Zoho Billing: Co je nového v Zoho Billing - listopad 2023

Zoho Billing: Co je nového v Zoho Billing - listopad 2023

Dobrý den všem,

aktualizace tohoto měsíce přidávají větší flexibilitu při výběru plateb a vylepšují přehledy a vlastní pole. Pojďme se do toho ponořit!

Přidání platebních metod ze zákaznického portálu

Zpříjemněte svým zákazníkům proces platby tím, že jim umožníte přidávat platební metody ze zákaznického portálu. Vaši zákazníci tak mohou přidávat nové metody v době, kdy jim končí platnost stávajících platebních metod, a zajistit tak bezproblémový průběh automatického dobíjení. Chcete-li tuto funkci povolit:
  • Přejděte do Nastavení > Zákaznický portál > Obecné.
  • Povolte možnost Povolit zákazníkům přidávat platební metody.
Nyní budou moci vaši zákazníci přidat novou platební metodu kliknutím na tlačítko + Přidat platební metodu na úvodní obrazovce zákaznického portálu.

Přepracovaný přehled čistých příjmů


Přepracovaný report Čisté příjmy vám poskytne více informací o čistých příjmech vaší organizace.
  • Nově přidaná část Přehled výkonnosti zobrazuje, jak si vaše firma vede v aktuálním měsíci ve srovnání s předchozími měsíci.
  • Stávající čárový graf lze nyní podle vašich preferencí zobrazit také jako sloupcový graf.
  • Údaje z grafu můžete zobrazit také v rozpisové tabulce pod grafem.
  • Tuto sestavu si můžete přizpůsobit pomocí pokročilých filtrů, například země nebo jméno zákazníka.
  • Porovnejte příjmy na základě produktů, plánů, zemí a dat a získejte další přehled.
  • Tuto sestavu můžete nyní exportovat jako XLS a XLSX spolu s CSV.

Zaveďte povinné platby pro aktualizace předplatného


Můžete získat větší kontrolu nad aktualizacemi předplatného na zákaznickém portálu tím, že zavedete povinné platby. Jakmile tuto funkci povolíte, budou muset vaši zákazníci při změnách předplatného, například při upgradu plánů nebo nákupu doplňků, které by vyžadovaly další platby, nejprve zaplatit. Chcete-li tuto funkci povolit:
  • Přejděte do Nastavení > Zákaznický portál > Správa předplatného.
  • Přejděte na kartu Upřesnit.
  • Označte možnost Povinné platby za aktualizace předplatného.
Poznámka: Způsob platby, který se pro tyto platby použije, bude přiřazen k předplatnému. Pokud aktualizovaný způsob platby podporuje automatické zpoplatnění, bude pro toto předplatné automaticky povoleno.

Zabránění duplicitním hodnotám pro vlastní pole

Mohou nastat scénáře, kdy budete chtít pro některá vlastní pole, jako jsou uživatelská jména nebo licenční klíče, jedinečné údaje. Nyní můžete zajistit, aby všechny hodnoty pro vlastní pole byly jedinečné, a to tak, že při vytváření nebo úpravách vlastního pole vyberete možnost Ano vedle pole Zabránit duplicitním hodnotám. Po povolení této funkce se při zadání duplicitní hodnoty pro vlastní pole zobrazí chybové hlášení s výzvou k zadání jedinečné hodnoty.

Integrace se Zoho Notebook


Zoho Notebook je univerzální online aplikace pro psaní poznámek, která umožňuje organizovat poznámky a média na jednom místě. Nyní se s ní můžete integrovat a pořizovat si poznámky, vytvářet kontrolní seznamy, nahrávat obrázky a připojovat dokumenty do aplikace Zoho Notebook přímo z aplikace Zoho Billing.
Integrace s aplikací Zoho Notebook:
  • Přejděte do Nastavení > Integrace > Zoho Apps.
  • Klepněte na tlačítko Instalovat vedle položky Zoho Notebook.
  • V zobrazeném okně klikněte na tlačítko Instalovat.
Nyní můžete přidávat poznámky ze Zoho Billing kliknutím na ikonu Zoho Notebook vpravo.

Vícestránkové hostované platební stránky

Přidali jsme vícestránkovou šablonu pro Hostované platební stránky, abychom zjednodušili proces výběru plateb.
  • Ověření OTP - Nyní můžete svým zákazníkům nařídit, aby prošli ověřením OTP své e-mailové adresy. To pomůže identifikovat vracející se zákazníky a zajistí, že jejich platby budou zpracovány pro správného zákazníka, namísto vytvoření duplicitního zákazníka. Automaticky se také vyplní údaje o zákazníkovi, jako jsou jeho uložené platební metody a adresy.
  • Rozkouskované stránky - proces objednávky byl rozdělen do několika přehledně roztříděných kroků, namísto toho, aby byly všechny informace na jedné stránce.
  • Přepínání adres - Pokud mají vaši stávající zákazníci uloženo více adres, mohou mezi nimi přepínat.
Poznámka: Vícestránkové šablony můžete pro svou organizaci povolit v nabídce Nastavení > Přizpůsobení > Hostované platební stránky. Pro nově vytvořené organizace budou vícestránkové šablony výchozím typem Hostované platební stránky.

Vylepšení stránky Hostované platby

Vylepšili jsme naše Hostované platební stránky, abychom vám poskytli větší flexibilitu v procesu inkasa plateb.
  • Zobrazení/skrytí položek s nulovou hodnotou - na Stránkách hostovaných plateb si můžete vybrat, zda chcete zobrazit nebo skrýt plány/doplňky s nulovou hodnotou.

  • Zobrazit/skrýt část Závěrečné shrnutí - Zvolte, zda chcete zobrazit nebo skrýt část Závěrečné shrnutí v části Podrobnosti o objednávce. Tato možnost je k dispozici pouze u vícestránkových Hostovaných platebních stránek.

  • Přizpůsobení štítku s datem příštího obnovení - Nyní můžete zvolit, zda se má v části Podrobnosti o objednávce zobrazovat datum příštího obnovení u opakujících se poplatků. Štítek můžete také přizpůsobit podle svých preferencí. Tato funkce je k dispozici pouze pro vícestránkové Hostované platební stránky.

Rozšíření pro tržiště

Rozšíření Zoho Cliq

Rozšíření Zoho Cliq pro aplikaci Zoho Billing dokáže zobrazit přehledy souhrnu předplatného pro vaše produkty v kanálu Cliq. Po jeho aktivaci budete denně dostávat oznámení o výkonnosti vašich produktů za předchozí den. První den každého měsíce také obdržíte krátký souhrn měsíčních opakujících se příjmů vaší organizace.

Rozšíření Telr

Poznámka: Toto rozšíření vyvinula společnost Telr.
Telr je poskytovatel platební brány, který pomáhá podnikům přijímat a spravovat online platby. Telr přijímá mnoho oblíbených platebních metod, jako jsou Visa, MasterCard, American Express, JCB, UnionPay, MADA, STC pay, URPay, SADAD a mnoho dalších.

Rozšíření Zoho Connect

Rozšíření Zoho Connect pro aplikaci Zoho Billing umožňuje vaší firmě sledovat podrobnosti o předplatném, které bylo zákazníky zrušeno v aplikaci Zoho Connect. Po jeho aktivaci se při každém zrušení předplatného zveřejní podrobnosti o něm jako komentář ve vlákně v aplikaci Zoho Connect.