Változás bejelentése a Zoho CRM-ben a képletek nullértékeinek kiszámításában

Változás bejelentése a Zoho CRM-ben a képletek nullértékeinek kiszámításában

Mint mindenki tudja, a képletmező egy sokoldalú mező, amely lehetővé teszi változatos számítások elvégzését, az egyszerű matematikától az összefűzésen át a mezőértékek összehasonlításáig.

Ha többet szeretne megtudni a képletmezők különböző képességeiről, olvassa el az Adattípusok a képletmezőkben című részt .

Mi a változás?
Korábban, ha egy részt vevő mező értéke üres volt, a képletmező értékét "0"-nak tekintette. Ez logikailag helytelen, mivel a nulla egy érték, míg a null/blank az érték hiánya, amelyek nem ugyanazok. Ez hibás számításokhoz vezetett.

Kijavítottuk ezt a viselkedést.
Ezentúl az érték nélküli képletmezők nem kerülnek kiszámításra. A képletmezőben visszaadott érték üres lesz.

Értsük meg egy példa segítségével.

A Zylker tároló egy fizikai egység, amely tárolóhelyeket bérel. A Zylker egy képletmezőt állított be, hogy segítse a látogatókat az ár előzetes megismerésében.

Képlet: Bérleti díj= Tárolási egységek száma * ár * időtartam
Szintaxis: (${Leads.Price per unit}*${Leads.Number of units}*${Leads.Period of storage szükséges})

Amint a képen látható, a "Tárolás szükséges időtartama" vagy időtartam mező üres. A CRM korábban az egyik értéket sem tekintette 0-nak, és 0-t adott vissza.

A frissítés után a bérleti díj mező üres lesz, a javított logika szerint.

Azokban az esetekben, amikor a nulla vagy üres érték nincs hatással a kimenetre (például: összeadás), a számított kimenet a bemenet hiányát nullának tekinti.

Képlet: Bérleti díj= (Raktári egységek száma * ár * időtartam) + adó
Szintaxis: (${Leads.Price per unit}*${Leads.Number of units}*${Leads.Period of storage szükséges})+${Leads.Tax}


A fenti képen látható, hogy ha üres az adómező, az nem akadályozza a számítást, így a képlet ilyenkor számolja ki a bérleti díjat.

Ennyi a bejelentéshez. Ezt a viselkedést hamarosan az összes DC-n lévő összes felhasználó számára közzétesszük. Ha többet szeretne megtudni a képletekről, olvassa el a Képletmezők létrehozása című részt .
    • Related Articles

    • Notebook Zoho CRM-hez

      Örömmel mutatjuk be a Notebook for Zoho CRM-et. A rendkívül figyelemre méltó Zoho CRM-mel és a gyönyörű Zoho Notebook-szal most olyan gazdag funkciókat tapasztalhat meg, mint a különféle jegyzetformátumok, a más felhasználókkal való együttműködés ...
    • Rollup összefoglaló bevezetése a Zoho CRM-ben

      Hello All, Reméljük, hogy jól vagy! Itt vagyunk egy izgalmas frissítéssel, amely közvetlenül a CRM'alapvető képességeibe megy bele. Úgy hívják, hogy a Rollup összefoglaló. Let's go! A CRM-je egy hatalmas adatbázis jól összekapcsolt adatforrásokkal, ...
    • A Hangrögzítés mező bemutatása a hívások modulban

      Kedves Mindenki ! Itt vagyunk egy kisebb, de hasznos frissítéssel a hívásmodullal kapcsolatban. Amint azt bizonyára tudja, a Zoho CRM hívások modulja lehetővé teszi a szervezet minden típusú hívásának kezelését – kimenő, bejövő és nem fogadott ...
    • Zoho CRM: Globális készletek

      Hello mindenkinek, Örömmel jelentjük be a globális választólistákat, a CRM adminok által régóta várt funkciót! A CRM-megoldásokat bevezető és kezelő rendszergazdáknak bizonyára volt már dolguk több modulban is jelen lévő, azonos értékű picklistákkal. ...
    • Zoho CRM : Megfelelőség az e-mail hitelesítéshez

      Jelentős frissítéseket mutatunk be a Zoho CRM és más Zoho szolgáltatások e-mail hitelesítési és ellenőrzési folyamatainak javítása érdekében. A változtatások célja a biztonság megerősítése, az iparági szabványoknak való megfelelés biztosítása és a ...