Zoho Creator: Nadcházející aktualizace - prosinec 2023

Zoho Creator: Nadcházející aktualizace - prosinec 2023

Dobrý den všem!
Rok 2023 byl pro nás v Zoho Creator nabitý akcí a zde jsou nejdůležitější události tohoto měsíce:
  • Asistent Zia na platformě OpenAI
  • Vlastní rozhraní API
  • Sledování tiketů podpory
  • Vypršení platnosti zálohování pro C5
- - - - - - - - - -

Asistent Zia poháněný technologií OpenAI

Náš vlastní inteligentní asistent Zia, který zůstává v čele revoluce umělé inteligence, bude díky nové integraci s OpenAI ještě chytřejší - umožní vám využít potenciál umělé inteligence ke zjednodušení tvorby aplikací a formulářů.

Vytváření žádostí pomocí AI
Zia vám nyní umožní vytvářet aplikace ještě rychleji. Stačí sdělit AI požadavky na vaši aplikaci a ona vám pomůže sestavit příslušné komponenty, čímž plynule vytvoří plně funkční aplikaci.

Jak to funguje?
Napříště se vám při vytváření nové aplikace zobrazí možnost Vytvořit pomocí AI. Stačí popsat vaši aplikaci několika slovy - například "řízení školy" - a Zia přijde s relevantními návrhy případů použití na základě vašich vstupních údajů a může vytvořit schéma aplikace s potřebnými formuláři a formulářovými poli, aby se urychlil vývoj aplikace.


Vytvořit formuláře
Zia vám nyní bude schopna pomoci s bezproblémovým vytvářením profesionálně vypadajících formulářů.

Jak to funguje?
Při použití umělé inteligence k vytvoření formuláře jej můžete jednoduše stručně popsat a umělá inteligence vám pro něj poskytne vhodné návrhy polí.


Návrhy dalších polí
Zia inteligentně navrhne nejpravděpodobnější další pole, čímž zefektivní tvorbu formuláře a učiní ji intuitivnější a efektivnější.

Jak to funguje?
Jakmile přetáhnete pole do nástroje pro sestavení formuláře, Zia okamžitě nabídne návrhy polí, která by mohla být přidána jako další.


Jaký to má pro vás přínos?
S využitím nástroje Zia, který je poháněn schopnostmi OpenAI, můžete očekávat zvýšenou produktivitu a uživatelsky přívětivé prostředí, což urychlí proces vývoje aplikací.

Použitelné pro: C6
Dostupnost : Všechny DC

- - - - - - - - - -

Vlastní rozhraní API

Přestože Zoho Creator nabízí rozsáhlou škálu rozhraní API, vaše obchodní požadavky mohou přesahovat rámec aktuálně podporovaných funkcí. Zadejte vlastní rozhraní API. Ta jsou navržena tak, aby vám umožnila rozšířit standardní možnosti aplikace Creator vytvořením vlastní logiky a jejím bezproblémovým vyvoláním jinde.

Jediné, co budete muset udělat, je napsat svůj kód jako vlastní funkci a pomocí nástroje API builder, který bude brzy spuštěn, na jeho základě snadno vytvořit vlastní rozhraní API.

Kde ji najdete?
Po spuštění bude vlastní rozhraní API umístěno v sekci Mikroslužby .

Jak bude vypadat nástroj pro tvorbu API?
Zde je ukázka našeho připravovaného nástroje pro vytváření rozhraní API:

Sestavovatel API vám umožní konfigurovat:
  • Metodu
  • Ověřování
  • Uživatelé
  • Typ argumentu
  • Kódy odpovědí a mnoho dalšího!

Jaký je pro vás přínos?
Naše vlastní rozhraní API nabízí řadu výhod, včetně vyšší flexibility, vylepšených funkcí a řešení na míru navržených tak, aby splňovala vaše jedinečné obchodní výzvy.

Platí pro: C6
Dostupnost : Všechny DC

- - - - - - - - - -

Sledování tiketů podpory

Před několika měsíci jsme představili našeho asistenta nápovědy Zia s umělou inteligencí a nyní s potěšením odhalujeme vylepšení, která jej ještě více zdokonalují. Sekce Podpora v rámci asistenta nápovědy prošla výrazným přepracováním a umožňuje oprávněným uživatelům pohodlně sledovat zadané tikety podpory.

Kde ji najdete?
Po uvolnění se v sekci Podpora zobrazí možnost Zobrazit a sledovat tikety .


Když na ni kliknete, zobrazí se vám seznam otevřených tiketů. Dále se po kliknutí na některý z tiketů zobrazí podrobné informace týkající se vašeho tiketu, jak je vidět níže:


Jaký z toho mám prospěch?
Funkce sledování tiketů podpory bude přístupná výhradně uživatelům v rámci placených plánů podpory. Naším cílem je touto možností dosáhnout větší transparentnosti, snížit nejistotu a zvýšit celkovou spokojenost.

Platí pro: uživatele C6 s plány podpory Premium a Enterprise .
Dostupnost : Všechna DC
Vydáno dne: 05. prosince 2023

- - - - - - - - - -

Vypršení platnosti zálohování v C5

Naše funkce zálohování je robustní nástroj určený k ochraně vašich aplikací. Umožňuje plánovat pravidelné zálohování, vytvářet verze, snadno stahovat záložní soubory a v případě potřeby efektivně obnovovat aplikace.

Zatímco dříve byla možnost vypršení platnosti záloh určena výhradně uživatelům C6, s potěšením oznamujeme, že tato funkce bude nyní rozšířena i pro uživatele C5.

Kde se tato možnost objeví?
Po uvolnění této funkce si při vytváření nové zálohy všimnete možnosti Odstranit zálohu po v rámci vyskakovacího okna Nová záloha .


Poznámka:
Jakmile bude tato funkce uvolněna, pak bude u všech stávajících záloh, které již byly vytvořeny, automaticky nastaveno šestiměsíční datum vypršení platnosti od data spuštění.

Jaký z toho mohu mít prospěch?
Kromě vytvoření rovných podmínek pro uživatele C5 jim to také pomůže získat vyšší úroveň kontroly nad správou dat. Zavedení nastavení data expirace pro zálohy nabízí větší flexibilitu a kontrolu.

Platí pro: C5
Dostupnost : Všechny DC
Vydáno dne: 05. prosince 23
Odkaz: Aplikace pro zálohování a obnovu

- - - - - - - - - -

Prosincové aktualizace uzavírají náš program 2023. S dychtivým očekáváním, co přinese rok 2024, jsme vděční, že s vámi můžeme sdílet tuto neuvěřitelnou cestu. Přejeme vám příjemné prožití svátků a úspěšný nový rok!


    • Related Articles

    • Připravované aktualizace Zoho Creator — květen 2023

      Ahoj všichni! Po krátké přestávce jsme zpět s dalšími měsíčními aktualizacemi. Během té doby jsme tvrdě pracovali na zlepšování uživatelské zkušenosti a přidávání nových funkcí do naší platformy. Dnes s potěšením oznamujeme širokou škálu ...
    • Zoho Marketing Automation: Nejnovější aktualizace

      Tyto aktualizace jsou určeny výhradně pro zlepšení funkčnosti u aplikace a jsou k dispozici pouze pro Zoho Marketing Automation 2.0. 1. Doporučování produktů - Tato funkce je určena především pro marketéry, kteří propojili své obchody Shopify, ...
    • Zoho Expense: Aktualizace produktů leden – březen 2023

      Jsme rádi, že vás vidíme v prvním čtvrtletním příspěvku o novinkách roku 2023. V posledních třech měsících jsme vyvinuli zajímavé funkce a provedli vylepšení, která vám pomohou bezproblémově provádět funkce v Zoho Expense . Pojďme se do nich ponořit ...
    • Zoho Learn | Aktualizace produktu | 1. čtvrtletí 2023

      Jsme nadšeni, že můžeme oznámit řadu nových funkcí a vylepšení, které jsme vydali od ledna 2023. Čtěte dále a objevte nejnovější aktualizace Zoho Learn. Propojte články s lekcemi Zoho Learn nyní nabízí integraci mezi vašimi příručkami a kurzy. Články ...
    • Zoho Analytics: Aktualizace produktů - listopad 2023

      Dobrý den, partneři, s potěšením vám tento měsíc oznamujeme několik klíčových aktualizací, které zlepší práci vašich zákazníků s BI. Zde je přehled nových funkcí. Pokročilá analýza pro Jotform Pokročilá analytika pro Jotform vám umožní porozumět ...