Anunțarea unei modificări a modului în care sunt calculate valorile nule din formule în Zoho CRM

Anunțarea unei modificări a modului în care sunt calculate valorile nule din formule în Zoho CRM

După cum știți cu toții, câmpul de formulă este un câmp versatil care vă permite să efectuați calcule variate, de la matematică simplă la concatenare până la comparații cu valorile câmpului.

Pentru a afla mai multe despre diferitele capabilități ale câmpurilor de formulă, citiți Tipuri de date în câmpurile de formulă .

Care este schimbarea?
Anterior, dacă valoarea unui câmp participant era goală, câmpul formulă considera valoarea lui „0”. Acest lucru este incorect din punct de vedere logic, deoarece zero este o valoare, în timp ce null/blank este absența unei valori, care nu sunt aceleași. Acest lucru a dus la calcule eronate.

Am remediat acest comportament.
De acum înainte, orice câmp de formulă fără valoare nu va fi calculat. Valoarea returnată în câmpul formulă va fi goală .

Să înțelegem folosind un exemplu.

Depozitarea Zylker este o unitate fizică care închiriază spații de depozitare. Pentru a ajuta vizitatorii să cunoască prețul în prealabil, Zylker a configurat un câmp de formulă.

Formula: Chirie= Nr. unitati de depozitare * pret * durata
Sintaxă: (${Leads.Price per unit}*${Leads.Number of units}*${Leads.Perioada de stocare necesară})

După cum puteți vedea din imagine, câmpul „Perioada de stocare necesară” sau "Durată" este gol. CRM obișnuia să considere că nicio valoare nu este 0 și a returnat 0.

După actualizare, câmpul de chirie va fi necompletat, conform logicii corectate.

În cazurile în care valoarea zero sau necompletat nu afectează rezultatul (de exemplu: adăugare), rezultatul calculat va considera lipsa intrării drept zero .

Formula: Chirie= (Nr. unitati de depozitare * pret * durata) + taxe
Sintaxă: (${Leads.Price per unit}*${Leads.Number of units}*${Leads.Perioad of storage required})+${Leads.Tax}


În imaginea de mai sus, puteți vedea că, chiar dacă câmpul de taxă este gol, nu împiedică calculul, așa că formula calculează chiria în acest caz.

Asta e tot pentru acest anunț. Vom lansa acest comportament tuturor utilizatorilor din toate DC în curând. Pentru a afla mai multe despre formule, citiți Crearea câmpurilor de formule .

    • Related Articles

    • Notebook pentru Zoho CRM

      Suntem bucuroși să vă prezentăm Notebook pentru Zoho CRM. Cu remarcabilul Zoho CRM și minunatul Zoho Notebook, acum puteți experimenta funcții bogate, inclusiv diverse formate de note, posibilitatea de a colabora cu alți utilizatori și o vizualizare ...
    • Introducerea codării în culori a valorilor din lista de selectare

      Dragii mei, Salutări!! Zoho CRM îmbunătățește experiența utilizatorului. Recent, am avut câteva îmbunătățiri estetice notabile în CRM, cum ar fi îmbunătățirea interfeței de utilizare a vizualizării Kanban, îmbunătățirea interfeței de utilizare a ...
    • Luna care a fost la Zoho Workplace | mai 2023

      Sperăm că sunteți bine! Luna mai a fost cu adevărat interesantă și am reușit să vă aducem câteva îmbunătățiri și caracteristici noi în toate produsele noastre din Zoho Workplace. Să aruncăm o privire la ele! Zoho Mail Asistentul de e-mail pentru a vă ...
    • Actualizări importante ale capacității de livrare a email-urilor din Zoho CRM

      Suntem încântați să vorbim despre noutățile care urmează să vină pentru a îmbunătăți capacitatea de livrare a email-urilor Zoho CRM, precum și despre sistemele pe care le avem în prezent pentru a sprijini comunicațiile prin email ale clienților ...
    • Introducerea câmpului Înregistrare Voce în modulul de apeluri

      Bună, Suntem aici cu o actualizare minoră, dar utilă cu privire la modulul de apeluri. După cum probabil știți, modulul Apeluri din Zoho CRM vă permite să gestionați toate tipurile de apeluri din organizația dvs. - de ieșire, de intrare și apeluri ...