Představení přehledu Rollup v aplikaci Zoho CRM

Představení přehledu Rollup v aplikaci Zoho CRM

CRM je rozsáhlá databáze s dobře propojenými zdroji dat, kde máte z jednoho místa přístup k primárním i souvisejícím informacím.

Vezměme si například modul Leads. Záznam o leadovi zahrnuje informace o něm, jeho aktivitách a další použitelné informace, které stačí k rozhodnutí o dalším postupu. Tento druh asociace tvoří základ pro dostupnost dat.

Pokud však jde o efektivní správu dat, pouhá asociace nestačí. Potřebujete tzv. interoperabilní datový vztah mezi primárními a přidruženými daty. V kontextu CRM je schopnost asociovat hodnoty ze souvisejících seznamů se samotnými primárními informacemi předpokladem souhrnu Rollup.

Shrnutí rolování
Souhrn je typ pole, který může shrnovat nebo agregovat hodnoty z požadovaného souvisejícího seznamu. Je přizpůsobivý a všestranný. Stačí si jen vybrat, kterou vlastnost ze souvisejícího seznamu chcete agregovat, a přiřadit ji poli, a pole začne hodnoty svinovat.


Podívejme se na různé scénáře, ve kterých vám může být shrnutí rollupu prospěšné:

Příklad 1: Agregace příjmů na základě účtů


Nyní musel manažer prodeje vytvořit sestavu a agregovat hodnoty zvlášť.



Pomocí přidaného pole rollup summary můžete získat automaticky asimilovanou hodnotu faktur vytvořených k danému účtu. To ušetří spoustu času a úsilí investovaného do vytváření sestav a nejlepší na tom je, že pole bude po přidání k dispozici pro všechny záznamy v daném rozvržení.

Příklad 2: Proveďte akci u nedotčených obchodů
Nedotčené obchody jsou obchody, u kterých nebyly do té doby provedeny žádné akce. Tyto druhy obchodů nejenže stagnují, ale jsou také pro podnikání nevýhodné. Pro podnikovou firmu, která každý den vytváří více obchodů, by však ruční identifikace nedotčených obchodů a jejich následné sledování mohlo být již promarněnou příležitostí. Chcete-li mít neustálý přehled, můžete vytvořit rolovací pole, které zobrazí počet nedotčených obchodů v záznamech kontaktů, a rychle je sledovat nebo automatizovat.


Příklad 3: Seznamte se s opožděnými úkoly

Úkoly jsou skvělým způsobem plánování vašich akcí, které zároveň slouží jako připomenutí. Když v aplikaci Zoho CRM přidáte úkol, přidá se do seznamu souvisejících otevřených činností. Dokud úkol nebude dokončen, nebude přesunut do uzavřených aktivit. Pokud však kvůli nějakému lapsusu nemohl zástupce úkol dokončit včas, zůstane úkol v otevřených aktivitách, což vyvolá dojem, že úkol má ještě čas, a jako manažer prodeje byste o takových případech mohli chtít vědět v modulu leads. Zde se vám bude hodit pole rollup. Vzhledem k tomu, že rollup je pole, můžete jej použít jako sloupec a filtrovat záznamy s hodnotami v něm.

Podobně můžete přidat typ pole rollup do editoru rozvržení a získat hodnotu asimilovanou jako pole pouze pro čtení na stránce s detailem záznamu.

Poznámka:
V současné době bude vlastnost souhrnného pole rollupu zobrazovat pouze pole, která jsou součástí systémem definovaného souvisejícího seznamu patřícího k modulu.

Předpoklady:
  • Pole Rollup je k dispozici ve všech modulech kromě úkolů, hovorů, schůzek a schůzek.
  • Typ pole souhrnného přehledu je k dispozici pouze pro organizace s Enterprise a Ultimate edicemi CRM. Můžete vytvořit až 10 rollup polí na modul pro Enterprise a 15 pro Ultimate edici.
      • Related Articles

      • Oznámení změny způsobu výpočtu hodnot null ve vzorcích v Zoho CRM

        Jak všichni víte, pole vzorce je všestranné pole, které vám umožňuje provádět různé výpočty, od jednoduché matematiky přes zřetězení až po porovnávání hodnot polí. Chcete-li se dozvědět více o různých možnostech polí vzorců, přečtěte si Datové typy v ...
      • Představení pole Hlasový záznam v modulu hovorů

        Vážení uživatelé Zoho aplikací, Jsme tu s menší, ale užitečnou aktualizací týkající se modulu volání. Jak možná víte, modul Hovory v Zoho CRM vám umožňuje spravovat všechny typy hovorů ve vaší organizaci – odchozí, příchozí i zmeškané. Můžete také ...
      • Notebook pro Zoho CRM

        Jsme rádi, že vám můžeme představit Notebook pro Zoho CRM. S všestranným Zoho CRM a skvělým Zoho Notebookem nyní můžete využívat bohaté funkce včetně různých formátů poznámek, možnosti spolupracovat s ostatními uživateli a upraveného zobrazení pro ...
      • Zoho CRM a Zoho Projects: vylepšená integrace - novinky

        Novinky v aktualizaci: Konfigurace klienta Vylepšili jsme přehlednost informací o klientech přidáním specifické sekce Konfigurace klienta. Funkce mapování klientů byla sice k dispozici v předchozím nastavení, ale nebyla uživatelům explicitně ...
      • Zoho CRM: Dynamické filtry pro vyhledávací pole

        jsme rádi, že se můžeme podělit o naše nejnovější doplňky k vyhledávacím filtrům: zavádíme dynamická kritéria filtru. Představte si tento scénář, kdy manažer prodeje dokončuje složitý obchod a potřebuje zapojit odborníka na danou oblast (SME) pro ...