Zoho Bigin: Zjednodušte sběr dat pomocí nového nástroje pro tvorbu formulářů v Bigin.

Zoho Bigin: Zjednodušte sběr dat pomocí nového nástroje pro tvorbu formulářů v Bigin.

Jsme nadšeni, že můžeme představit Forms: online nástroj pro tvorbu formulářů navržený tak, aby vyhovoval všem vašim potřebám shromažďování dat. Toto přepracování bylo inspirováno vaší zpětnou vazbou a výsledkem je vylepšená a všestranná verze webových formulářů.

Takže, co se změnilo?

Formuláře pro obchodní pipeline a kontakty
Doposud byly webové formuláře v Biginu omezeny pouze na modul Kontakty, který omezil jejich rozsah na kontaktní formuláře, registrační formuláře, formuláře pro odběr newsletteru atd.

Díky nové úpravě můžete vytvářet formuláře pomocí polí z modulů Pipelines, Contacts a Companies. Ze shromážděných dat můžete vytvářet záznamy a automaticky je přidávat do jakéhokoli Team Pipeline, modulu Kontakty a modulu Společnosti. Díky tomu jsou Formuláře více než jen nástroj pro sběr kontaktů. Nyní je to nástroj pro generování potenciálních zákazníků, zákaznickou podporu, sběr zpětné vazby a mnoho dalšího.


Sdílejte formuláře se svými zákazníky
Webové formuláře byly omezeny na vkládání úryvku kódu na webovou stránku, což omezovalo jejich přijetí na zákazníky s webovými stránkami a základními znalostmi kódování.

Touto úpravou zavádíme dvě další možnosti sdílení:
  • Sdílet jako odkaz – Získáte sdílenou adresu URL jedinečnou pro každý formulář a můžete ji přímo sdílet se svými zákazníky prostřednictvím e-mailu nebo jakýmkoli jiným způsobem.
  • Sdílet jako QR kód – tímto způsobem bude vygenerován QR kód jedinečný pro každý formulář. Uživatelé si jej mohou stáhnout, vytisknout a vložit kamkoli. Tyto QR kódy můžete například vložit na místo konání akce, abyste si zjednodušili registraci – účastníci jednoduše musí naskenovat kód na svém zařízení a vyplnit jej.

A tím se dostáváme ke změně názvu. Díky těmto možnostem sdílení se naše formuláře již neomezují pouze na webové stránky, a proto jsme je přejmenovali na Formuláře z webových formulářů.

Zpráva "Děkuji"
U starší verze museli uživatelé po odeslání formuláře přesměrovat návštěvníky webu na vstupní stránku. Nyní mají možnost zobrazit zákazníkům po odeslání formuláře zprávu s poděkováním.


Náhled formulářů napříč zařízeními
Přepínejte mezi ikonami Desktop, Tablet a Mobile, abyste viděli, jak bude formulář vypadat na různých zařízeních.


Formuláře vhodné pro mobily
Víme, že naše webové formuláře byly zastaralé a měly problémy při otevírání v mobilních prohlížečích a díky této úpravě se naše formuláře v mobilních prohlížečích otevírají bez problémů.

Co se stane s vašimi stávajícími webovými formuláři?
Vaše stávající webové formuláře budou i nadále bezproblémově fungovat a když upravíte své stávající webové formuláře, můžete použít nová vylepšení uvedená výše.

Podrobné pokyny pro konfiguraci formulářů pro vaši firmu naleznete v našem dokumentu nápovědy k formulářům.

Dostupnost formulářů: Free plán: 1 | Express plán: 3 | Premier plán: 5
Další formuláře lze zakoupit jako doplňky.

Co bude dál?
Pro Formuláře plánujeme další vylepšení, jako je podpora Google reCAPTCHA, přizpůsobitelné adresy URL formulářů a možnost zobrazení loga vaší společnosti v záhlaví formuláře. Nemáme žádné datum vydání těchto vylepšení, které bychom mohli sdílet, ale buďte si jisti, že náš tým usilovně pracuje na jejich brzkém zavedení.

Pro Bigin také plánujeme nové funkce a vylepšení. Pro více informací sledujte tento prostor. Jako vždy rádi slyšíme vaši zpětnou vazbu, takže prosím vyzkoušejte nový tvůrce formulářů a dejte nám vědět, jak to jde, v komentářích!