Zoho CRM - Rekordok zárolása funkció frissítés

Zoho CRM - Rekordok zárolása funkció frissítés

Intro - rekordzárás


Az egyes üzleti forgatókönyvek megkövetelik, hogy a szervezetében lévő rekordok ne legyenek szerkeszthetők vagy törölhetők, amint elérik az értékesítési folyamat egy bizonyos szakaszát vagy megfelelnek bizonyos feltételeknek.

Ha például egy üzlet a végső szakaszba jutott -"lezárva nyert" vagy "lezárva vesztett"-, akkor talán nem kellene tovább szerkeszteni vagy törölni.

Változatlanul, mondjuk, hogy egy rekord a javaslat vagy a felülvizsgálat szakaszában van. Egy ilyen szakaszban a rekord adatait ellenőrizni kell, és bár egy értékesítési képviselő lehet a rekord tulajdonosa, nem engedheti meg neki, hogy frissítse a rekordot, amíg a felülvizsgálat folyamatban van.

Létezhetnek olyan helyzetek is, amikor a rekord nem felel meg bizonyos kritériumoknak, de a rekorddal foglalkozó felhasználó a módosítások elkerülése érdekében lezárhatja a rekordot. Például, amikor egy értékesítési munkatárs kapcsolatba lép egy érdeklődővel, előfordulhat, hogy az érdeklődés során ideiglenesen zárolni szeretné a rekordot, hogy megakadályozza, hogy más munkatársak helytelen információkat adjanak hozzá a rekordhoz.

A Zoho CRM'rekordzár funkciója lehetővé teszi a rekordok zárolását manuálisan vagy automatikusan bizonyos feltételek teljesülése esetén.

A zárási konfigurációt minden modulhoz külön kell beállítani. Az adott modulhoz a Modulok és mezők under Szabályozás a beállítási oldalon, és megtalálja a Rekordzár-konfiguráció tab.

Rekordzár-konfigurációk
Most, hogy megállapítottuk, miért lehet hasznos vagy szükséges a rekordok zárolása, nézzük meg gyorsan a különböző konfigurációs lehetőségeket:

  • A felhasználók a rekordok adatait tartalmazó oldalról manuálisan is zárolhatnak rekordokat, ha rendelkeznek zárolási jogosultságokkal.


  • Az automatikus zárást néhány alapértelmezett kritérium beállításával állíthatja be. Hozzon létre feltételeket, nevezze el őket, és döntse el, hogy a feltételeket alkalmazza és a meglévő rekordokat zárolja, vagy csak az újonnan létrehozott rekordokra korlátozza a feltételeket.

    • Létezhetnek olyan forgatókönyvek, amikor például azt szeretné, hogy a könyvelési csapat tagjai képesek legyenek idézetek szerkesztésére, de más profilok nem. Egyszerűen zárolhatja a rekordokat az összes profilhoz, kivéve a könyvelői csapat tagjaihoz tartozó profilokat, bármely más kivételkészletet a többszörös kiválasztás menü segítségével. Ezen kívül választhatja azt is, hogy az összes profil rekordjait zárolja.

    • Lezárhatja a portál felhasználói számára elérhető rekordokat.
    • A zárolt rekordok esetében a szerkesztés művelet alapértelmezés szerint le van tiltva, de korlátozhatja az egyéb típusú natív műveleteket, valamint az egyéni gombokat.

  • Még ha egy rekord le van zárva, akkor is beállíthatja, hogy bizonyos mezők, amelyek nem befolyásolják az üzleti folyamatot, szerkeszthetők maradjanak. Például azt szeretné, ha a Leírás vagy a Megjegyzés mezők szerkeszthetők maradnának. Legfeljebb 15 mezőt hagyhat lezáratlanul. 

Mi történik, ha egy rekordot zárolnak?

Amikor egy rekordot zároltak, a rekord képén és magának a rekord részletező oldalának felhasználói felületén is látni fogja a zárolás ikonját. Csak az Ön által engedélyezett mezők lesznek szerkeszthetők.



A zárolás részleteit, például az okot (pl., a zárolás feltétele), a zárolás dátuma és a szerkeszthető mezők a rekord részletező oldalán elérhető részletek gombon jelennek meg.

A rekord idővonalán olyan időbélyegzővel ellátott részleteket is láthat, mint a rekord lezárásának időpontja és a követett feltétel.

A rekordlista nézetben a zárolt rekordokat egy zárolás ikon jelzi.

Kiegészítésképpen szűrheti a rekordokat a listanézetben az előre definiált szűrési lehetőség, valamint a rendszer által definiált egyéni nézet alapján.

Ki oldhatja fel a rekordokat és hogyan történik ez?


Ha egy felhasználó manuálisan zárol egy rekordot, akkor maga is feloldhatja azt. A rendszergazdák is feloldhatják a rekordok zárolását. Másrészt az automatikusan zárolt rekordok csak akkor kerülnek feloldásra, amikor már nem vonatkoznak rájuk a zárolási feltételek vagy kritériumok.

A szabály vagy zárolási konfiguráció törlése azonban automatikusan feloldja az összes olyan rekordot, amelyet a szabály vagy feltétel korábban zárolt.

Kiegészítő megjegyzések
  • Modulonként legfeljebb öt szabály beállítása. Minden szabályhoz tartozik egy név, amely megjelenik a rekord részletező oldalán, amikor egy rekordot zárolnak.
  • A zárolt rekordokon akkor is végrehajtódnak a rendszer műveletei, például az automatizálás és az integrációs szinkronizálás, ha a zárolásból kizárt felhasználó indítja el ezeket a folyamatokat.
  • A zárolt rekordok továbbra is megjelennek a listanézetben. A listanézetekből végzett tömeges műveletek azonban nem engedélyezettek, ha az adott művelet a rekordzár-konfigurációban korlátozott.
  • A Zoho CRM vállalati és ultimate kiadásaiban elérhető a rekordzár-konfiguráció. Ha egy felhasználó a vállalati kiadásról visszaváltozik, a zárolási konfigurációk hatástalanok lesznek, és az összes rekord feloldásra kerül.

A zárolt állapot nem nyerhető vissza a visszafejlesztéskor.

Ez'ennyi erről az izgalmas új fejlesztésről. Olvasson többet a rekordzár-konfigurációkról és használatukról a segédanyagban.
.
    • Related Articles

    • Változás bejelentése a Zoho CRM-ben a képletek nullértékeinek kiszámításában

      Mint mindenki tudja, a képletmező egy sokoldalú mező, amely lehetővé teszi változatos számítások elvégzését, az egyszerű matematikától az összefűzésen át a mezőértékek összehasonlításáig. Ha többet szeretne megtudni a képletmezők különböző ...
    • Notebook Zoho CRM-hez

      Örömmel mutatjuk be a Notebook for Zoho CRM-et. A rendkívül figyelemre méltó Zoho CRM-mel és a gyönyörű Zoho Notebook-szal most olyan gazdag funkciókat tapasztalhat meg, mint a különféle jegyzetformátumok, a más felhasználókkal való együttműködés ...
    • A Hangrögzítés mező bemutatása a hívások modulban

      Kedves Mindenki ! Itt vagyunk egy kisebb, de hasznos frissítéssel a hívásmodullal kapcsolatban. Amint azt bizonyára tudja, a Zoho CRM hívások modulja lehetővé teszi a szervezet minden típusú hívásának kezelését – kimenő, bejövő és nem fogadott ...
    • Zoho CRM : Megfelelőség az e-mail hitelesítéshez

      Jelentős frissítéseket mutatunk be a Zoho CRM és más Zoho szolgáltatások e-mail hitelesítési és ellenőrzési folyamatainak javítása érdekében. A változtatások célja a biztonság megerősítése, az iparági szabványoknak való megfelelés biztosítása és a ...
    • Rollup összefoglaló bevezetése a Zoho CRM-ben

      Hello All, Reméljük, hogy jól vagy! Itt vagyunk egy izgalmas frissítéssel, amely közvetlenül a CRM'alapvető képességeibe megy bele. Úgy hívják, hogy a Rollup összefoglaló. Let's go! A CRM-je egy hatalmas adatbázis jól összekapcsolt adatforrásokkal, ...