Změňte značku svého CRM pomocí zcela nového nastavení mapování vlastní domény

Změňte značku svého CRM pomocí zcela nového nastavení mapování vlastní domény

Toto zcela mění situaci, protože to potenciálně umožňuje každé organizaci změnit značku svého systému CRM a sladit ji s názvem domény svého podniku.
Poznámka: Tato funkce je v současné době v režimu předběžného přístupu. Chcete-li požádat o přístup k této funkci, obraťte se na kontaktní osobu skupiny PFC nebo vyplňte vyplňte tento formulář.


Proč vlastní domény
Pokud se firma prodává pod určitou značkou, ale provozuje své operace na několika řešeních třetích stran od různých dodavatelů, představuje toto rozdělení problém, často z marketingového hlediska a z hlediska důvěryhodnosti.

Předpokládejme například, že společnost Zylker Travels nabízí své služby na internetových stránkách www.zylkertravels.com ale pro optimalizaci prodeje a zákaznického portálu používá jiného dodavatele, například Zoho CRM. Takže zatímco webové stránky, blogy a zpravodaje společnosti Zylker jsou umístěny na webu ZylkerTravels.com, jejich zákazníci a cestovní kanceláře jsou při pokusu o přihlášení k následným krokům v souvislosti s jejich cestovními požadavky přesměrováni na "Zoho", tedy na viditelně odlišný portál třetí strany. V důsledku toho:
  • Z pohledu interního provozu může společnost Zylker zjistit, že její uživatelé nemají ke značce blízký vztah, což může mít vliv na míru přijetí produktu.
  • Z pohledu zákazníků může přesměrování na portál jiné značky odradit zákazníky od pokračování vztahu s jejich značkou, a to z důvodu obav o důvěryhodnost.
Jako řešení tohoto nesouladu v názvech značek proto Zoho CRM nyní podporuje vlastní mapování domén.


Díky této možnosti můžete efektivně využívat to nejlepší z obou světů, tedy efektivitu systému Zoho CRM v balíčku a pod značkou vaší společnosti.

Několik příkladů vlastního mapování domén
Pomocí vlastního mapování domény můžete
  • změnit značku systému CRM v souladu s názvem domény vaší firmy
  • zvýšit důvěryhodnost své značky mezi zákazníky a podpořte přijetí systému CRM mezi uživateli tím, že místo značky Zoho budete používat vlastní název domény.
  • minimalizovat problémy spojené s důvěryhodností tím, že se vyhnete uvádění názvů dodavatelů' třetích stran ve svých základních podnikových aplikacích.
Zde je několik krátkých příkladů, jak může vlastní mapování domén pomoci organizacím v různých oblastech - cestování, zdravotnictví, vzdělávání atd.


Jak funguje vlastní mapování domén v Zoho CRM?
Vlastní mapování domén v systému Zoho CRM je tříkrokový proces.

Krok 1: Vyberte požadované prostředí
Nastavení > Obecné > Mapování domén, nejprve vyberte požadované prostředí.
Mapování domén je k dispozici pro živé nastavení produkčního CRM, Sandbox a Portály.

Krok 2: Přidání domény
Toto je klíčový krok v tomto procesu konfigurace.

V tomto kroku je třeba provést dvě akce současně - jednu v systému CRM a druhou na stránce Správa DNS na webu poskytovatele domény. Tyto dvě akce jsou nutné k propojení služeb a vytvoření odkazu.
  • Akce 1: Namapujte svou doménu se Zoho CRM v registru DNS.
  • Akce 2: Zadejte adresu URL domény ve struktuře: subdoména.domain.com.
Akce 1: Namapujte doménu se Zoho CRM v registru DNS.
Zde je třeba namapovat doménu se Zoho CRM na stránce správy domén dodavatele. Pokud například měníte značku CRM pro své obchodní oddělení a chcete mít jako subdoménu "Sales", musíte zadat několik údajů, jak je uvedeno v tomto kroku.

Přejděte na webové stránky poskytovatele domény (poskytovatelé domén se u jednotlivých uživatelů liší) a proveďte následující kroky:
  • Vytvoření typu CNAME
  • Zadejte název subdomény.
  • Podle potřeby zadejte Target nebo "Point to value".
  • Klikněte na tlačítko Uložit.
  • Klikněte na Save.
Všimněte si, že tyto dvě akce jsou povinné a musí být provedeny jedna po druhé, aby bylo přidání domény dokončeno.

Akce 2: Zadejte adresu URL domény ve struktuře: subdomena.domena.com.

Chcete-li přidat svou doménu do aplikace Zoho CRM, musíte zadat adresu URL domény ve struktuře: <subdomain.domain.com>.

Například v případě crm.zoho.com je "crm" subdoména nebo klasifikace nadřazené domény s názvem "Zoho". Nyní si místo adresy crm.zoho.com můžete zvolit vlastní adresu URL. Příklad: Pokud si společnost s názvem Zylker přeje mít subdoménu pro své obchodní oddělení, může použít požadovanou adresu URL například sales.zylker.com.


Poznámka:
Změny po přidání/aktualizaci záznamů (přidání záznamu CName nebo aktualizace stávajícího záznamu) na stránce správy DNS obvykle trvají několik minut, než se doména rozšíří mezi servery (podle poskytovatelů DNS). Do té doby se zobrazí chyba, že název domény je neplatný, protože ze strany aplikace nemáme možnost ověřit, zda se doména propaguje. Laskavě tuto čekací dobu zohledněte podle potřeby.

Krok 3: Propojení a ověření
Po přidání domény v organizaci CRM je čas na ověření, aby bylo zajištěno zabezpečení připojení. Pro ověření a dokončení konfigurace je třeba provést dvě akce:
- Akce 1: Na stránce Správa DNS propojte název a hodnotu TXT ze systému CRM
- Akce 2: V systému CRM ověřte mapování.


Akce 1: Na stránce Správa DNS propojte název a hodnotu TXT ze systému CRM
Přejděte na webové stránky poskytovatele domény (poskytovatelé domén se u jednotlivých uživatelů liší) a proveďte následující kroky:
  • Vytvořit typ TXT.
  • Zkopírujte název TXT, který je alfanumerickým kódem, ze systému CRM a zadejte jej zde.
  • Zadejte hodnotu TXT jako crm.cs.zohohost.com
Akce 2: V CRM ověřte mapování.
Po vložení názvu TXT a hodnoty se vraťte do nastavení mapování domén v systému CRM a klikněte na tlačítko Ověřit.

Tímto se zajistí vlastnictví domény a po přidání bude připojení navázáno po ověření zabezpečení a vygenerování certifikátu SSL od společnosti Zoho. Tento certifikát bude poskytnut do tří pracovních dnů ode dne ověření.

Po vygenerování certifikátu SSL a ověření zabezpečení domény bude vaše vlastní doména aktivní a můžete k ní přistupovat z Obecné > > Podrobnosti o společnosti > Mapování domény.
Body k zaznamenání:
  1. Dostupnost edice: Vlastní mapování domén je k dispozici pro organizace v edicích Enterprise a Ultimate systému CRM. Zatím není k dispozici pro aplikace CRMPlus a Zoho One.
  2. Omezení: Pro každé prostředí (CRM, Sandbox a Portály) můžete nakonfigurovat až tři domény. V každém prostředí může být současně aktivní pouze jedna doména.
  3. Kdo může konfigurovat domény: Konfigurace mapování domén bude k dispozici pouze pro administrátory a superadministrátory, a to pouze v prostředí CRM (Live production).

    • Related Articles

    • Zoho CRM a Zoho Projects: vylepšená integrace - novinky

      Novinky v aktualizaci: Konfigurace klienta Vylepšili jsme přehlednost informací o klientech přidáním specifické sekce Konfigurace klienta. Funkce mapování klientů byla sice k dispozici v předchozím nastavení, ale nebyla uživatelům explicitně ...
    • Oznámení změny způsobu výpočtu hodnot null ve vzorcích v Zoho CRM

      Jak všichni víte, pole vzorce je všestranné pole, které vám umožňuje provádět různé výpočty, od jednoduché matematiky přes zřetězení až po porovnávání hodnot polí. Chcete-li se dozvědět více o různých možnostech polí vzorců, přečtěte si Datové typy v ...
    • Notebook pro Zoho CRM

      Jsme rádi, že vám můžeme představit Notebook pro Zoho CRM. S všestranným Zoho CRM a skvělým Zoho Notebookem nyní můžete využívat bohaté funkce včetně různých formátů poznámek, možnosti spolupracovat s ostatními uživateli a upraveného zobrazení pro ...
    • RouteIQ pro Zoho CRM | Šetřete palivo a čas s naším řešením pro mapování terénu

      V terénních operacích víte z první ruky, jak se rozvrh vašeho týmu neustále mění. Jsou'neustále v pohybu, navštěvují klienty a řeší nejrůznější úkoly. Řízení a organizace jejich činností v tomto rychle se měnícím prostředí může být náročné, což často ...
    • Zoho CRM: Nastavení limitů pracovní zátěže v CRM pomocí funkce Assignment Threshold

      Jste svědky skutečných problémů, kterým prodejní týmy čelí, když jsou přetíženy úkoly. Tyto problémy obvykle zahrnují: Vedoucí oddělení, kteří žonglují s více klienty obchodní manažeři, kteří se snaží efektivně rozdělit zdroje Zástupci pro rozvoj ...