Introducerea submodulului de prezentare a cererilor de finanțare

Introducerea submodulului de prezentare a cererilor de finanțare



Submodulul "Submissions" stochează ca și înregistrări propunerile de candidați făcute pentru contactele-clienți, împreună cu alte detalii cheie. Conceput pentru a vă oferi o imagine de ansamblu a tuturor propunerilor de candidați, acest submodul vă permite să vă organizați mai ușor și să vă simplificați procesul de angajare.

Ce este submodulul Submissions?

Submodulul Submissions este un instrument încorporat în Zoho Recruit care urmărește și stochează fiecare trimitere de candidați pe care o faceți. Fiecare trimitere este stocată ca o înregistrare unică, iar dvs. puteți personaliza vizualizările și efectua acțiuni în masă asupra acestora. Acest lucru înseamnă că puteți urmări cu ușurință starea fiecărei depuneri și puteți accesa rapid toate informațiile relevante asociate acesteia.

Caracteristici cheie

Urmărirea centralizată a trimiterilor

Submodulul Submissions oferă un depozit centralizat pentru urmărirea tuturor propunerilor de candidați făcute către clienți. Acum puteți monitoriza și gestiona cu ușurință statutul fiecărei depuneri de candidat într-un singur loc. Nu mai trebuie să căutați prin e-mailuri sau foi de calcul pentru a găsi detalii despre depuneri.


Cu un sistem de urmărire centralizat, recrutorii pot gestiona eficient rezerva de talente, pot rămâne organizați și pot prioritiza acțiunile de urmărire, ceea ce duce la decizii de angajare mai rapide și mai eficiente.

Revizuirea stării și feedback-ul clientului

Submodulul Submissions vă permite să înregistrați recenziile și feedback-ul clienților pentru fiecare candidatură. Acum puteți evalua cu ușurință performanța și adecvarea candidaților pe baza evaluărilor și comentariilor clienților. Acest feedback valoros vă permite să vă perfecționați procesul de selecție al candidaților.



Accesul la feedback-ul clientului direct în cadrul înregistrării trimiterii simplifică procesul de evaluare și îmbunătățește colaborarea dintre echipele de recrutare și clienți, ceea ce duce la o mai bună potrivire a candidaților și la o mai mare satisfacție a clienților.

Automatizarea fluxului de lucru pentru eficiență

Automatizarea fluxului de lucru din Zoho Recruit poate fi aplicată la submodulul Submissions, permițându-vă să automatizați acțiunile pe baza unor criterii predefinite. Puteți configura memento-uri automate pentru urmărirea clienților, notificări pentru evaluările candidaților sau chiar etichete cu coduri de culoare pentru prioritizarea trimiterilor pe baza unor condiții specifice.



Automatizarea fluxului de lucru economisește timp și se asigură că sarcinile critice nu sunt trecute cu vederea. Îi ajută pe recrutori să rămână în fruntea portofoliului de candidaturi, ceea ce duce la o mai bună capacitate de reacție și la un proces de angajare mai ușor.

Acces ușor de la înregistrările conexe

Pentru a vă ajuta să urmăriți mai bine prezentările de candidați, Zoho Recruit oferă mai multe modalități de accesare a înregistrărilor de prezentări, cum ar fi pagina de vizualizare a listei de prezentări și secțiunea Related List din înregistrările asociate (Candidați, Posturi vacante, Cereri, Clienți ).Puteți accesa rapid detaliile trimiterilor din înregistrările asociate, ceea ce face ca examinarea întregului istoric de trimiteri al unui candidat sau al unei anumite oferte de locuri de muncă să se facă fără efort.



Acest acces facil la detaliile de depunere din mai multe vizualizări îmbunătățește vizibilitatea și face mai comodă pentru recrutori navigarea în istoricul de depunere în diferite module, promovând o colaborare fără probleme între echipe.

Cum funcționează?

Atunci când transmiteți un profil de candidat unui client, o înregistrare de trimitere este creată automat în modulul Submissions.



Puteți vizualiza și gestiona aceste înregistrări din pagina Vizualizare listă sau din pagina Detalii. În plus, cu ajutorul vizualizărilor personalizabile, puteți organiza trimiterile în funcție de preferințele dumneavoastră.

Cum să începeți?

În contul dvs. din Zoho Recruit, treceți peste modulul Job Openings sau Candidates și faceți clic pe Submissions.



Explorați Vizualizare listă

Pagina List View (Vizualizare listă) este locul în care toate propunerile dvs. vor fi listate ca înregistrări. Luați-vă un moment pentru a vă familiariza cu diversele vizualizări implicite și cu opțiunile disponibile, cum ar fi Quick View (Vizualizare rapidă), Change Owner (Schimbare proprietar), Mass Transfer (Transfer în masă), Bulk Delete (Ștergere în masă) etc.


Vizualizări personalizabile

Dacă aveți cerința de a putea vizualiza un anumit câmp din pagina List View (Vizualizare listă) pentru a fi la curent cu activitatea dumneavoastră, faceți clic pe pictograma Edit (Editare) de lângă meniul View (Vizualizări). Adăugați sau eliminați câmpuri ca coloane în pagina List View (Vizualizare listă), aplicați filtre bazate pe criterii și salvați vizualizări personalizate pentru acces rapid ulterior.


Detalii de trimitere

În pagina de detalii a unei înregistrări de depunere, veți găsi informații complete despre depunere, inclusiv numele candidatului, oferta de muncă asociată, statutul depunerii, data depunerii și multe altele. Atunci când un client-contact își trimite recenzia pentru o candidatură, aceasta este adăugată automat în timp real la subfila Stare de recenzie din pagina de detalii a candidaturii.


Activați automatizarea fluxului de lucru

Pentru a profita la maximum de noul submodul Submissions, luați în considerare configurarea alertelor și acțiunilor din fluxul de lucru, cum ar fi configurarea de urmăriri și răspunsuri automate la programarea sarcinilor și a întâlnirilor. Navigați la Setup (Configurare) > Automation (Automatizare) > Workflow Rules (Reguli de flux de lucru) și creați o nouă regulă pentru modulul Submissions (Prezentări). Definiți criteriile și acțiunile pe care doriți să le declanșați pentru fiecare trimitere pentru care se declanșează regula.



Pentru mai multe informații, consultați articolul nostru de ajutor sau contactați echipa noastră de asistență pentru clienți la support@zohorecruit.com.