Zoho CRM: Групови допълнения и разрешения за подформа

Zoho CRM: Групови допълнения и разрешения за подформа

Zoho въведе две важни функции за подобряване на функционалността на подформите: Масови допълнения чрез търсене и Разрешения за подформа.

Групови допълнения чрез търсене

Преди добавянето на множество записи в подформа изискваше от потребителите да въвеждат всеки ред поотделно на страницата Записи, което отнемаше време при големи набори от данни. С новата актуализация потребителите вече могат да добавят няколко реда едновременно чрез опция за търсене.


Процес:
    • Изберете "Добавяне на множество редове" от падащото меню "Добавяне на ред".

    • В изскачащ прозорец ще бъде показан списък със записи, който позволява на потребителите да изберат няколко опции чрез поставяне на отметка в квадратчета.

    • За да добавите или редактирате стойности за конкретни колони (напр. количество), щракнете върху "Add values for selection" (Добавяне на стойности за избор) и въведете необходимите данни.

    • Потвърдете избора, за да се попълни подформата с избраните записи и стойности.






Тази функция опростява въвеждането на данни, като значително ускорява задачи като създаването на оферти, позволявайки на търговските представители ефективно да свързват множество продукти с всяка оферта.

Разрешения на подформата

Zoho въведе и подобрени разрешения за подформата, което позволява на администраторите да управляват достъпа по-обстойно.

Функции:
    • Администраторите могат да задават разрешения за цялата подформа, включително опции за преглед, създаване, редактиране и изтриване.

    • Тази актуализация замества необходимостта от конфигуриране на разрешения на ниво отделни полета, като оптимизира процеса.

    • Пример: Сътрудник по продажбите може да има пълен достъп за преглед, добавяне, редактиране и изтриване на данни от подформата, докато служител по съответствието може да има само достъп за преглед с ограничени възможности за редактиране.




Администраторите могат да конфигурират тези разрешения чрез достъп до иконата за настройки в горната част на подформата, като прилагат специфични разрешения за различните роли.



Разрешения на подформата в портали

Актуализацията се разпростира и върху порталите, като позволява на предприятията да предоставят външен достъп до подформите за клиенти, партньори или доставчици. Администраторите могат да управляват разрешенията на подформата в порталите, включително опциите за преглед, създаване, редактиране и изтриване.


Забележка:
  • Потребителите могат да клонират редове на подформата, ако имат разрешение за създаване.

  • Потребителите с разрешение за редактиране могат да променят реда на редовете.

  • Изтриването на редове изисква достъп за редактиране.


    Тези актуализации предлагат по-интуитивен и ефективен начин за управление на записите и разрешенията на подформите, като подобряват цялостната използваемост и контрол. за повече информация се свържете с pfc-group.com.