Zoho Bigin: Vylepšení Biginu v prosinci 2023

Zoho Bigin: Vylepšení Biginu v prosinci 2023

Vážení uživatelé Biginu,

doufám, že se vám všem daří dobře. Rádi bychom vám oznámili několik nedávných vylepšení, která jsme v systému Bigin provedli a která si nyní podrobněji představíme.

Vylepšení integrace protokolu IMAP

S potěšením oznamujeme vylepšení naší integrace IMAP, které zavádí několik užitečných možností, jež vám pomohou zefektivnit správu e-mailů. Níže uvádíme přehled klíčových funkcí:

Ukládání odeslaných e-mailů

Nyní můžete ve své poštovní schránce pohodlně ukládat kopie odeslaných e-mailů. Pokud váš server SMTP tuto funkci nepodporuje, můžete na stránce konfigurace protokolu IMAP zvolit možnost Uložit odeslané zprávy na serveru, čímž zajistíte, že odeslané e-maily zůstanou zachovány ve vaší poštovní schránce. Tím se řeší obavy z toho, že e-maily odeslané ze služby Bigin nebudou viditelné v poštovní schránce uživatele.

Oddělené ověřování pro odchozí SMTP

Nyní můžete nakonfigurovat různé e-mailové adresy pro příchozí a odchozí údaje serveru. Výběrem možnosti Použít stejné pověření pro server odchozí pošty na konfigurační stránce mohou uživatelé zadat pověření pro server odchozí pošty. Tato funkce je užitečná zejména v případě, že chcete odesílat e-maily z jednoho účtu a zároveň synchronizovat e-maily z jiného účtu.

Přihlášení pomocí uživatelského jména

Přidali jsme možnost ověřování pomocí uživatelského jména nebo e-mailové adresy při integraci protokolu IMAP. Toto vylepšení poskytuje větší flexibilitu a snadnější používání.

Znovu autorizovat

Pro případ, že změníte heslo k poštovní schránce, jsme zavedli možnost aktualizovat heslo k e-mailu v rámci služby Bigin. Toto významné vylepšení zabraňuje nutnosti deaktivace a opětovné aktivace integrace. Uživatelé OAuth budou pro aktualizaci hesla bezproblémově přesměrováni na přihlašovací stránku svého e-mailového účtu.


Poznámka :
Upozorňujeme, že tato vylepšení jsou k dispozici pouze uživatelům, kteří již přešli na nejnovější verzi e-mailové funkce Bigin. Pokud tyto možnosti vidíte v nastavení e-mailu svého účtu Bigin, znamená to, že již používáte nejnovější verzi e-mailové funkce Bigin. V opačném případě se na vašem účtu Bigin zobrazí banner, jak je uvedeno níže. Kliknutím na odkaz banneru se můžete přesunout na nejnovější verzi.

Ruční přiřazení e-mailů k obchodům

Ve výchozím nastavení se při otevření seznamu Emaily související uvnitř záznamu o procesu zobrazí všechny e-maily odeslané a přijaté od kontaktu spojeného se záznamem o procesu-pipeline. Mohou nastat situace, kdy je tento kontakt spojen s více obchody. V takových případech, kdy potřebujete navázat na dohodu nebo ji dokončit, byste pravděpodobně dali přednost zobrazení e-mailů specifických pro danou dohodu před seskupením všech e-mailů kontaktu. Pomocí této funkce můžete konkrétní e-maily propojit s příslušnými transakcemi.

Uvnitř záznamu o procesu můžete na kartě Emaily také přepínat mezi zobrazením "Všechny e-maily kontaktu" a "Emaily spojené s tímto záznamem pipeline", pro případ, že byste to potřebovali.


Chcete-li e-mail přiřadit ke konkrétní transakci, najeďte na předmět e-mailu a klikněte na tlačítko odkazu. Zobrazí se seznam obchodů spojených s kontaktem; vyberte obchod, se kterým chcete e-mail propojit.

Tuto akci můžete provést jak z modulu Kontakty, tak z modulu Procesu.

Po propojení e-mailu s obchodem se vedle e-mailu zobrazí nová ikona označující toto propojení. E-mail můžete kdykoli zrušit nebo jej propojit s jinou transakcí.


Zrušení propojení e-mailu: Najeďte na předmět e-mailu a klikněte na možnost Zrušit propojení záznamu(ů) v Procesu.
Chcete-li změnit dohodu :Najeďte kurzorem myši na předmět e-mailu a klikněte na možnost Změnit záznam Procesu.

Poznámka:
Při konfiguraci nastavení e-mailu je důležité před nastavením protokolu IMAP zvážit, jak jsou odeslané e-maily přiřazeny. Proces se řídí dvěma různými scénáři podle obchodů přidružených ke kontaktu:
  • Jednotlivé obchody: Pokud je kontakt přidružen pouze k jednomu obchodu, všechny e-maily odeslané před konfigurací IMAP budou spojeny s tímto konkrétním obchodem.
  • Více transakcí: Pokud je kontakt přidružen k více transakcím, bude odeslaný e-mail spojen s poslední upravenou transakcí z více transakcí přidružených k danému kontaktu. Tím je zajištěno, že e-mailová korespondence je vhodně svázána s poslední aktivitou v transakci.

To je k těmto vylepšením vše. Pevně doufáme, že vám budou užitečná. Prosím, vyzkoušejte je a poskytněte nám zpětnou vazbu v níže uvedených komentářích. Sledujte tento prostor pro další oznámení.