Hogyan építsünk chatbotokat társalgási mesterséges intelligencia segítségével?

Hogyan építsünk chatbotokat társalgási mesterséges intelligencia segítségével?

Az üzletágtól függetlenül egyre nagyobb szükség van arra, hogy a márkák hatékonyan lépjenek kapcsolatba ügyfeleikkel. Az AI chatbotok elterjedése az utóbbi időben megnövekedett. Számos ügyfélproblémát oldanak meg, beleértve a várakozási idő csökkentését, az ügyfélszolgálat javítását, az ügyfelek elkötelezettségének fokozását, és ami a legfontosabb, éjjel-nappal elérhetőek maradnak az ügyfelek számára.

Ez a blog megvitatja a chatbot létrehozásának különféle módszereit, valamint azokat a paramétereket, amelyeket szem előtt kell tartania, amikor vállalkozása számára létrehoz egy chatbotot.

A cél azonosítása

Néhány évvel ezelőtt egy chatbot felépítése hónapokig tarthatott – a forgatókönyv megírásától a fogyasztók által feltett kérdésekre adott válaszok megírásáig. Az NLP közelmúltbeli fejlődésével a társalgási botok létrehozása sokkal hatékonyabb és felhasználóbarátabb lett. A chatbot létrehozásának első lépése a cél meghatározása. Szeretne chatbotot építeni a felbontás csökkentése, az ügyfelek elégedettségének javítása vagy a proaktív, csúcsminőségű ügyfélszolgálat biztosítása érdekében? Ha választ talál ezekre a kérdésekre, az segíthet a chatbot létrehozásának következő lépésében.

Szabályalapú vagy beszélgetős AI chatbotok?

Frusztrált egy webhelyen működő chatbot, amikor folyamatosan ugyanazt a kérdést veti fel, vagy irreleváns választ ad a kérdésére? Ez egy hagyományosan szkriptezett chatbot. Más szavakkal, az előbbi megköveteli, hogy előzetesen manuálisan írják ki a válaszokat a várható ügyfélkérdésekre. Ugyanakkor az utóbbit az hajtja, hogy megérti, hogyan lehet ugyanazt a kérdést feltenni anélkül, hogy a megnyilatkozás minden formájára képzett lenne.

A hagyományos chatbotokkal kapcsolatos fő probléma az, hogy manuálisan kell betanítani őket egy kérdés vagy kifejezés minden lehetőségére, amelyek szinonimával helyettesítve nem tudják megadni a kívánt választ. A cégeknek tehát kézzel kell előállniuk az ügyféllekérdezés minden lehetőségével, és megfelelő választ kell adniuk rá. Éppen ellenkezőleg, a beszélgetős chatbotok hasonló kifejezésekhez és szinonimákhoz kapcsolódnak, és megértik az ügyfél mondanivalójának kontextusát.

Nézzünk egy példát. A Zylker egy e-kereskedelmi vállalat, amely kezdetben egy hagyományos, szabályokon alapuló chatbottal indult, majd egy beszélgetős mesterséges intelligencia csevegőbotra lépett. Íme, miért:

A „Hogyan fizetem ki a számlámat?” kérdéshez Zylkernek több mint 500 variációt kellett kidolgoznia egy olyan egyszerű kérdéshez, mint a fenti. Ekkor döntöttek úgy, hogy áttérnek a társalgási AI chatbotokra, amelyek képesek felfogni, mit próbál mondani az ügyfél, és megoldani szándékát.

A társalgási robotok másik izgalmas aspektusa a válaszrobotok, amelyeknél a felhasználók a cikkek és a GYIK oldalain való görgetés helyett másodpercek alatt választ kaphatnak. Így a probléma megoldási ideje jelentősen lecsökken, és az ügyfélszolgálat javul.

Alacsony kódú, profi kód és kód nélkül

A chatbot felépítésének három módja van: minimális kódolás, kódírás a semmiből, vagy kód nélküli mód. Bár a testreszabás szempontjából hatékonynak és előnyösnek tartják, ha valamit a semmiből építenek fel, a társalgási chatbotokhoz készült pro kódplatformoknak megvannak a hátrányai. A rejtélyes szoftverkifejezésekkel és rengeteg kóddal teli chatbotok készítése bonyolulttá és időigényessé válik, és csak néhány képzett fejlesztőre korlátozódik.

Másrészt, ahogy a nevek is sugallják, az alacsony kódú és kód nélküli platformok lehetővé teszik a vállalkozások számára a chatbotok gyors beállítását. Növekvő tendencia tapasztalható az alacsony kódú és kód nélküli platformok terén, mivel ezek drasztikusan csökkentik a fejlesztési időt és a beruházási költségeket a vállalkozások számára.

A fenti példát idézve a Zylker egy drag and drop felületet használ egy egyszerű és hatékony párbeszédes AI chatbot létrehozására, amely személyre szabott ajánlásokat tud nyújtani, rendeléseket dolgoz fel, segítséget nyújt a számlázáshoz, és még válaszokat is tud kiválasztani a felhasználói kérdésekre az erőforráskönyvtárból.

Használjon chatbotokat, hogy több lehetőséget szerezzen

A chatbotok használatának elsődleges célja a kommunikáció és a felhasználói lekérdezések megoldása, de ennél több. A beszélgetős chatbot egyben a márka kiterjesztése is, és segít abban, hogy több potenciális vásárló értékes vásárlóvá váljon.

A Zylkert ismét példának véve üdvözlő üzenetet hoztak létre a webhelyükre érkező látogatóknak, benne egy chatbot lead űrlappal. Amint egy érdeklődő megadja e-mail címét, a vállalat kapcsolatba léphet vele, és teljesítheti a kérelmét. Ezenkívül áramlásokat is létrehoztak, hogy a meglévő vásárlókat termékeik felülvizsgálatára ösztönözzék.

Végső soron egy olyan chatbot létrehozása, amely előnyös a potenciális ügyfelek számára, csökkenti a kézi beavatkozást, és javítja a márka láthatóságát és élményét. A chatbotok olyan személyes élményt nyújtanak az ügyfeleknek a márkáról, amelyet az e-mail kampányok nem.  

Beszélgetéses AI chatbot létrehozása a Zobot segítségével

A SalesIQ chatbot-platformjával, a Zobottal létrehozhat egy profi kódú chatbotot a semmiből, vagy egy kód nélküli botot a fogd és vidd felületünk segítségével. A SalesIQ egy Answer Botot is biztosít, amely megérti az ügyfelek kérdéseit, és azonnali válaszokat ad az erőforrás-könyvtárból. Iratkozzon fel még ma a próbaverzióra, és készítsen egy beszélgetős AI chatbotot vállalkozása számára problémamentesen.

    • Related Articles

    • A Chat ablak konfigurálása

      Állítsa be a márkáját Adjon nevet és leírást a márkához, hogy az azonosítható legyen, és személyre szabottabb legyen. Ha meg szeretné változtatni márkája nevét, ezt a Beállítások > Márkák > Saját márka > Konfigurációk menüpont alatt teheti meg. ...