Připravované aktualizace Zoho Creator — květen 2023

Připravované aktualizace Zoho Creator — květen 2023

Ahoj všichni!
Po krátké přestávce jsme zpět s dalšími měsíčními aktualizacemi. Během té doby jsme tvrdě pracovali na zlepšování uživatelské zkušenosti a přidávání nových funkcí do naší platformy. Dnes s potěšením oznamujeme širokou škálu fascinujících nových funkcí.
  • Časový limit relace portálu
  • Pokročilá e-mailová analytika
  • Kontrola formulář před odesláním
  • Importujte velké soubory CSV
  • Připojení přihlášených uživatelů
  • Tlačítko Storno v editačním záznamu
  • Složená pole – odkazové názvy podpolí
------------

Časový limit relace portálu
Časový limit nečinné relace je doba, po kterou může uživatel portálu zůstat nečinný před ukončením relace. Až dosud neexistovala možnost spravovat časové limity relací na vašich portálech.
Nyní, s cílem chránit účty uživatelů vašeho portálu před potenciálním zneužitím a bezpečnostními hrozbami, vám dáváme možnost nastavit si vlastní časový limit, který určí, kdy by měla být relace ukončena po zjištění nečinnosti portálu.
V současné době nejsou uživatelé portálu odhlášeni, i když zůstávají v průběhu času neaktivní. Do budoucna si můžete zvolit časový limit portálu na 30 minut, 1 hodinu, 2 hodiny, 4 hodiny, 8 hodin, 12 hodin, 24 hodin nebo Nikdy, což bude výchozí možnost.

Co bych měl dělat?
Pro C6:
  1. Navigovat do Portál > [Požadovaný portál] > Nastavení.
  2. V rozevíracím seznamu Časový limit nečinné relace vyberte čas z dostupných možností.

Pro C5:
  1. Přejděte do Nastavení aplikace > Zákaznický portál > Nastavení .
  2. V rozevíracím seznamu Časový limit nečinné relace vyberte čas z dostupných možností.

Co získám?
Časový limit relace portálu vám pomůže zvýšit zabezpečení uživatelů vašeho portálu a vaší organizace. Jako správce portálu můžete převzít odpovědnost za zvýšení bezpečnosti svých portálů tím, že zabráníte neoprávněnému přístupu a snížíte riziko narušení dat.

Použitelné pro:   C5, C6
Dostupnost:   Všechna DC
------------

Pokročilá e-mailová analytika
V Zoho Creator jsou e-maily odesílány pomocí workflow pro různé transakční účely. Tyto pokročilé e-mailové analýzy poskytované vlastní e-mailovou analytickou platformou Zoho, ZeptoMail, vám umožní sledovat výkon e-mailů, které byly odeslány z vašeho účtu Creator. Získáte cenné poznatky a klíčové metriky, jako jsou podrobné e-mailové protokoly, sledování aktivity příjemců, upozornění v reálném čase a další.

Můžete si také zobrazit podrobné zprávy o zapojení, chování a výkonu e-mailů v průběhu času. Sledování v reálném čase vám pomůže zůstat v obraze o tom, jak dobře si vaše e-maily vedou.

Kromě toho můžete rychle identifikovat a vyřešit jakékoli problémy s vašimi e-maily. Pomocí získaných poznatků můžete zlepšit své e-mailové postupy, optimalizovat celkovou strategii správy e-mailů a zajistit vynikající doručitelnost e-mailů.

Co bych měl dělat?
  1. Navigovat do   Operations > Email Management > Email Analytics .
  2. Připojte svůj účet ZeptoMail a prohlédněte si e-mailové analýzy.

Co získám?
Zůstaňte informováni o e-mailech odeslaných z vašeho účtu pro autory pomocí všeobecných informací o cenných e-mailových metrikách a dosáhněte lepších výsledků pro svou firmu.

Použitelné pro:   C6
Dostupnost:   Všechny DC
------------

Kontrola formulář před odesláním
Jednou nevýhodou formulářů je, že stisknutí klávesy Enter spustí odeslání formuláře. Toto chování však není žádoucí v mnoha scénářích, zejména pokud je ve formuláři velký počet polí. Uživatel možná zamýšlel přejít na další pole, ale když klikne na klávesu Enter, odešle se částečně vyplněný formulář.

Nyní, s cílem snížit chyby, zvýšit přesnost, ušetřit čas a poskytnout vám klid, jsme přišli s řešením tohoto dlouhotrvajícího problému. V budoucnu se po kliknutí na klávesu Enter zobrazí vyskakovací okno s žádostí o potvrzení.

Co bych měl dělat?
Nic! Díky této nové aktualizaci budou formuláře pro tvůrce dostatečně chytré na to, aby analyzovaly vaše vzorce používání a zobrazily vyskakovací okno s potvrzením pouze tehdy, když k navigaci ve formuláři použijete klávesnici. Uživatelům, kteří k navigaci používají myš nebo touchpad, se vyskakovací okno nezobrazí. To zajišťuje oboustranně výhodnou nabídku pro všechny.

Co získám?
Tato dvojitá kontrola před odesláním je jednoduché, ale účinné řešení, které nejen zabraňuje náhodnému odeslání, ale také přidává další vrstvu zabezpečení pro vaše uživatele a zajišťuje hladší uživatelský zážitek.

Použitelné pro:   C5, C6
Dostupnost:   Všechny DC
------------

Importujte velké soubory CSV
Abychom zlepšili schopnost Zoho Creator zpracovávat velké datové sady, brzy zavedeme podporu pro import velkých souborů CSV (až 2 GB) při vytváření aplikace, vytváření formuláře nebo importu dat do sestav. Věříme, že tato nová funkce pomůže zvýšit produktivitu, a co je důležitější, ušetří čas, protože nebudete muset svá data rozdělovat do menších souborů.

Je důležité poznamenat, že import takto velkých souborů CSV může být náročný na zdroje, a protože to může trvat značnou dobu, doporučujeme, abyste během procesu importu neupravovali aplikaci. V důsledku toho také spustíme novou sekci „Poslední importy“, kde můžete sledovat průběh importu.

Co bych měl dělat?
Jednoduše nahrajte svůj (obrovský) soubor CSV jako obvykle a Creator se postará o zbytek. Je to tak snadné!

Co získám?
Podpora velkých souborů CSV může uživatelům pomoci efektivněji, přesněji a flexibilněji pracovat s daty a poskytuje vám možnost zpracovávat tato data za účelem získávání relevantních a cenných informací pro vaši firmu.

Použitelné pro:   C5, C6
Dostupnost:   Všechny DC
------------

Připojení přihlášených uživatelů
Připojení v aplikaci Creator vám pomohou vytvořit mosty s různými aplikacemi nebo službami. Od této chvíle však mohou připojení autorizovat pouze uživatelé s oprávněními správce (superadministrátoři, administrátoři a vývojáři). Nyní, s cílem zmocnit uživatele, rozdělit informace a zlepšit správu, umožníme živým uživatelům i přihlášeným uživatelům ověřovat spojení se službami třetích stran z živých aplikací, ke kterým přistupují. Věříme, že to nabídne lepší potenciál a další práva uživatelům oproti modulům Creator App.

V budoucnu během procesu vytváření připojení zavedeme novou možnost nazvanou "Kdo může autorizovat?" se dvěma možnostmi: Pouze správci a Přihlášení uživatelé.

Co získám?
Nová připojení přihlášených uživatelů povedou ke zvýšení bezpečnosti, lepší kontrole soukromí a lepšímu uživatelskému zážitku při práci s připojeními k různým službám třetích stran.

Použitelné pro:   C6
Dostupnost:   Všechny DC
------------

Zrušit změnu chování tlačítka
Známým omezením při úpravě záznamů ve formulářích Creator bylo to, že tlačítko „Storno“ v některých scénářích přestalo fungovat – například když byly otevřeny v novém nebo stejném okně a když byly otevřeny pomocí i-snímku. Toto omezení bylo drobnou vadou na jinak bezproblémové uživatelské zkušenosti při práci s formuláři Creator.

Nyní se nám toto omezení podařilo překonat a brzy bude tlačítko pro zrušení za všech okolností plně funkční. Pokud při úpravě záznamu ve stejném okně kliknete na tlačítko Zrušit, dostanete se na stránku volání. Při úpravě záznamu z nového okna kliknutím na tlačítko Zrušit kartu zavřete.

Co získám?
Nové chování poskytne vylepšené uživatelské prostředí, protože pomůže vašim uživatelům vyhnout se uvíznutí na zatuchlé pozici nebo ztrátě postupu.

Použitelné pro:   C5, C6
Dostupnost:   Všechny DC
------------

Složená pole: Propojte názvy podpolí
V současné době jsou k názvům odkazů podpolí složených polí, jako je jméno a adresa, připojena zvyšující se čísla, protože do formuláře přidáváme více polí stejného typu. Pokud jste například přidali dvě pole adresy ve stejném tvaru, pak názvy odkazů pro podpole druhého pole budou address_line_12 , address_line_22 a tak dále.

Nyní to opravujeme, aby názvy odkazů zůstaly stejné pro všechna podpole, bez ohledu na počet polí stejného typu. Jinými slovy, pokud máte více než jedno pole adresy ve stejném tvaru, pak názvy odkazů pro podpole zbývajících polí adresy budou address_line_1 , address_line_2 a tak dále. Cílem této opravy je zlepšit čitelnost a následné použití názvů odkazů v těchto polích.

Poznámky
  • Migrace DC bude provedena od nás, aby se aktualizovaly názvy odkazů podpolí, a budeme vás průběžně informovat o průběhu (datum migrace a její stav).
  • Společné názvy odkazů budou použity pro podpole všech nově přidaných složených polí a také pro nové registrace pro tvůrce.

Prosím uživatele, kteří použili vlastní názvy odkazů, vzali na vědomí následující změny:
  • Po migraci nebudou požadavky rozhraní API, které obsahují vlastní názvy odkazů pro podpole, fungovat. Místo toho můžete použít jejich běžné názvy odkazů. Pokud k získání názvů odkazů podpolí používáte rozhraní API Creator Meta, název odkazu se po dokončení migrace automaticky změní.
  • Pokud jste kdekoli v aplikaci použili vlastní názvy odkazů pro podpole (ručně), nebudou po migraci fungovat. V takových případech by měl být název vlastního odkazu nahrazen běžným názvem odkazu. Zvažte například následující případy:
    • Použití složeného podpole jako parametru dotazu v:
      • Adresa URL pro přístup k formuláři
      • Přesměrovat na (URL webu)
      • OpenURL (Potopa)
    • Použití složeného podpole ve úryvcích ZML: Stávající komponenta úryvek ZML se poškodí, protože úryvek ZML nezpracováváme, pokud k němu není přistupováno živě.

Použitelné pro:   C5, C6
Dostupnost:   Všechny DC

    • Related Articles

    • Zoho Creator: Nadcházející aktualizace - prosinec 2023

      Dobrý den všem! Rok 2023 byl pro nás v Zoho Creator nabitý akcí a zde jsou nejdůležitější události tohoto měsíce: Asistent Zia na platformě OpenAI Vlastní rozhraní API Sledování tiketů podpory Vypršení platnosti zálohování pro C5 - - - - - - - - - - ...
    • Zoho Social: Aktualizace květen 2024

      Správa interakcí s TikTokem a reakce na ně z Doručené pošty Své komentáře na TikToku nyní můžete spravovat a reagovat na ně z Doručené pošty v sociální síti. Zde můžete interakce třídit a zobrazovat v libovolném dostupném výchozím zobrazení nebo si ...
    • Zoho Marketing Automation: Nejnovější aktualizace

      Tyto aktualizace jsou určeny výhradně pro zlepšení funkčnosti u aplikace a jsou k dispozici pouze pro Zoho Marketing Automation 2.0. 1. Doporučování produktů - Tato funkce je určena především pro marketéry, kteří propojili své obchody Shopify, ...
    • Zoho Expense: Aktualizace produktů leden – březen 2023

      Jsme rádi, že vás vidíme v prvním čtvrtletním příspěvku o novinkách roku 2023. V posledních třech měsících jsme vyvinuli zajímavé funkce a provedli vylepšení, která vám pomohou bezproblémově provádět funkce v Zoho Expense . Pojďme se do nich ponořit ...
    • Zoho Learn | Aktualizace produktu | 1. čtvrtletí 2023

      Jsme nadšeni, že můžeme oznámit řadu nových funkcí a vylepšení, které jsme vydali od ledna 2023. Čtěte dále a objevte nejnovější aktualizace Zoho Learn. Propojte články s lekcemi Zoho Learn nyní nabízí integraci mezi vašimi příručkami a kurzy. Články ...