Vstupte do nové automatizace marketingu 2.0 se Zoho Marketing Plus

Vstupte do nové automatizace marketingu 2.0 se Zoho Marketing Plus

Ahoj všichni,

Společnost Zoho oznámila nejnovější aktualizaci automatizace marketingu v aplikaci Zoho Marketing Plus, která má zefektivnit vaše marketingové úsilí pomocí nových funkcí a vylepšeného uživatelského prostředí.

Zde je stručný přehled novinek a způsobu přechodu na aktualizovanou verzi.

Svěží nový vzhled a ovládání

Modul Automatizace marketingu se nyní může pochlubit zcela přepracovaným uživatelským rozhraním, díky kterému je navigace a správa marketingových aktivit snazší než kdy dříve. Od vytváření kampaní a personalizovaných cest až po generování potenciálních zákazníků prostřednictvím registračních formulářů a vytváření vstupních stránek - vše je intuitivnější.


Vylepšená správa kontaktů

Správa kontaktů je nyní jednodušší díky novému modulu Kontakty, dříve známému jako Leads. Aktualizovaný řídicí panel poskytuje komplexní pohled na vaše kontakty, včetně metrik o celkovém počtu kontaktů, kontaktů připravených pro marketing nebo prodej a kontaktů podle různých fází, zdrojů a lokalit.



Podrobné zobrazení kontaktů bylo přepracováno tak, aby zobrazovalo důležité detaily, jako jsou fáze, přidružené seznamy, segmenty, cesty, podrobnosti o předplatném, zapojení a chronologická časová osa aktivit. Zobrazení Kanban umožňuje filtrovat a přetahovat kontakty napříč etapami bez námahy.


Zjednodušeny byly také seznamy. Každý seznam nyní obsahuje podrobný panel zobrazující růst kontaktů, přidružené entity a stav. Můžete také zobrazit související cesty a kampaně, segmentovat kontakty podle různých kritérií a spravovat je přímo z aplikace Marketing Automation.

Modul Kontakty navíc obsahuje možnosti kvalifikace leadů pomocí skóre na základě aktivit, jako jsou e-mailové interakce a chování na webových stránkách.

Pokročilé generování leadů

Webové stránky jsou klíčem k zachycení a přeměně návštěvníků na leady. Marketing Automation nyní nabízí pokročilé nástroje, jako jsou registrační formuláře, vyskakovací okna a vstupní stránky, které umožňují shromažďovat informace od potenciálních zákazníků a synchronizovat je se Zoho CRM. Tyto potenciální zákazníky můžete automaticky přidávat do seznamů, upravovat jejich skóre a zařazovat je do konkrétních cest.




Přehled o výkonnosti webových stránek

Sledování výkonu vašich webových stránek je pro optimalizaci konverzí klíčové. Aktualizovaný modul Marketing Automation obsahuje podrobný řídicí panel s analýzami chování návštěvníků a jejich akvizice. Zpráva o chování poskytuje přehled o interakcích návštěvníků, nejvýkonnějších stránkách a navigačních cestách. Zpráva o akvizici odhaluje, jak návštěvníci přicházejí na vaše stránky, což vám pomůže identifikovat efektivní kanály a podle toho plánovat marketingové strategie. S integrovanou službou PageSense jsou všechny cíle a analýzy vašich webových stránek synchronizovány s nástrojem Marketing Automation.

Zjednodušená správa kampaní

Vytváření a správa kampaní je nyní efektivnější. Marketing Automation podporuje e-mailové kampaně, průzkumy, webináře, SMS kampaně a propagační akce v aplikaci WhatsApp. Nástroj pro tvorbu cest byl také aktualizován o funkci Journey X-Ray, která umožňuje analyzovat a optimalizovat cesty zákazníků na základě metrik zapojení.

Personalizace kontaktních bodů pomocí cest

Nástroj journey builder přichází s mnoha aktualizacemi. Pomocí nástroje Journey X-Ray můžete rozebrat a pochopit cestu, kterou vaše kontakty procházejí, akce s největším a nejmenším zapojením, počet vstupů a výstupů a mnoho dalšího. To je navrženo tak, abyste lépe porozuměli cestě vašich zákazníků napříč různými kontaktními body a pomohli je dále optimalizovat.

Všechny cesty, které jste vytvořili v předchozích verzích, budou do nové verze převedeny jako návrhy. Následující komponenty jsou v nové verzi zastaralé:

Spouštěče
Akce
Zmeškaný cíl
Spouštěč pole data (revidováno)
Spouštěč e-mailové akce (revidováno)
Kliknutí na video
Stažení přílohy
Odeslání dotazníku poštou
Připomínací smyčka
A/B test
Třícestná podmínka
Aktualizace dohody
Kilometrový kámen
Komponenty na konci procesu


Pokud jste vytvořili cesty s těmito zastaralými komponentami, budete je muset před migrací na novou verzi ručně nahradit.

Také všechny autoadresáře z předchozí verze budou ukončeny ve verzi 2.0. Své staré autoadresáře můžete převést na cesty.

Přepracované role a oprávnění

Role a oprávnění v aplikaci Marketing Plus umožňují definovat a řídit přístup k datům a různým funkcím v aplikaci Marketing Plus. Ve výchozím nastavení jsou k dispozici čtyři různé role: Značka Admin, Značka Marketér, Značka Člen a Člen události.

Dříve mohli uživatelé služby Marketing Automation spravovat pouze záznamy, které vytvořili.



Nyní jsme zavedli větší kontrolu nad tím, jak mohou uživatelé přistupovat k datům a funkcím. Můžete definovat příslušná oprávnění pro kontakty a seznamy, funkce generování kontaktů, marketingové kanály, webové stránky a aktiva.



Přechod na novou verzi

Nová verze Marketing Automation bude k dispozici všem uživatelům služby Marketing Plus od 4. června 2024. Pro přístup k nové verzi bude nutné migrovat témata, integrace, SMS brány a chytré adresy URL.

Migrace témat: Témata jsou nyní spojena přímo s kontakty, s možností propojit více témat s jedním kontaktem a umožnit odhlášení na základě preferencí.

Migrace integrací: Integrace a synchronizace může spravovat pouze správce obou aplikací. Ujistěte se, že jste vybrali účet, který chcete při migraci zachovat.

Migrace poskytovatelů SMS: SMS kampaně se nyní budou odesílat na mobilní čísla zadaná v poli Mobilní. Aktualizujte odpovídajícím způsobem kontaktní údaje, abyste se vyhnuli problémům.

Migrace chytrých adres URL: Nyní můžete vytvářet chytré adresy URL s výchozí nebo vlastní doménou, ale lze připojit pouze jednu vlastní doménu. Vyberte doménu, kterou chcete migrovat.

Přístup k nové verzi
  1. Přejděte do modulu Automatizace marketingu v aplikaci Marketing Plus a klikněte na tlačítko Přepnout na novou verzi.
  2. Ve vyskakovacím okně klikněte na tlačítko Pokračovat.
  3. Na kartě Správa témat klikněte na tlačítko Migrovat nyní.

  4. Na kartě Integrace vyberte integraci a klikněte na tlačítko Migrovat a pokračovat.
    Stejně postupujte, pokud je na kartě Integrace uvedeno více integrací.
  5. Na kartě SMS vyberte své preference.

  6. Klikněte na tlačítko Migrovat a pokračovat.
  7. Na kartě Smart URL vyberte z rozevíracího seznamu příslušnou doménu.
  8. Klikněte na tlačítko Migrovat a pokračovat.

  9. Ve vyskakovacím okně klikněte na tlačítko Přepnout nyní.
Doufáme, že tyto aktualizace zlepší vaše marketingové úsilí. Pro více informací kontaktujte pfc-group.com .