Zoho Sites: Nový rozměr tvorby webových stránek

Zoho Sites: Nový rozměr tvorby webových stránek

Zoho Sites je ideálním řešením pro různé podniky, včetně podnikatelů, profesionálů a začínajících firem. Pokud chcete začít online a rozšířit svůj záběr na trhu, Zoho Sites Starter Plan vám k tomu poskytne potřebné nástroje.

Středně velké podniky mohou využít rozšířený plán Pro s dalšími funkcemi, které jim pomohou zlepšit digitální operace. Máme také plán pro agentury, který jim umožní vytvářet a spravovat více webů z jednoho místa za výhodnějších podmínek.

Co tedy dělá ze Zoho Sites ideální nástroj pro tvorbu webových stránek pro podniky? Pojďme se do něj ponořit a prozkoumat jeho nové vzrušující funkce.

Co je nového

1. Osvěžené uživatelské rozhraní

Vyzkoušejte si jednoduché a uživatelsky přívětivé rozhraní díky přepracovanému ovládacímu panelu a způsobu nastavení ve verzi Zoho Sites 2.0. Zjednodušili jsme navigaci, abyste nemuseli složitě hledat funkce a našli vše pohromadě.

Nové uživatelské rozhraní má další styly záhlaví, možnosti rozvržení, funkce automatického navrhování a aktualizace, jako je profil autora blogu (profilová fotografie, jméno a životopis), které jsou zapracovány do uživatelského rozhraní. Toto zaměření na uživatelskou přívětivost a rozšíření funkcí usnadňuje tvorbu a správu webových stránek a umožňuje i nováčkům v oblasti tvorby webových stránek rychleji je vytvářet.

2. Zavedení podstránek

Zoho Sites představuje Subsites*, funkci, která umožňuje firmám vytvářet velmi jednoduše mikrostránky. Tato funkce pomáhá poskytovat cílený obsah pro lepší zapojení návštěvníků, poskytuje výhody SEO a zlepšuje uživatelské prostředí a konzistenci značky.

Například webové stránky cestovní kanceláře mohou široce prezentovat její služby a cestovní balíčky pro celé publikum. Pomocí podstránek může nyní agentura vytvořit specializované mikrostránky pro své regionální trhy cestovního ruchu. Podstránka pro Indii by se mohla zaměřit na bohaté kulturní dědictví této země spolu se specializovanými cestovními balíčky, jako jsou zájezdy za památkami, dobrodružné výlety nebo duchovní cesty specifické pro Indii. Stejně tak může mít několik podstránek, které pokrývají i ostatní regionální trhy.

To skvěle funguje v případech, kdy je třeba prezentovat specifické obchodní aspekty různým segmentům publika a navigace není omezena na jedinou stránku. Návštěvníci zůstávají na dílčí stránce a nejsou rozptylováni informacemi na jiných stránkách, které mohou být určeny pro zcela jiný segment.

* Tato funkce vyžaduje aktivaci plánu Pro a doplňku Subsite.

3. Vícejazyčné funkce

Naše velmi očekávaná vícejazyčná* funkce pomáhá firmám rozšířit jejich globální digitální stopu.

Vezměme si podnik, který působí v USA i ve Francii. Díky vícejazyčné funkci může webová stránka podniku plynule přepínat mezi angličtinou a francouzštinou a uspokojit tak své uživatele v obou zemích.

Funkce vícejazyčných webových stránek také umožňuje uživatelům vybrat si mezi možnostmi ručního a automatického překladu. Kromě toho lze pro každou dílčí stránku přizpůsobit rozvržení, styly písma a prvky designu. Tím je zajištěno, že každá dílčí stránka bude dobře rezonovat s cílovým publikem.

* Tato funkce vyžaduje aktivaci plánu Pro a doplňku Subsite.

4. Vestavěná podpora jazyka RTL

Zde je funkce, kterou si zamilují firmy působící na Blízkém východě!

Jazyky zprava doleva (RTL), jako je arabština, se píší a čtou zprava doleva. Vzhledem k tomu, že téměř 10 % světové populace komunikuje v jazycích RTL, představuje existence webových stránek v RTL pro naše uživatele významnou obchodní příležitost, jak navázat smysluplné spojení s publikem v regionech Blízkého východu.

Zoho Sites podporuje RTL nativně a upraví vše od zarovnání a rozvržení textu až po navigaci tak, aby odpovídala přirozenému toku čtení v jazycích RTL, aniž by vyžadovala jakékoliv zásuvné moduly. Tato funkce zlepšuje zážitek z webových stránek pro rodilé mluvčí a činí je intuitivnějšími, přístupnějšími a poutavějšími.

5. Rozsáhlé aktualizace nabídek

Mega menu* zobrazuje četné možnosti v rozbalovacím formátu a efektivně prezentuje online obsah. Pomáhá tak pokrýt širokou škálu témat nebo služeb a zároveň poskytuje výhodu jednoduché navigace pro složité webové stránky.

Díky této funkci může například firma zabývající se cestováním a cestovním ruchem vytvořit nabídku, která pokrývá mnoho témat od kulturních zájezdů až po adrenalinová dobrodružství. Díky této strukturované navigaci je proces plánování cesty pro návštěvníky efektivnější a příjemnější. Zlepšuje také použitelnost a přístupnost webových stránek.

* Tato funkce vyžaduje aktivaci plánu Pro a doplňku mega menu.

6. Vizuální ikony menu a zvýraznění menu

Ikony menu* slouží jako rychlé vizuální nápovědy, které návštěvníkům pomáhají okamžitě pochopit možnosti menu. Například ikona "Stáhnout" vedle tlačítka pro stažení umožňuje intuitivnější navigaci.

Můžete také zvýraznit konkrétní položky menu*, což je vynikající nástroj pro nasměrování diváků na důležité stránky, jako jsou například "Kontaktujte nás", "Začněte" nebo "Speciální nabídky".

Tato vylepšení menu zlepšují vizuální přitažlivost webu, jeho použitelnost a zapojení návštěvníků. A jak všichni víme, návštěvník webu, který rychle najde to, co hledá, se s větší pravděpodobností zapojí a konvertuje.

* Tato funkce vyžaduje aktivaci plánu Pro.

7. Komplexní přehledy SEO

Zoho Sites nabízí zcela nové přehledy a nástroje SEO*, které analyzují výkonnost vašich webových stránek. Tyto poznatky můžete využít k optimalizaci připravenosti na SEO, klíčových slov, odkazů, nadpisů, náhledových obrázků na sociálních sítích a dalších prvků, abyste zlepšili viditelnost webu ve vyhledávačích.

Pro podnikatele uvádíme některé výhody této funkce:

  • Viditelnost: Zlepšená SEO vede k vyššímu umístění na stránkách s výsledky vyhledávání (SERP), což zvyšuje viditelnost podniku pro potenciální zákazníky.

  • Návštěvnost: Vyšší viditelnost také zvyšuje organickou návštěvnost, která je pro podniky nezbytná k přilákání více zákazníků.

  • Konkurenční výhoda: Podniky mohou analyzovat své strategie SEO a využívat je k udržení náskoku před konkurencí.

  • Lepší digitální marketing: Efektivní optimalizace SEO zlepšuje návratnost investic (ROI) do marketingu, což zvyšuje dosah a angažovanost firmy.

* Tato funkce vyžaduje aktivaci plánu Pro a doplňku SEO nástroje.

8. Pokročilý generátor schémat

Pokročilý generátor schémat* v aplikaci Zoho Sites je navržen tak, aby zvýšil viditelnost vašich webových stránek ve výsledcích vyhledávání. Pro podrobnější pochopení si můžete přečíst tento článek o úvodu do schématu a jeho použití na vašem webu.

Začleněním důležitých informací o vaší značce, osobě nebo firmě na webové stránky se tento obsah stane pro vyhledávače** přístupnějším pro indexování. Přidání strukturovaných dat, jako je hvězdičkové hodnocení vaší firmy, recenze, přesná adresa atd. na vaše webové stránky zvyšuje vaše šance, že se ve výsledcích vyhledávání*** objeví s poutavým a podrobným výpisem. To následně vede k výhodám, jako je zvýšená viditelnost prostřednictvím webového vyhledávání, odlišení značky, lepší zkušenosti s vyhledáváním pro potenciální zákazníky a větší přínosy pro místní SEO.

* Tato funkce vyžaduje aktivaci plánu Pro.

**Další informace o tom, jak Google používá schéma, najdete zde.

***Ačkoli generátor schémat zlepšuje viditelnost výsledků vyhledávání, kombinace jeho použití s dalšími osvědčenými postupy SEO poskytuje optimální výsledky.

9. Opakovaně použitelné uložené sekce

Opakovaně použitelné uložené sekce jsou další novou funkcí, která uživatelům umožňuje uložit si určitou sekci svých webových stránek. Tyto sekce pak lze na stejné stránce nebo dílčí stránce opakovaně použít pomocí několika kliknutí.

Vezměme si například digitální marketingovou agenturu, která potřebuje často aktualizovat své webové stránky o nové případové studie, články na blogu a nabídky služeb. Pomocí funkce opakovaně použitelných uložených sekcí může společnost vytvořit standardizovanou šablonu pro své případové studie a zajistit, aby si každá z nich zachovala konzistentní vzhled, který je v souladu se značkou agentury.

Opakovaně použitelné uložené sekce také výrazně šetří čas firmám, které často aktualizují nebo mění design svých webových stránek, protože odpadá nutnost navrhovat každou sekci od začátku.

10. Vlastní profily na sociálních sítích

Vlastní sociální profily umožňují podnikům snadno propojit jejich sociální média s webovými stránkami. Tato funkce obohacuje zkušenosti návštěvníků, nabízí jim ucelený zážitek ze značky a vybízí je k tomu, aby se zapojili do vaší značky nejen na webových stránkách.

Vytváří se tak jednotná online identita, díky níž se návštěvníci plynule spojí s vaší značkou na platformách, jako jsou LinkedIn, Instagram, YouTube, X a další. V rámci propojené identity značky můžete také zahrnout odkazy na blog vaší firmy, osobní portfolio nebo jakoukoli jinou relevantní online prezentaci.

11. Publikování jednotlivých stránek

Funkce publikování jednotlivých stránek* vám umožňuje řídit postupné aktualizace obsahu webu.

Představte si realitní kancelář, která pravidelně aktualizuje své webové stránky novými nabídkami nemovitostí, informacemi o trhu, referencemi zákazníků a oznámeními o událostech. Webové stránky musí poskytovat nejnovější informace o dostupných nemovitostech a trendech na trhu. Současně však hrozí, že budou zveřejněny informace, které ještě nejsou připraveny k zařazení do seznamu.

Funkce publikování jednotlivých stránek řeší tento problém tím, že umožňuje firmám zavádět obsah v reálném čase a zároveň eliminuje riziko publikování návrhů nebo nedokončených stránek.

* Tato funkce vyžaduje aktivaci plánu Pro.