Zoho Cliq: Představujeme Cliq 5.0: Řešení s umělou inteligencí, které je připraveno pro podniky

Zoho Cliq: Představujeme Cliq 5.0: Řešení s umělou inteligencí, které je připraveno pro podniky

Introducing Cliq 5.0

V Zoho Cliq neustále pracujeme na přetváření týmové komunikace a spolupráce, zejména v souvislosti s nárůstem vzdálených a hybridních týmů. Jsme vždy v čele současných trendů a zajišťujeme, aby Cliq splňoval stále rostoucí požadavky na bezproblémovou a efektivní komunikaci.

Dnes s potěšením představujeme Cliq 5.0: Řešení připravené pro podniky a založené na umělé inteligenci, které je navrženo tak, aby vaše komunikace byla chytřejší a efektivnější. Cliq 5.0 je přizpůsoben pro podniky a obsahuje pokročilé funkce AI, které usnadňují práci, včetně dalších funkcí pro chytřejší schůzky a přepracované platformy pro vývojáře. Ponořte se s námi a prozkoumejte všechny novinky!

Pozdravte efektivnější správu

Správcům, kteří žonglují s povinnostmi sledování komunikace s uživateli, jejich stavů a dalších věcí, poskytuje Cliq lepší kontrolu nad daty organizace. Podívejte se na to blíže:

eDiscovery a DRP

Řešte soudní spory nebo dotazy regulačních orgánů pomocí bezproblémového poskytování důkazů a udržujte přesné záznamy o datech organizace pomocí zásad eDiscovery a zásad uchovávání dat.

Auditní záznamy

Auditní záznamy jsou vaším klíčem k rychlému a přesnému dohledu. Na první pohled získáte přehled o všech činnostech provedených uživateli napříč chaty a kanály, v případě potřeby se můžete ponořit i do dalších podrobností.

Přehledy o používání

Komunikační nástroje získávají svou efektivitu z toho, jak aktivně je lidé používají. Správci mohou měřit míru osvojení a podívat se na počet hodin strávených různými interakcemi pomocí přehledů o používání. Přehledy o používání také správcům poskytnou jasný obrázek o interakcích v organizaci a o tom, jak všichni používají Cliq. Vyzbrojeni těmito poznatky mohou administrátoři zpřesnit a zlepšit komunikaci.

Konfigurace stavu v celé organizaci

Dohlížejte na nastavení stavů pro celou organizaci přizpůsobením textu dostupnosti, nastavením časových limitů pro jednotlivé stavy, mandatorními stavy aktivit a dalšími možnostmi.

Centralizovaná správa vašich kanálů

Pokud jste správce organizace a hledáte větší kontrolu nad svými kanály, je centralizovaná správa kanálů v panelu správce vaším řešením. Získáte granulární kontrolu nad každým kanálem v rámci vaší organizace, což vám umožní bezproblémově provádět podrobné akce, jako je přidávání nebo odebírání účastníků a úprava rolí dostupných pro správce kanálu, a to vše z jediného centralizovaného místa.

Zde jsou další doplňky k hovorům a schůzkám

Jak již bylo zmíněno, Cliq je vždy v čele současných trendů, což zajišťuje, že splňuje stále rostoucí požadavky na bezproblémovou a efektivní komunikaci.

Místnosti Cliq pro hybridní týmy

Přestože řešení místností jsou k dispozici již řadu let, Cliq Rooms se odlišuje tím, že tuto funkci zpřístupňuje všem. Stačí televizor se systémem Android a jakoukoli místnost můžete proměnit v chytrou konferenční místnost. Cliq Rooms překlenuje propast mezi týmy v kanceláři a vzdálenými týmy. Zaměstnanci v kanceláři se mohou setkávat tváří v tvář a pomocí televizoru v konferenční místnosti se mohou spojit se vzdálenými pracovníky, kteří se připojí online.

Vylepšete virtuální setkání živými událostmi

Bezproblémově pořádejte virtuální živé akce pro členy vaší organizace pomocí nové funkce živých akcí v aplikaci Zoho Cliq. Organizátoři mají nad událostí plnou kontrolu. Mohou například přesouvat přednášející na pódium a řídit přestávky s výplňovými médii. Zaměstnanci se navíc mohou k živým událostem připojit přímo z mobilní aplikace Cliq nebo z aplikace Cliq for TV pro Android TV.

Inteligentnější Cliq s funkcemi umělé inteligence

Díky funkcím umělé inteligence mění Zoho Cliq způsob komunikace. Rozlučte se s procházením dlouhých záznamů schůzek, starostmi o tóny zpráv a čtením nekonečných nepřečtených zpráv. Zde je návod, jak na to:

Shrnutí schůzky a akční body

Už nikdy nezmeškáte žádný detail. Diskuse si můžete bez problémů prohlédnout pomocí přepisů schůzek generovaných umělou inteligencí. Tyto funkce dokáží v rámci obsahu detekovat i následné úkoly, čímž zajistí, že každý kritický bod bude zachycen a využitelné poznatky budete mít vždy po ruce.

Analýza tónu a automatická korekce zpráv

Pochoptr tón svých textů a získejte také zpětnou vazbu pro zdokonalení komunikace.

Přehled nepřečtených zpráv

Už se vám někdy stalo, že jste na několik hodin zmeškali skupinový chat a vrátili se ke stovkám zpráv, které jste si museli přečíst? Nebojte se; nyní můžete generovat shrnutí nepřečtených zpráv, abyste rychle pochopili podstatu konverzace.

Zlepšete komunikaci v týmu pomocí nástrojů Cliq pro zlepšení spolupráce

Nastavte automatické odpovědi, když jste pryč

Jednou nastavte automatickou odpověď a zbytek nechte na Cliq. Zajistěte, aby vaši kolegové byli informováni o vaší nedostupnosti a o tom, kdy se vrátíte, pomocí odpovědi mimo kancelář.

Připnutí více zpráv v konverzaci

Při vyřizování kritických zpráv jde málokdy jen o jednu. Nyní můžete bez námahy připnout více kritických zpráv v konverzaci, čímž zajistíte, že důležité informace zůstanou vždy nahoře.

Revoluce v pracovních postupech a produktivitě

Zavedli jsme nová vylepšení platformy Cliq, která uživatelům umožňují vyvíjet pokročilá rozšíření a nástroje. Tato doplnění zvyšují produktivitu a umožňují uživatelům zpřesňovat, přizpůsobovat a zdokonalovat své pracovní postupy. Zde jsou tato doplnění:

  • Obrázky a karty ve widgetech
  • Obsluha rozbalování v rozšířeních
  • Vlastní akce nabídky botů
  • Nová databázová pole
  • Přepracování tokenu Webhook
  • Nový model předplatného bota
  • Přepínání vstupu ve formulářích

Další vylepšení služby Cliq

Kromě všech těchto funkcí jsme v našem produktu provedli další drobná vylepšení, jako je nahrávání hovorů jeden na jednoho, bezproblémová přítomnost uživatelů v rámci organizace a opravy chyb pro zlepšení vašeho zážitku.

Zavádíme také čtyři různé plány - Free, Standard, Professional a Enterprise.

Zde jsou informace, které potřebujete vědět:

  • Naši stávající zákazníci s tarifem Unlimited budou moci využívat funkce tarifu Professional, ale mohou se rozhodnout zůstat u stávajícího tarifu Unlimited.
  • Co se týče našich balíčků: Plán Cliq Enterprise je součástí balíčku Zoho One. Funkce plánů Cliq Standard a Professional jsou začleněny do plánů Standard, respektive Professional balíčku Workplace. Plán Cliq Standard je navíc také součástí balíčku People Plus.

    • Related Articles

    • Zoho Cliq - Vylepšené ovládání hovorů

      Dobrý den,Máme pro vás důležité novinky týkající se správy oprávnění k volání v aplikaci Zoho Cliq a rádi se o ně s vámi podělíme! Co je nového? Nové umístění oprávnění k hovorům Oprávnění k "Audio hovorům" a "Videohovorům" přesouváme z části "Živá ...
    • Zoho Recruit : Nový asistent s umělou inteligencí na portálu pro uchazeče

      Společnost Zoho představila novou funkci, která integruje chatbota Zia s umělou inteligencí s portálem pro uchazeče. Díky tomuto vylepšení je nábor zaměstnanců jednodušší a zajímavější jak pro náboráře, tak pro kandidáty. Seznamte se se Zia na ...
    • ChatGPT pro Zoho Cliq

      S radostí vám oznamujeme, že jsme vydali nové rozšíření pro Zoho Cliq, které si podle nás zamilujete - ChatGPT! Toto rozšíření využívá sílu architektury GPT-3.5 a GPT-3, aby vám poskytlo okamžité odpovědi na vaše otázky a pomohlo vám dokončit úkoly ...
    • Představujeme Zoho Service Plus : jednotná platforma pro zákaznický servis - testovací přístup pro partnery

      S potěšením oznamujeme testovací přístup k Zoho Service Plus, jednotné platformě, která spojuje všechny naše aplikace pro služby zákazníkům do jediné platformy. Program včasného přístupu je určen pouze pro partnery. S aplikací Service Plus můžete ...
    • Zoho CRM : Snadné ověřování shody s předpisy pro e-maily

      Představujeme vám významné aktualizace, které vylepšují procesy ověřování a ověřování e-mailů v systému Zoho CRM a dalších službách Zoho. Cílem těchto změn je posílit bezpečnost, zajistit soulad s oborovými standardy a zlepšit uživatelský komfort. ...