Zoho Qntrl – Tipy a triky #69 – Přizpůsobte si termíny platností a spouštějte e-mailová upozornění

Zoho Qntrl – Tipy a triky #69 – Přizpůsobte si termíny platností a spouštějte e-mailová upozornění




Růst organizace a její obchodní výsledky závisí zejména na získání a udržení důvěry jejích zákazníků. Prvním krokem k nastolení důvěry je, když zákazníci obdrží svůj hotový produkt ve slíbeném časovém rámci.

Když jsou zaměstnanci přiděleni k více úkolům a na dokončení práce spolupracuje více týmů, může být obtížné určit, který úkol vyžaduje největší pozornost nebo se blíží ke svému termínu.

Například softwarová společnost Zylker vytváří nové aplikační funkce, které zahrnují návrh, vývoj, testování, vzdělávání uživatelů a jejich publikaci. Každý tým by měl mít nastavenu smlouvu SLA, aby byly termíny splněny včas. Takže když se stav přesouvá do další fáze, pole s datem splatnosti musí být aktualizováno a uživatel musí být upozorněn, dříve než daný stav dosáhne data platnosti.



V Qntrl máte nyní možnost přizpůsobit pole Termín splnění preferovaným časem a spustit e-mailové upozornění pro příjemce nebo vlastníka karty, aby úkol upřednostnil. Tuto podmínku můžete nastavit ve všech požadovaných přechodech, což v konečném důsledku vede k upozornění zaměstnance před termínem. Toho lze dosáhnout pomocí pole Aktualizovat a Kritéria odeslání e-mailu v části Po přechodu.