Cum să construiești chatbot-uri cu IA conversațională?

Cum să construiești chatbot-uri cu IA conversațională?

Indiferent de afacere, există o nevoie din ce în ce mai mare ca mărcile să interacționeze eficient cu clienții lor. Adoptarea chatbot-urilor AI a cunoscut o creștere în ultimul timp. Acestea rezolvă multe preocupări ale clienților, inclusiv reducerea timpului de așteptare, îmbunătățirea serviciului pentru clienți, sporirea angajamentului clienților și, cel mai important, disponibilitatea non-stop către clienți.

Acest blog va discuta despre diferitele metode de a crea un chatbot și despre parametrii de care trebuie să ții cont atunci când construiești unul pentru afacerea ta.

Identificarea scopului

Cu câțiva ani în urmă, construirea unui chatbot putea dura luni de zile – de la scrierea scenariului până la scrierea răspunsurilor la întrebările adresate de consumatori. Odată cu progresele recente în NLP, crearea de roboți conversaționali a devenit mult mai eficientă și mai ușor de utilizat. Primul pas în crearea unui chatbot este să vă identificați obiectivul. Doriți să construiți un chatbot pentru a reduce rezoluția, pentru a îmbunătăți satisfacția clienților sau pentru a oferi servicii proactive pentru clienți de top? Găsirea răspunsurilor la aceste întrebări vă va ajuta să treceți la următorul pas în crearea unui chatbot.

Chatbot AI bazați pe reguli sau conversaționale?

Ați fost frustrat de un chatbot de pe site când ridică în mod continuu aceeași întrebare sau vă oferă un răspuns irelevant la întrebarea dvs.? Acesta este un chatbot cu scripturi tradiționale. Cu alte cuvinte, primul necesită scrierea manuală a răspunsurilor la întrebările anticipate ale clienților în prealabil. În același timp, acesta din urmă este alimentat de înțelegerea diferitelor modalități de a pune aceeași întrebare fără a fi antrenat cu privire la fiecare formă de enunț.

Principala preocupare a chatbot-urilor tradiționale este că aceștia trebuie antrenați manual cu orice posibilitate de întrebare sau frază, care nu poate oferi răspunsul dorit atunci când este înlocuită cu un sinonim. Deci, companiile trebuie să vină cu orice posibilitate de a interoga un client manual și să ofere un răspuns adecvat la aceasta. Dimpotrivă, chatboții conversaționali se pot raporta la expresii și sinonime similare și pot înțelege contextul a ceea ce încearcă să spună clientul.

Să luăm în considerare un exemplu. Zylker este o companie de comerț electronic care a început inițial cu un chatbot tradițional bazat pe reguli și a trecut la un chatbot AI conversațional. Iata de ce:

Pentru întrebarea „Cum îmi plătesc factura?”, Zylker a trebuit să dezvolte peste 500 de variante pentru o întrebare simplă precum cea de mai sus. Atunci au decis să treacă la chatbot-uri conversaționale AI care pot înțelege ceea ce un client încearcă să spună și să-și rezolve intenția.

Un alt aspect interesant al boților conversaționali ar fi boții de răspuns, în care, în loc să deruleze paginile de articole și întrebări frecvente, utilizatorii pot primi un răspuns în câteva secunde. În acest fel, timpul de rezolvare al problemelor este redus semnificativ și serviciul pentru clienți este îmbunătățit.

Cod redus, cod pro și fără cod

Există trei modalități de a construi un chatbot: codificare minimă, scriere de cod de la zero sau fără cod. Deși este considerat eficient și avantajos din punct de vedere al personalizării pentru a construi ceva de la zero, platformele de cod pro pentru chatbot-uri conversaționale au dezavantajele lor. Plină de termeni de software încurcați și grămezi de coduri, construirea de chatbot devine complicată și consumatoare de timp și se limitează la doar câțiva dezvoltatori calificați.

Pe de altă parte, așa cum sugerează și numele, platformele low-code și fără cod permit companiilor să configureze chatbot-uri rapid. A existat o tendință de creștere a platformelor low-code și fără cod, deoarece reduc drastic timpul de dezvoltare și costurile de investiții pentru companii.

Citând exemplul de mai sus, Zylker folosește o interfață drag-and-drop pentru a crea un chatbot conversațional simplu și eficient, care poate oferi recomandări personalizate, poate procesa comenzi, poate ajuta la facturare și chiar poate alege răspunsuri la întrebările utilizatorilor din biblioteca lor de resurse.

Folosește chatbot-uri pentru a câștiga mai multe perspective

Comunicarea și rezolvarea interogărilor utilizatorilor este scopul principal al utilizării chatbot-urilor, dar ele sunt mai mult de atât. Un chatbot conversațional devine, de asemenea, o extensie a mărcii și ajută la transformarea mai multor clienți potențiali în clienți valoroși.

Luând din nou Zylker drept exemplu, au creat un mesaj de bun venit pentru vizitatorii care aterizează pe site-ul lor, cu un formular de chatbot pentru clienți. Odată ce un prospect interesat introduce adresa sa de e-mail, compania ar putea să-l contacteze și să-și adreseze cerințele. În plus, au creat și fluxuri pentru a încuraja clienții existenți să-și revizuiască produsele.

În cele din urmă, ideea este să creați un chatbot care să fie benefic pentru un prospect/client, să reducă intervenția manuală și să vă îmbunătățească vizibilitatea și experiența mărcii. Chatboții oferă clienților o experiență personală a mărcii dvs., pe care nu o oferă campaniile de e-mail.  

Crearea unui chatbot AI conversațional cu Zobot

Cu platforma de chatbot de la SalesIQ, Zobot, puteți construi un chatbot cu cod pro de la zero sau un bot fără cod folosind interfața noastră drag-and-drop. SalesIQ oferă, de asemenea, un Answer Bot care înțelege întrebările clienților și oferă răspunsuri prompte din biblioteca dvs. de resurse. Înscrieți-vă astăzi pentru probă și creați un chatbot AI conversațional pentru afacerea dvs. într-un mod ușor.


    • Related Articles

    • Cum să adăugați un bot GC la canalul dvs. de chat

      Să creăm un bot care vă va ajuta să vă ocupați de clienții dvs. non-stop. Boții lucrează toată ziua, în fiecare zi, pentru a oferi clienților dvs. asistență cuprinzătoare — pot răspunde eficient clienților, pot pune întrebările potrivite la momentul ...
    • Configurați fereastra de chat

      Configurați-vă marca Adăugați un nume și o descriere mărcii dvs. pentru a o face identificabilă și personalizată. Dacă doriți să schimbați numele mărcii dvs., puteți face acest lucru navigând la Setări > Mărci > Marca dvs. > Configurații, sub ...