculată în câmpul rollup, puteți crea automatizări, puteți crea un proces de revizuire și așa mai departe.

Exemplu 2: Acționați asupra ofertelor neatinse
Ofertele neatinse sunt oferte fără nicio acțiune până la momentul respectiv. Acest tip de înțelegeri nu numai că stagnează, dar sunt și nefavorabile pentru afaceri. Cu toate acestea, pentru o întreprindere care creează mai multe afaceri în fiecare zi, identificarea manuală a afacerilor neatinse și urmărirea lor ar putea fi deja o oportunitate ratată. Pentru a fi mereu cu ochii în patru, puteți crea un câmp rollup care să afișeze numărul de afaceri neatinse în înregistrările de contact și să le urmăriți rapid sau să le automatizați.


Exemplu 3: Cunoașterea sarcinilor restante
Tașele sunt o modalitate excelentă de a vă planifica acțiunile care acționează și ca un memento. În Zoho CRM, atunci când adăugați o sarcină, aceasta va fi adăugată la lista aferentă activităților deschise. Până când o sarcină nu este finalizată, aceasta nu va fi mutată în lista activităților închise. Dar, din cauza unor scăpări, dacă reprezentantul nu a putut finaliza sarcina la timp, sarcina va rămâne în activitățile deschise, dând impresia că sarcina mai are timp rămas și, în calitate de manager de vânzări, s-ar putea să doriți să știți despre astfel de cazuri în modulul de lead-uri. Aici este locul în care câmpul rollup va fi util. Cum rollup este un câmp, îl puteți folosi ca o coloană și puteți filtra înregistrările cu valori în el.

De asemenea, puteți adăuga un tip de câmp rollup în editorul de aspect și puteți obține valoarea asimilată ca un câmp doar pentru citire în pagina de detalii a înregistrării.

Nota:
În prezent, proprietatea rollup summary field va enumera numai câmpurile care fac parte din lista conexă definită de sistem aparținând unui modul.

Precondiții:
  • Câmpurile de tip rollup sunt disponibile în toate modulele, cu excepția sarcinilor, apelurilor, întâlnirilor și programărilor.
    • Tipul de câmp rezumat al rulajului este disponibil numai pentru organizațiile cu edițiile Enterprise și Ultimate ale CRM. Puteți crea până la 10 câmpuri rollup per modul pentru Enterprise și 15 pentru ediția Ultimate 
    Acesta'este despre rezumatul rollup-ului. Sperăm că această nouă caracteristică vă va ajuta să efectuați analize cumulative în mod eficient. Deși aceasta este doar prima parte a versiunii, planificăm următoarele îmbunătățiri:
    • Capacități de personalizare: Dezvoltăm capacitatea de a personaliza și configura propriul câmp de rezumat rollup. Acest lucru vă permite să agregați diferiți parametri pentru diferite liste conexe.
    • Rollup ca declanșator al fluxului de lucru: În plus față de utilizarea câmpului ca și criteriu într-o regulă de flux de lucru, dezvoltăm pentru a baza automatizarea fluxului de lucru pe un câmp rollup ca și condiție de regulă în sine. Acest lucru vă va permite să creați automatizări bazate exclusiv pe un câmp rollup.
    .
      • Related Articles

      • Anunțarea unei modificări a modului în care sunt calculate valorile nule din formule în Zoho CRM

        După cum știți cu toții, câmpul de formulă este un câmp versatil care vă permite să efectuați calcule variate, de la matematică simplă la concatenare până la comparații cu valorile câmpului. Pentru a afla mai multe despre diferitele capabilități ale ...
      • Introducerea câmpului Înregistrare Voce în modulul de apeluri

        Bună, Suntem aici cu o actualizare minoră, dar utilă cu privire la modulul de apeluri. După cum probabil știți, modulul Apeluri din Zoho CRM vă permite să gestionați toate tipurile de apeluri din organizația dvs. - de ieșire, de intrare și apeluri ...
      • Notebook pentru Zoho CRM

        Suntem bucuroși să vă prezentăm Notebook pentru Zoho CRM. Cu remarcabilul Zoho CRM și minunatul Zoho Notebook, acum puteți experimenta funcții bogate, inclusiv diverse formate de note, posibilitatea de a colabora cu alți utilizatori și o vizualizare ...
      • Introducerea regulilor de validare în Zoho Recruit

        Dragii noștri clienți, Ne bucurăm să anunțăm introducerea Regulilor de validare în Zoho Recruit. Regulile de validare sunt o completare esențială a software-ului nostru pentru a vă ajuta să mențineți integritatea datelor și să vă asigurați că ...
      • Introducerea codării în culori a valorilor din lista de selectare

        Dragii mei, Salutări!! Zoho CRM îmbunătățește experiența utilizatorului. Recent, am avut câteva îmbunătățiri estetice notabile în CRM, cum ar fi îmbunătățirea interfeței de utilizare a vizualizării Kanban, îmbunătățirea interfeței de utilizare a ...