Rollup összefoglaló bevezetése a Zoho CRM-ben

Rollup összefoglaló bevezetése a Zoho CRM-ben

Hello All, 

Reméljük, hogy jól vagy!

Itt vagyunk egy izgalmas frissítéssel, amely közvetlenül a CRM'alapvető képességeibe megy bele. Úgy hívják, hogy a Rollup összefoglaló

Let's go!

A CRM-je egy hatalmas adatbázis jól összekapcsolt adatforrásokkal, ahol egy helyről érheti el mind az elsődleges, mind a kapcsolódó információkat.

Nézzük például a Leads modult. Egy lead rekord magában foglalja a leadre vonatkozó információkat, a tevékenységeit és egyéb alkalmazható információkat, amelyek elegendőek ahhoz, hogy dönteni lehessen a következő lépésről. Ez a fajta társítás képezi az adatok hozzáférhetőségének alapját.


A hatékony adatkezelésnél azonban a puszta társítás önmagában nem elegendő. Az elsődleges és a társított adatok között úgynevezett átjárható adatkapcsolatra van szükség. A CRM kontextusában a kapcsolódó listák értékeinek a kapcsolódó listákból származó értékek és az elsődleges adatok összekapcsolásának képessége a gördülő összefoglaló előfeltétele.

Rollup summary
A gyűjtőösszefoglaló egy olyan mezőtípus, amely képes összegezni vagy összesíteni a kívánt kapcsolódó lista értékeit. Adaptálható és sokoldalú. Mindössze annyit kell tennie, hogy kiválasztja, melyik tulajdonságot szeretné összesíteni a kapcsolódó listából, és hozzárendeli a mezőhöz, a mező pedig elkezdi gördíteni az értékeket.


Lássuk a különböző forgatókönyveket, ahol a gördülő összefoglaló előnyös lehet:

Példa 1: A számlaalapú bevételek összesítése
A CRM-je fiókmodulja üzleti információkat tárol az érdeklődőkről és az ügyfelekről. Kapcsolattartók, ügyletek, ajánlatok, számlák és egyéb kapcsolódó információk is megjelennek benne, mint kapcsolódó listák.


Nos, ahhoz, hogy felmérje a fiók hozzájárulását az adásvételi szerződés aláírása előtt, az értékesítési vezetőnek jelentést kellett készítenie, és külön-külön kellett összesítenie az értékeket.



A modulhoz hozzáadott göngyölített összesítő mezővel a számlákhoz létrehozott számlák automatikus értékét kaphatja meg. Ezzel rengeteg időt és fáradságot takarít meg a jelentések létrehozásába fektetett munka, és a legjobb az, hogy a mező a hozzáadás után az adott elrendezésben lévő összes rekordhoz elérhető lesz.

Ezt a számított értéket használva a gördülő mezőben létrehozhat automatizálást, létrehozhat felülvizsgálati folyamatot stb.

2. példa: Tegyen lépéseket az érintetlen ügyletekért
Az érintetlen ügyletek olyan ügyletek, amelyekkel eddig nem történt semmilyen lépés. Az ilyen típusú ügyletek nemcsak stagnálnak, hanem az üzlet szempontjából is kedvezőtlenek. Egy olyan vállalati vállalkozás számára azonban, amely naponta több üzletet hoz létre, az érintetlen ügyletek kézi azonosítása és nyomon követése máris elszalasztott lehetőség lehet. Az állandó szemmel tartás érdekében létrehozhat egy rollup mezőt, amely megjeleníti az érintetlen ügyletek számát a kapcsolati nyilvántartásokban, és gyorsan nyomon követheti vagy automatizálhatja.


Példa 3: Ismerje meg a lejárt feladatokat
A feladatok remek lehetőséget nyújtanak a teendők megtervezésére, amelyek egyben emlékeztetőként is szolgálnak. A Zoho CRM-ben, amikor felvesz egy feladatot, az hozzáadódik a nyitott tevékenységekhez kapcsolódó listához. Amíg a feladatot nem fejezi be, addig a feladat nem kerül át a lezárt tevékenységek közé. De valamilyen mulasztás miatt, ha a képviselő nem tudta időben befejezni a feladatot, a feladat a nyitott tevékenységek között marad, azt a benyomást keltve, hogy a feladatnak még van ideje, és értékesítési vezetőként az ilyen esetekről tudni szeretne a leadek modulban. Itt jön jól a rollup mező. Mivel a rollup egy mező, ezt oszlopként használhatja, és szűrheti a benne lévő értékekkel rendelkező rekordokat.

Hasonlóképpen, hozzáadhat egy rollup mezőtípust az elrendezésszerkesztőhöz, és az értéket csak olvasható mezőként asszimilálhatja a rekord részletező oldalán.

Note:
A gördülő összesítő mező tulajdonság jelenleg csak azokat a mezőket sorolja fel, amelyek a rendszer által meghatározott, egy modulhoz tartozó kapcsolódó lista részét képezik.


Előfeltételek:
  • A felhúzás mező minden modulban elérhető, kivéve a feladatok, a hívások, a megbeszélések és a találkozók esetében.
  • Az összefoglaló mezőtípus csak a CRM Enterprise és Ultimate kiadással rendelkező szervezetek számára érhető el. Legfeljebb 10 rollup mezőt hozhat létre modulonként az Enterprise és 15 az Ultimate kiadás esetében.
Ez'körülbelül a rollup összefoglaló. Reméljük, hogy ez az új funkció segít a kumulatív elemzések hatékony elvégzésében. Bár ez még csak a kiadás első vágása, a következő fejlesztéseket tervezzük:
  • Szabályozási lehetőségek: Fejlesztjük a saját gördülő összefoglaló mező testreszabásának és konfigurálásának lehetőségét. Ez lehetővé teszi, hogy különböző paramétereket aggregáljon különböző kapcsolódó listákhoz.
  • Rollup mint munkafolyamat-indító: Amellett, hogy a mezőt kritériumként használjuk egy munkafolyamat-szabályban, fejlesztjük, hogy a munkafolyamat-automatizálás alapja egy rollup-mező, mint maga a szabály feltétele. Ez lehetővé teszi, hogy kizárólag egy gördülő mezőn alapuló automatizációt hozzon létre.
    • Related Articles

    • Változás bejelentése a Zoho CRM-ben a képletek nullértékeinek kiszámításában

      Mint mindenki tudja, a képletmező egy sokoldalú mező, amely lehetővé teszi változatos számítások elvégzését, az egyszerű matematikától az összefűzésen át a mezőértékek összehasonlításáig. Ha többet szeretne megtudni a képletmezők különböző ...
    • Notebook Zoho CRM-hez

      Örömmel mutatjuk be a Notebook for Zoho CRM-et. A rendkívül figyelemre méltó Zoho CRM-mel és a gyönyörű Zoho Notebook-szal most olyan gazdag funkciókat tapasztalhat meg, mint a különféle jegyzetformátumok, a más felhasználókkal való együttműködés ...
    • A Hangrögzítés mező bemutatása a hívások modulban

      Kedves Mindenki ! Itt vagyunk egy kisebb, de hasznos frissítéssel a hívásmodullal kapcsolatban. Amint azt bizonyára tudja, a Zoho CRM hívások modulja lehetővé teszi a szervezet minden típusú hívásának kezelését – kimenő, bejövő és nem fogadott ...
    • A bejelölési lista értékek színkódolásának bevezetése

      Kedves Mindenki, Köszöntünk!! A Zoho CRM felemeli a felhasználói élményt. A közelmúltban volt néhány figyelemre méltó esztétikai fejlesztés a CRM-ben, mint például a Kanban nézet felhasználói felületének javítása, az Új lista nézet felhasználói ...
    • Zoho CRM: Globális készletek

      Hello mindenkinek, Örömmel jelentjük be a globális választólistákat, a CRM adminok által régóta várt funkciót! A CRM-megoldásokat bevezető és kezelő rendszergazdáknak bizonyára volt már dolguk több modulban is jelen lévő, azonos értékű picklistákkal. ...