A CRM újradefiniálása a teljesen új, egyéni domain hozzárendelés beállításával

A CRM újradefiniálása a teljesen új, egyéni domain hozzárendelés beállításával

Ez egy játékváltó, mivel ez potenciálisan lehetővé teszi minden szervezet számára, hogy újból brandelje a CRM-rendszerét, és összehangolja azt a vállalkozásuk domainnevével. 

Figyelem: Ez a funkció jelenleg korai hozzáférési módban van. Ha hozzáférést szeretne kérni ehhez a funkcióhoz, kérjük, lépjen kapcsolatba a PFC-csoport kapcsolattartójával vagy kitöltés ez az űrlap.



Miért egyéni domainek
Ha egy vállalkozás egy adott márkanév alatt forgalmazza magát, de a működését több, különböző szállítótól származó, harmadik féltől származó megoldással végzi, ez a kapcsolat hiánya gyakran kihívást jelent marketing és hitelességi szempontból.

Tegyük fel például, hogy a Zylker Travels a weboldalán www.zylkertravels.com értékesíti szolgáltatásait, de az értékesítés és az ügyfélkapu optimalizálására egy másik szállítót, mondjuk a Zoho CRM-et használja. Tehát, míg a Zylker'-nek a weboldala, blogjai és hírlevelei mind a ZylkerTravels.com-on vannak elhelyezve, az ügyfeleiket és az utazási irodákat átirányítják a "Zoho" -ra, egy láthatóan más harmadik féltől származó portálra, amikor megpróbálnak bejelentkezni az utazási kérelmeik nyomon követésére. Ennek eredményeként,
  • belső működési szempontból a Zylker azt tapasztalhatja, hogy a felhasználók nem érzik magukat közel a márkához, ami viszont hatással lehet a termék elfogadási arányára.
  • A vásárlók szempontjából a hitelességgel kapcsolatos aggályok miatt az átirányítás egy másik márka'portáljára eltántoríthatja a vásárlókat a márkával való kapcsolatuk folytatásától.
Ezért, a márkanevek közötti kapcsolat megszakadásának megoldásaként a Zoho CRM mostantól támogatja az egyéni domain-leképezést.

Ezzel a képességgel gyakorlatilag mindkét világ legjobbját élvezheti - azaz a Zoho CRM rendszer hatékonyságát, az Ön vállalatának márkaneve alá csomagolva és kiszolgálva.

Néhány példa az egyéni tartomány-leképezésre
Egyéni domain hozzárendeléssel elérheti,
  • rebrandelje CRM-rendszerét a vállalkozása domainnevével összhangban
  • növelje márkája hitelességét az ügyfelek körében, és a Zoho'márkanév helyett saját domainnevének használatával elősegítse a CRM bevezetését a felhasználók körében.
  • minimalizálja a hitelességgel kapcsolatos kihívásokat azáltal, hogy elkerülheti a harmadik fél gyártók nevének említését az alapvető üzleti alkalmazásaiban.
Itt van néhány gyors példa arra, hogy az egyéni tartománytérképezés hogyan segíthet a szervezeteknek különböző területeken - utazás, egészségügy, oktatás stb.

Hogyan működik az egyéni tartomány-leképezés a Zoho CRM-ben?

Az egyéni tartomány-leképezés a Zoho CRM-ben 3 lépésből áll.

1. lépés: Válassza ki a kívánt környezetet
In Elhelyezés >  Általános > Cégadatoks > Domain Mapping, először válassza ki a kívánt környezetet.
A domain leképezés elérhető az élő Production CRM beállításhoz, a Sandboxhoz és a portálokhoz.

2. lépés: Domain hozzáadása
Ez a konfigurációs folyamat egyik legfontosabb lépése.

Ebben a lépésben egyszerre két műveletet kell végrehajtania - az egyik lépést a CRM-ben, a másikat pedig a DNS-kezelési oldalon a domainszolgáltató webhelyén'-ben. Ez a két művelet szükséges a szolgáltatások összekapcsolásához és a kapcsolat létrehozásához.
  • 1. művelet: Képezze le a tartományt a Zoho CRM-hez a DNS-nyilvántartásban.
  • 2. művelet: Adja meg a tartomány URL-jét egy struktúrában: aldomain.domain.com.
1. művelet: Képezze le a tartományt a Zoho CRM-hez a DNS-nyilvántartásban.
Itt a domainjét a Zoho CRM-hez kell hozzárendelnie a szállítója's domainkezelő oldalán. Például, ha a CRM-jét az értékesítési részlegének átnevezi, és a "Sales" aldomainként szeretné használni, meg kell adnia néhány adatot, ahogyan az ebben a lépésben szerepel.

Menjen el a domainszolgáltatója's weboldalára (a domainszolgáltatók felhasználóról felhasználóra változnak), és végezze el a következőket:
  • CNAME típus létrehozása
  • Adja meg az aldomain nevét.
  • Adja meg a Cél vagy a "Point to value" értéket.
  • Kattintson Mentés.
Ne feledje, hogy ez a két művelet szükséges, és egymás után kell végrehajtani a domain hozzáadásának befejezéséhez.

2. művelet: Adja meg a domain URL-t egy struktúrában: subdomain.domain.com.

Az Ön domainjének a Zoho CRM-ben történő hozzáadásához meg kell adnia a domain URL-jét a következő szerkezetben: <subdomain.domain.com>.

A crm.zoho.com esetében például a "crm" a "Zoho" nevű anyadomain aldomainje vagy osztályozása. Most a crm.zoho.com helyett választhat egy saját URL-t. Például, ha egy Zylker nevű vállalat szeretne egy aldomaint az értékesítési részlegének, akkor használhat egy kívánt URL-t, mondjuk sales.zylker.com.


Note:
A DNS-kezelő oldalon a bejegyzések hozzáadása/frissítése (CName rekord hozzáadása vagy meglévő rekord frissítése) után a változások általában néhány percet vesznek igénybe, amíg a domain átterjed a szerverekre (DNS-szolgáltatók alapján). Addig egy hiba jelenik meg, hogy a domain név érvénytelen, mert az alkalmazásból's végén, nem rendelkezünk a tartással, hogy érvényesítsük, hogy a domain terjed. Kérjük, ezt a várakozási időt igény szerint számítsa be.

3. lépés: Linkelés és ellenőrzés
A tartomány hozzáadása után a CRM-szervezethez, itt az ideje ellenőrizni a kapcsolat biztonságának biztosítása érdekében. Az ellenőrzéshez és a konfiguráció befejezéséhez két műveletet kell végrehajtania:
- 1. művelet: A DNS-kezelés oldalon kapcsolja össze a CRM-ből származó TXT nevet és értéket
- 2. művelet: A CRM-ben ellenőrizze a leképezést.


1. művelet: A DNS-kezelés oldalon kapcsolja össze a TXT nevet és értéket a CRM-ből
Menjen el a domainszolgáltatója's weboldalára (a domainszolgáltatók felhasználóról felhasználóra változnak), és tegye a következőket:
  • Teremtsen TXT típust.
  • Kopizd ki a CRM-ből a TXT nevet, ami egy alfanumerikus kód, és add meg itt.
  • Adja meg a TXT értéket crm.cs.zohohost.com
2. művelet: A CRM-ben ellenőrizze a leképezést.
Mihelyt beillesztette a TXT nevet és értéket, menjen vissza a CRM-ben a Domain leképezés beállításaihoz, és kattintson a Verify (Ellenőrzés) gombra.

Ez biztosítja a domain tulajdonjogát, és a hozzáadás után a kapcsolat a biztonsági ellenőrzés és a Zoho által generált SSL-tanúsítvány létrehozása után jön létre. Ezt a tanúsítványt az ellenőrzés napjától számított három munkanapon belül megkapja.

Mihelyt az SSL-tanúsítványa elkészült és a domain biztonsága ellenőrizve lett, az egyéni domainje aktív lesz, és hozzáférhet hozzá Beállítás >  Általános > Vállalat adatai > Domain leképezés.
Megjegyzendő pontok:
  1. Edition availability: Az egyéni tartomány-leképezés a CRM Enterprise és Ultimate kiadásaiban lévő szervezetek számára érhető el. A CRMPlus és a Zoho One esetében még nem érhető el.
  2. Korlátok: Minden környezethez (CRM, Sandbox és Portálok) legfeljebb három tartományt konfigurálhat. Környezetenként egyszerre csak egy tartomány lehet aktív.
  3. Ki konfigurálhat tartományokat: A domain hozzárendelés konfigurálása csak adminok és szuper adminok számára lesz elérhető, és ez is csak CRM (Live production) környezetben.
    • Related Articles

    • Bemutatjuk a Zoho CRM teljesen új e-mail konfigurációját

      Kedves Mindenki, Örömmel jelentjük be a Zoho CRM új e-mail konfigurációjának megjelenését, amely egy sor izgalmas új funkciót és fejlesztést tartalmaz, amelyek megváltoztatják az e-mailek kezelését. Minden további nélkül vessünk egy pillantást a ...
    • Notebook Zoho CRM-hez

      Örömmel mutatjuk be a Notebook for Zoho CRM-et. A rendkívül figyelemre méltó Zoho CRM-mel és a gyönyörű Zoho Notebook-szal most olyan gazdag funkciókat tapasztalhat meg, mint a különféle jegyzetformátumok, a más felhasználókkal való együttműködés ...
    • Változás bejelentése a Zoho CRM-ben a képletek nullértékeinek kiszámításában

      Mint mindenki tudja, a képletmező egy sokoldalú mező, amely lehetővé teszi változatos számítások elvégzését, az egyszerű matematikától az összefűzésen át a mezőértékek összehasonlításáig. Ha többet szeretne megtudni a képletmezők különböző ...
    • A Hangrögzítés mező bemutatása a hívások modulban

      Kedves Mindenki ! Itt vagyunk egy kisebb, de hasznos frissítéssel a hívásmodullal kapcsolatban. Amint azt bizonyára tudja, a Zoho CRM hívások modulja lehetővé teszi a szervezet minden típusú hívásának kezelését – kimenő, bejövő és nem fogadott ...
    • Zoho CRM - Rekordok zárolása funkció frissítés

      Intro - rekordzárás Az egyes üzleti forgatókönyvek megkövetelik, hogy a szervezetében lévő rekordok ne legyenek szerkeszthetők vagy törölhetők, amint elérik az értékesítési folyamat egy bizonyos szakaszát vagy megfelelnek bizonyos feltételeknek. Ha ...