Zoho Books: Správa a automatizace daní bez námahy

Zoho Books: Správa a automatizace daní bez námahy

1. Pokročilá daňová automatizace

V aplikaci Zoho Books můžete spravovat své daně pomocí pokročilé daňové automatizace. Tato funkce vám pomůže automaticky vybrat daňové sazby vytvořením a přiřazením daňových pravidel k položkám a kontaktům. Pomocí této funkce můžete také bez námahy spravovat daňové sazby specifické pro danou lokalitu (zemi) nebo pro dané položky na skladu.

2. TDS

Zapnutím funkce TDS v aplikaci Zoho Books můžete sledovat TDS odečtenou při prodejních a nákupních transakcích. Můžete také snadno spravovat TDS pro své zákazníky a dodavatele, přistupovat k přehledům o pohledávkách a závazcích TDS.



3.Reverse Charge

Povolením funkce Reverse Charge v aplikaci Zoho Books můžete sledovat reverse charge uplatňovaný při prodejích a nákupech a umožnit svým zákazníkům platit daň přímo státu .

4. Sledování daňových transakcí

Nyní můžete sledovat daně uplatněné v prodejních a nákupních transakcích v rámci jednoho účtu Daň k úhradě nebo dvou samostatných účtů Daň na vstupu a Daň na výstupu podle svých účetních potřeb.


5. Přepsání částky daně v transakcích

Funkce Tax Amount Override umožňuje ručně upravit celkovou částku daně v prodejních a nákupních transakcích, takže můžete bezproblémově spravovat výpočty daní.

6. Export MOSS, schémat OSS a digitálních služeb

Začněte sledovat daň uplatněnou na transakce podle režimů DPH MOSS a IOSS a sledujte prodej a export digitálních služeb ve vaší organizaci.

Pokud vaše firma prodává digitální služby mezinárodním zákazníkům, tato funkce vám pomůže sledovat daňové sazby podle místa dodání a zajistit tak dodržování předpisů a přesné zdanění. Budetetaké moci sledovat daně podle režimu MOSS/IOSS pomocí specializovaných sestav, kterépodrobně popisují typ transakce a základ daně.


Každou z těchto funkcí můžete v Zoho Books povolit, abyste zlepšili správu daní a usnadnili si finanční úkoly. Chcete-li je začít používat, přejděte do nabídky Nastavení > Daně > Nastavení daní. Pokud máte jakékoli dotazy nebo potřebujete další pomoc, neváhejte se obrátit na náš tým podpory naadrese support@zohobooks.com. Chcete-li se o těchto funkcích dozvědět více, můžete se podívat do našeho dokumentu nápovědy.