Zoho Campaigns: Rozdíl mezi Zoho Marketing Automation a Zoho Campaigns

Zoho Campaigns: Rozdíl mezi Zoho Marketing Automation a Zoho Campaigns

Zdravíme marketéry!
Cílem tohoto příspěvku je rozlišovat mezi Zoho Marketing Automation a Zoho Campaigns. Než se dostanete na konec příspěvku, budete si moci vybrat produkt, který vám objektivně vyhovuje.

Co je to Zoho Marketing Automation?
Multikanálové automatizační řešení, které vám pomůže utvářet marketingové procesy vaší firmy. Můžete vytvářet vstupní stránky, formuláře a vyskakovací okna, s jistotou spouštět kampaně v e-mailu a SMS a automatizovat cestu zákazníka pomocí pracovních postupů. Software má také zabudované funkce pro hloubkové měření a analýzu.

Zoho Marketing Automation, řeší především následující potřeby podniku:

  • Vrchol obchodního trychtýře /funnel/:

    • Generování leadů (příležitosti): Vstupní stránky, registrační formuláře, vyskakovací formuláře a možnosti sledování offline marketingu.

    • Chování na webu:  Analýza webových stránek, sledování zdrojů návštěvnosti, nastavení cílů založených na akcích a vytváření vlastních odkazů.

  • Střední část trychtýře:

    • Kampaně: E-mailové kampaně, SMS, kampaně v sociálních médiích a pop-up kampaně.

    • Rozvíjení: Automatizace pracovních postupů, hodnocení potenciálních zákazníků a personalizovaný obsah.

    • Správa životního cyklu leadů: Personalizované fáze, lead scoring, segmentace leadů.

    • Spodní část trychtýře:

      • Atribuce leadů a reporting:Klíčové ukazatele výkonnosti, jako je počet ověřených leadů, míra konverze, míra prokliku, doba strávená na stránce,

      • Plánovač marketingu: Nastavení cílů, vytváření a koordinace úkolů a sledování aktivit pro transparentnost kampaně.

      • Rozpočtování a návratnost investic: Získejte přehled o výsledcích marketingových aktivit na úrovni kampaně a ucelený pohled na ně, abyste mohli sledovat návratnost investic.


    Co je Zoho Campaigns?

    Výkonná e-mailová a SMS marketingová platforma pro vytváření a zasílání cílených kampaní vašemu publiku. Software umožňuje automatizovat kampaně na základě spouštěčů a bezchybně provádět vícekrokové kampaně. Nabízí také rozsáhlé možnosti analýzy a měření kampaní.

    Jaké jsou tedy rozdíly?

    Zoho Marketing Automation

    Kampaně Zoho

    Popis

    Pomáhá vám vytvářet a provozovat marketing v celém tunelu, nad rámec e-mailového a sms marketingu. Mimo jiné například vstupní stránky, sociální média a řízení životního cyklu leadů.

    Slouží k vytváření, odesílání a sledování e-mailových a sms kampaní. Primárně se zaměřuje na doručování cílených a poutavých e-mailových zpráv.

    Marketingové kampaně

    E-mail, SMS, sociální média, webové semináře.

    E-mailové a SMS kampaně.

    Kvalifikace potenciálních zákazníků

    Segmenty leadů, lead scoring (pokročilý - na základě chování na webu, na základě polí, scoring na základě e-mailové aktivity), vlastní fáze leadů, přiřazování tagů.

    Lead segmenty, lead scoring (e-mailová aktivita a pracovní postupy).

    Automatizace

    Automatizace komunikace, segmentace publika, ošetřování leadů a kvalifikace pomocí Journeys. Využívejte šablony, spouštěče a generujte podrobné reporty.

    Vytvářejte pracovní postupy pro kampaně na základě chování uživatelů a e-mailových odpovědí pomocí předem připravených šablon.

    Analytika

    Sledujte stránky, identifikujte zdroje, nastavte cíle pomocí přehledů. Vytvářejte vlastní odkazy pro sledování zdrojů a přehled o vlivných kanálech.

    Generuje přehledy pro e-mailové kampaně, ale analýza webových stránek není k dispozici.

    Plánovač marketingu

    Nastavte cíle, plánujte kampaně, sledujte jejich průběh a bezproblémově spolupracujte s podrobnými přehledy pomocí online plánovače, který zajistí optimální kontrolu rozpočtu a úspěšné marketingové operace.

    Nenabízí samostatný marketingový plánovač. můžete plánovat kampaně. žádat o schválení týmu a určit přístup pro jednotlivé členy týmu .

    Generování vedení

    Registrační formuláře, vyskakovací formuláře a cílové stránky

    Nenabízí vstupní stránky a vyskakovací formuláře, ale umožňuje nasazení registračních formulářů.


    Aplikace Zoho Marketing Automation vyniká svými komplexními možnostmi v oblasti propagace produktů. Nabízí ucelenou sadu od robustní správy kontaktů a marketingového plánování až po přesný výpočet návratnosti investic a výkonnou webovou analytiku s vlastním nastavením cílů. Narozdíl od Zoho Campaigns rozšiřuje svůj záběr o funkce Lead Attribution, Website Tracking, Marketing Planner, Landing Pages, Workspace, Journey s možností sledování cesty a 360stupňový pohled na lead. Tato rozsáhlá sada funkcí staví Zoho Marketing Automation do pozice řešení pro firmy, které hledají komplexní přístup k marketingové strategii.

    Pokud se chce firma primárně zaměřit pouze na e-mailový a SMS marketing, pak může být Zoho Campaigns skvělou volbou. Pokud však firma chce komplexnější řešení automatizace marketingu, které pokrývá více kanálů spolu se správou životního cyklu potenciálních zákazníků, pak semůže podívat na Zoho Marketing Automation.


      • Related Articles

      • Zoho Marketing Automation: Nejnovější aktualizace

        Tyto aktualizace jsou určeny výhradně pro zlepšení funkčnosti u aplikace a jsou k dispozici pouze pro Zoho Marketing Automation 2.0. 1. Doporučování produktů - Tato funkce je určena především pro marketéry, kteří propojili své obchody Shopify, ...
      • Vstupte do nové automatizace marketingu 2.0 se Zoho Marketing Plus

        Ahoj všichni, Společnost Zoho oznámila nejnovější aktualizaci automatizace marketingu v aplikaci Zoho Marketing Plus, která má zefektivnit vaše marketingové úsilí pomocí nových funkcí a vylepšeného uživatelského prostředí. Zde je stručný přehled ...
      • Aktualizace pro Zoho Campaigns: Sloučení tagů, zápatí a migrace automatických odpovědí

        Dobrý den všem, Rádi bychom vás informovali o některých chystaných změnách týkajících se Zoho Campaigns. Chápeme, že změna může být obtížná, ale jsme odhodláni zajistit hladký přechod a zároveň vás všechny informovat a zapojit do celého procesu. 1. ...
      • Zoho Social: Aktualizace květen 2024

        Správa interakcí s TikTokem a reakce na ně z Doručené pošty Své komentáře na TikToku nyní můžete spravovat a reagovat na ně z Doručené pošty v sociální síti. Zde můžete interakce třídit a zobrazovat v libovolném dostupném výchozím zobrazení nebo si ...
      • Zoho Sites: Nový rozměr tvorby webových stránek

        Zoho Sites je ideálním řešením pro různé podniky, včetně podnikatelů, profesionálů a začínajících firem. Pokud chcete začít online a rozšířit svůj záběr na trhu, Zoho Sites Starter Plan vám k tomu poskytne potřebné nástroje. Středně velké podniky ...