Zoho Writer: Představení funkcí inteligentního sestavování a formátování za běhu v aplikaci Writer, které urychlují tvorbu a formátování obsahu

Zoho Writer: Představení funkcí inteligentního sestavování a formátování za běhu v aplikaci Writer, které urychlují tvorbu a formátování obsahu

Využijte sílu generativní umělé inteligence, příkazů lomítka a formátování bez rozptylování k rychlému a snadnému vytváření, sestavování, úpravám, formátování a rozvržení obsahu v aplikaci Writer.

Pouze pomocí klávesnice můžete okamžitě vyvolat aplikaci Zia a generovat obsah nebo získat přístup k řadě možností formátování a kompozice přímo v editoru.

Chytré komponování pomocí aplikace Zia - nyní s generativními schopnostmi umělé inteligence

Pro spuštění a interakci s aplikací Zia stačí v editoru Writer napsat dvojité lomítko (//). Zia mohla vždy rozpoznat gramatické chyby, porozumět kontextu a v reálném čase nabízet návrhy na vylepšení vašich dokumentů. Nyní, po přidání funkcí generativní umělé inteligence a integraci s aplikací ChatGPT, vám Zia pomůže zefektivnit a urychlit také tvorbu obsahu.

Generativní umělá inteligence je k dispozici pouze pro oblast DC v USA. Brzy ji uvolníme pro ostatní DC.

Jak používat funkci Smart Compose

V editoru Writer napište "//" nebo klikněte na ikonu a vyvolejte předpřipravené kontextové výzvy Zia. Můžete vyzvat aplikaci Zia k vytvoření obsahu, pokračování v psaní stávajícího obsahu nebo přepsání textu. Odtud se můžete rozhodnout, zda obsah vytvořený společností Zia vložíte do svého dokumentu, nebo jej zahodíte.

Zia nabízí předpřipravené výzvy pro:

1. Vytvoření obsahu

Generování obsahu od začátku! Jednoduše vyberte vhodnou výzvu a generujte nápady nebo obsah pro příspěvky na blogu, tweety, webové stránky, e-maily a další.

2. Úprava obsahu

Upravte stávající obsah nebo upravte odpovědi Zia před jejich přidáním do dokumentu. Zia nabízí dynamickou výzvu, která vám umožňuje:

  • upravit slovo

Stačí vybrat slovo a Zia zobrazí synonyma, příbuzná slova, definici a další údaje.

  • Upravit vybraný obsah

Vyberte frázi, větu (věty) nebo odstavec (odstavce) a vyzvěte aplikaci Zia, aby zkrátila, přeformulovala nebo shrnula obsah, určila klíčová slova nebo navrhla název.

Vzhledem k tomu, že aplikace Zia je nyní integrována s aplikací ChatGPT, doporučujeme při práci s obsahem, který obsahuje osobní údaje (PII), postupovat diskrétně.

Formátování při psaní

Pokaždé, když použijete myš nebo se vzdálíte od editoru kvůli formátování, vložení obrázku nebo tabulky atd. může dojít k narušení plynulosti a rytmu vašeho psaní. Writer vám toho pomůže dosáhnout dvěma novými způsoby:

  1. Příkaz lomítko

Příkaz lomítko (/) promění klávesnici ve výkonné příkazové centrum, takže můžete formátovat a rozvrhovat dokumenty, aniž byste museli přesouvat pozornost.

Stačí stisknout klávesu "/" pro zobrazení a výběr možnosti:

  • Formátování a zarovnání obsahu.

  • Změnit styl a velikost písmen textu.

  • Vkládat obrázky, tabulky, rovnice, symboly, nákresy a další.

  • Vložit seznam, seznam úkolů, zaškrtávací políčko atd.

  • Přidat sloupec nebo zalomení stránky a oddílu.

  • Vkládat podpis, datum, čárový kód, citace a bibliografii a jméno autora.

  • A ještě více!

  1. Podpora Markdown

Markdown v aplikaci Zoho Writer pomůže rychle a bezproblémově vytvářet, formátovat a strukturovat obsah.

Díky podpoře Markdown můžete obsah formátovat tučně nebo kurzívou a dokonce přidávat:

  • Různé úrovně nadpisů

  • Hypertextové odkazy

  • Zaškrtávací políčka

  • uspořádané nebo neuspořádané seznamy

  • Obrázky a další

Markdown můžete zapnout výběrem možnosti Automaticky detekovat Markdown v části Nastavení --> Předvolby.

Informace o pravidlech Markdown v aplikaci Zoho Writer naleznete zde

Automatické opravy s formátováním

Řekněme, že píšete zprávu a chcete, aby určitá slova byla napsána v určitém formátu nebo stylu. Obvykle budete muset ručně vyhledat každé použití slova a naformátovat je jednotlivě. Díky funkci Automatická oprava s formátováním tento problém odpadá, protože vybraná slova automaticky naformátuje během psaní.

Jak používat funkci automatické opravy

Řekněme, že píšete zprávu o elektrických vozidlech. Chcete, aby se slovo "elektromobil" v celém dokumentu stylizovalo tučně a kurzívou, kdykoli napíšete "EV".

Jednoduše vytvořte pravidlo automatické opravy, takže pokaždé, když napíšete "EV", Writer jej v dokumentu automaticky nahradí slovem elektromobil. Chcete-li přidat pravidlo automatické opravy, klikněte na ikonu umístěnou v pravém horním rohu stránky, klikněte na možnost Další nastavení, vyberte možnost Automatická oprava a nakonfigurujte pravidlo.

Nejdůležitější funkce inteligentního sestavování a formátování za běhu

1. Psaní bez přerušení

Protože jsou příkazy "/" a "//" zabudovány přímo v editoru Writer, nemusíte nikdy přecházet od editace, abyste si vyžádali pomoc Zia nebo naformátovali své dokumenty. Můžete psát, aniž byste přerušili svůj tvůrčí tok.

2. Pracujte přímo tam, kde píšete

Přímo v editoru můžete spustit aplikaci Zia nebo nabídku formátování a pracovat s ní, aniž byste museli přepínat karty. Stačí napsat některou ze zkratek Markdown nebo napsat "//" nebo "/" a zobrazí se okno chatu nebo nabídka formátování Zia. Odtud můžete požádat o pomoc při psaní nebo formátování obsahu.

3. Pište rychleji a lépe

Nemusíte se starat o vymýšlení nápadů na obsah ani o strukturování a formátování článků. Zatímco Zia vám pomůže rychle vytvářet poutavý obsah, příkaz lomítko a podpora Markdown vám pomůže okamžitě formátovat a stylizovat obsah. Díky tomu můžete snadno a jasně předat zamýšlené sdělení.

Nové funkce Writer Smart Compose, formátování za chodu a automatické opravy v kombinaci s nedávno přidanou funkcí hlasitého čtení usnadňují vytváření, sestavování, formátování a kontrolu obsahu!

Vyzkoušejte si tyto nové funkce a sdělte nám v komentářích své návrhy a připomínky.