Zoho Writer: Uvedení funkcí seskupení, agregace a opakujících se oblastí v šablonách pro sloučení pošty

Zoho Writer: Uvedení funkcí seskupení, agregace a opakujících se oblastí v šablonách pro sloučení pošty

Zobrazte data přesně tak, jak chcete, a zvýrazněte klíčové informace pomocí vylepšených šablon pro sloučení v aplikaci Zoho Writer.

Slučovací šablony aplikace Zoho Writer jsme vylepšili o možnost dynamicky seskupovat, agregovat a opakovat data jako bloky. Nyní můžete načítat data z libovolného zdroje dat, včetně Zoho CRM, Bigin a Creator, a prezentovat je ve snadno srozumitelné podobě na několik kliknutí.

Zde se dozvíte, jak můžete prezentaci dat vylepšit pomocí seskupování podle, agregace, opakujících se oblastí a transformace dat.

Pojďme se s těmito novými možnostmi seznámit a podrobně si vysvětlit, jak je používat. Abychom si to usnadnili, podívejme se, jak společnost Zylker Automobiles, imaginární výrobce automobilů, využívá nové možnosti seskupování a smyček ke snadné prezentaci svých dat různými způsoby.

1. Vizualizace dat pomocí nastavitelných skupin pro snadné a rychlé pochopení.

Obchodní případ: Vytvořte hlavní ceník s cenami všech modelů automobilů podle stavu.



Administrátor prodeje společnosti Zylker Automobiles používá seskupení (group by) a opakující se oblasti k zobrazení ceníku všech modelů automobilů zvlášť pro každý stát, kdykoli se změní ceny odpovídajících vozů.

Seskupení podle pomáhá seskupit data na základě určitého pole nebo hodnoty. Pomocí opakujících se oblastí můžete nakonfigurovat rozložení/tabulku/řádek pouze jednou a dynamicky je rozšiřovat na základě objemu dat, místo abyste je rozšiřovali ručně. Podrobný postup pro použití funkce group by naleznete zde.

Podívejte se na toto video, kde se dozvíte, jak používat funkce seskupení podle, agregace a transformace dat v šablonách sloučení pošty.

2. Seskupte data, abyste zdůraznili klíčové aspekty a poznatky.

Obchodní případ: Vytvořte měsíční zprávu o příjmech se souhrny a členěním příjmů pro celou zemi a jednotlivé regiony.


Pomocí agregačních funkcí můžete shrnout velkou část dat a získat důležité poznatky, jako je maximum, minimum, počet, průměr a součet.

Správce tržeb společnosti Zylker Automobiles kombinuje sílu vestavěných funkcíseskupení podle, agregace a opakování regionů, aby zvýraznil:

  • Celkové tržby vygenerované za měsíc.
  • Celkové tržby podle států s rozdělením tržeb z jednotlivých kategorií.
  • Granulární, položkový rozpis tržeb pro každou kategorii pro každý stát.

Kliknutím sem se dozvíte, jak používat agregační funkce.

3. Transformace dat pro vytváření a vyplňování dílčích formulářů.

Obchodní případ: Generování a uložení podrobné zprávy o příjmech každého státu jako samostatného souboru do určité složky.



Společnost Zylker Automobiles používá transformaci dat k namapování požadovaných polí ve zdroji dat jako polí hlavního a dílčího formuláře. To jim umožňuje extrahovat a zpracovat nezpracovaná, neuspořádaná transakční data a vygenerovat zprávu o příjmech pro každý stát zvlášť. Klikněte zde, abyste se dozvěděli, jak používat možnost Transformace zdroje dat.

4. Formátujte data pomocí nových možností formátování čísel.

Obchodní případ: Na začátku každého měsíce zašlete každému SDR e-mail s celkovými příjmy za předchozí měsíc ve slovech spolu se shrnutím jejich výkonnosti.



Aplikace Zoho Writer přidala nové možnosti formátování výhradně pro čísla. Pomocí nich nyní můžete převést číslo na text, řádové číslo, řádový text a řádový rok.

Správce prodeje společnosti Zylker Automobiles používá novou možnost formátování čísla na text k převodu a zobrazení čísel jako textů v e-mailu, který každý měsíc posílá svým SDR.

Vyzkoušejte funkce seskupení podle a agregace v šablonách pro sloučení pošty Writeru a dejte nám vědět svou zpětnou vazbu. Můžete se také podívat na toto video, abyste pochopili, jak tyto funkce používat a povýšit tak své dokumenty.

Pokud potřebujete pomoc nebo máte dotazy ohledně konfigurace operací seskupení podle, agregace nebo transformace dat, napište nám naadresu support@zohowriter.com nebo přidejte komentář níže.

Šťastné slučování a vizualizaci dat!