Zoho CRM: Dosáhněte víceúrovňové prioritizace záznamů pomocí více zobrazení Kanban pro každý modul

Zoho CRM: Dosáhněte víceúrovňové prioritizace záznamů pomocí více zobrazení Kanban pro každý modul

Jak již možná víte, Kanban v systému Zoho CRM je zobrazení založené na kartách, které vizualizuje data postupným způsobem, dle vašeho nastavení, pro lepší přehlednost. Až dosud podporoval systém CRM pouze jedno zobrazení Kanban pro každý modul. Výsledkem bylo, že pokaždé, když jste potřebovali zobrazení Kanban pro záznamy s jiným polem Kategorizovat podle v rámci stejného modulu, museli jste odpovídajícím způsobem upravit stávající zobrazení - což se mohlo ukázat jako poměrně zdlouhavé.

Nyní vám tato nová funkce umožňuje používat více polí za účelem stanovení priorit vašich záznamů.

Pro lepší pochopení funkce se podívejte na níže uvedený GIF.



Proč více pohledů Kanban?

Proč přesně mají podniky potřebu vytvářet více pohledů Kanban? Je to proto, aby pomohly zefektivnit uživatelské prostředí tím, že je pro uživatele pohodlnější a méně pracné. A jak je to možné? Tím, že uživatelům (kteří využívají zobrazení Kanban) umožní upřednostňovat údaje o zákaznících prostřednictvím různých polí.

Podívejme se na několik příkladů, abychom to lépe pochopili.

Jak jste si mohli všimnout v animaci výše, uživatelé mohou kategorizovat záznamy ve svém modulu Deals na základě více faktorů.

Například Deals podle stavu smlouvy:



Dalším příkladem jsou Deals by Industry:



Podívejme se na další příklad, kterým by byl uživatel ve společnosti zabývající se pořádáním akcí, který chce sledovat své akce podle více stavů. Může tak učinit prostřednictvím stavů záznamů:

  • Stav propagace události
  • Stav logistiky
  • Stav rezervace místa konání



Vytvoření zobrazení Kanban

Chcete-li vytvořit zobrazení Kanban například pro modul Firmy, musíte vyplnit potřebné údaje, jak je uvedeno níže:



Při použití více zobrazení Kanban však pole "Agregovat podle" již nebude povinné. Záznamy budete moci zobrazit na základě pole, které použijete k jejich seřazení.



Práce se zobrazeními Kanban



1. Správa vašich zobrazení

Vzhledem k tomu, že můžete vytvořit více pohledů Kanban pro každý modul, můžete také pohledy spravovat a odstraňovat na základě svých požadavků. Správa těchto zobrazení znamená, že můžete měnit pořadí zobrazení Kanban na základě svých individuálních preferencí - a můžete je také upravovat nebo odstraňovat.










Pozn.
  • Správci mohou nakonfigurovat oprávnění uživatelů a řídit, které profily mohou vytvářet, odstraňovat nebo upravovat zobrazení Kanban.
  • Změna pořadí zobrazení je závislá na konkrétním uživateli; pokud jeden uživatel uspořádá svá zobrazení určitým způsobem, neovlivní to, jak jsou tato zobrazení uspořádána pro ostatní uživatele.
  • Chcete-li zjistit, kdo pohled vytvořil nebo upravil a kdy byl upraven, můžete na pohled najet kurzorem myši.

2. Rozbalování a sbalování fází

Nyní můžete rozbalovat a sbalovat jednotlivé fáze v rámci zobrazení. Kromě toho můžete do sbalených etap přetahovat karty.



V zápatí každé etapy jsme poskytli tlačítko, které vytváří záznamy pro jednotlivé etapy. Na stránce pro vytvoření záznamu se vyplní rozvržení/pipeline aktuálního zobrazení a detail etapy.


Byla také uvedena přístupová oprávnění, takže Uživatelé mohou nastavit přístupová oprávnění a sdílet své pohledy podle následujících možností:
  • Pouze já
  • Všichni
  • Vybraní uživatelé



Pozn.
  • Pokud máte v rámci organizace teritoria, zobrazí se v rozbalovacím seznamu teritoria s podřízenými entitami.
  • Můžete vytvořit zobrazení Kanban s výběrovými seznamy obsahujícími více než 75 možností. Systém však zobrazí upozornění, které uvádí, že do kategorií bude zařazeno pouze prvních 75 možností seznamu.
  • Přidali jsme také podporu pro přizpůsobení kopií více zobrazení kanbanu.
  • Pole Agregovat podle již není povinné. Uživatel si je mohl nakonfigurovat podle svého použití. Podporovaná pole jsou celočíselná, desetinná, měnová, vzorce a souhrnná roletka.
  • Použité rozvržení a pipeline budou přetrvávat uživatelsky pro příslušné zobrazení kanbanu.
    Rozbalovací seznam pipeline bude k dispozici pouze v modulu Deals, pokud je u zobrazení kanbanu Categorize By (Kategorizovat podle) nastavena hodnota " STAGE ".


    • Related Articles

    • Notebook pro Zoho CRM

      Jsme rádi, že vám můžeme představit Notebook pro Zoho CRM. S všestranným Zoho CRM a skvělým Zoho Notebookem nyní můžete využívat bohaté funkce včetně různých formátů poznámek, možnosti spolupracovat s ostatními uživateli a upraveného zobrazení pro ...
    • Zoho CRM: Dynamické filtry pro vyhledávací pole

      jsme rádi, že se můžeme podělit o naše nejnovější doplňky k vyhledávacím filtrům: zavádíme dynamická kritéria filtru. Představte si tento scénář, kdy manažer prodeje dokončuje složitý obchod a potřebuje zapojit odborníka na danou oblast (SME) pro ...
    • Oznámení změny způsobu výpočtu hodnot null ve vzorcích v Zoho CRM

      Jak všichni víte, pole vzorce je všestranné pole, které vám umožňuje provádět různé výpočty, od jednoduché matematiky přes zřetězení až po porovnávání hodnot polí. Chcete-li se dozvědět více o různých možnostech polí vzorců, přečtěte si Datové typy v ...
    • Zoho CRM a Zoho Projects: vylepšená integrace - novinky

      Novinky v aktualizaci: Konfigurace klienta Vylepšili jsme přehlednost informací o klientech přidáním specifické sekce Konfigurace klienta. Funkce mapování klientů byla sice k dispozici v předchozím nastavení, ale nebyla uživatelům explicitně ...
    • Zoho CRM - Aktualizace funkce zamykání záznamů

      Intro - zamykání záznamů Některé obchodní scénáře vyžadují, aby záznamy v modulech vaší organizace byly zabezpečeny před úpravami nebo odstraněním, jakmile dosáhnou určité fáze prodejního procesu nebo splní určité podmínky. Například pokud obchod ...