Zoho Bigin: Оптимизирайте събирането на данни с новия създател на формуляри на Bigin.

Zoho Bigin: Оптимизирайте събирането на данни с новия създател на формуляри на Bigin.

Ние сме развълнувани да ви представим Формуляри: онлайн конструктор на формуляри, предназначен да отговори на всички ваши нужди за събиране на данни. Това обновяване беше вдъхновено от вашата обратна връзка, което доведе до надградена и гъвкава версия на уеб формуляри.

И така, какво се промени?

Формуляри за тръбопроводи и контакти
Досега уеб формулярите в Bigin бяха ограничени само до модула Контакти, който ограничаваше техния обхват до формуляри за контакти, регистрационни формуляри, формуляри за абонамент за бюлетин и т.н.

С това обновяване можете да създавате формуляри, като използвате полета от модулите Pipelines, Contacts и Companies. Можете да създавате записи от събраните данни и да ги добавяте автоматично към всеки екипен канал, модул за контакти и модул за компании. Това прави Forms повече от инструмент само за събиране на контакти. Сега това е инструмент за генериране на потенциални клиенти, поддръжка на клиенти, събиране на обратна връзка и много повече.


Споделяйте формуляри с вашите клиенти
Уеб формулярите бяха ограничени до вграждане на кодов фрагмент в уебсайт и това ограничи приемането им до клиенти с уебсайтове и основни познания за кодиране.

С това обновяване въвеждаме две допълнителни опции за споделяне:
  • Споделяне като връзка - Ще получите URL адрес за споделяне, уникален за всеки формуляр и можете директно да го споделите с клиентите си по имейл или по друг начин.
  • Споделяне като QR код - QR код, уникален за всеки формуляр, ще бъде генериран при този метод. Потребителите могат да го изтеглят, отпечатват и поставят навсякъде. Например можете да поставите тези QR кодове на място за събитие, за да опростите регистрациите – присъстващите просто трябва да сканират кода на своето устройство и да го попълнят.

И това ни води до промяната на името. С тези опции за споделяне нашите формуляри вече не са ограничени само до уебсайтове и затова ги преименувахме на Формуляри от уеб формуляри.

Благодаря ви Съобщение
С по-старата версия потребителите трябваше да пренасочват посетителите на уебсайта към целева страница, след като изпратят формуляр. Сега те имат опцията да показват благодарствено съобщение на клиентите при подаване на формуляр.


Преглед на формуляри на различни устройства
Превключвайте между иконите за настолен компютър, таблет и мобилно устройство, за да видите как формулярът ще изглежда на различни устройства.


Удобни за мобилни устройства форми
Знаем, че нашите уеб формуляри бяха остарели и имаха проблеми при отваряне в мобилни браузъри и с това обновяване нашите формуляри се отварят безпроблемно в мобилни браузъри.

Какво се случва със съществуващите ви уеб формуляри?
Вашите съществуващи уеб формуляри ще продължат да работят безпроблемно и когато редактирате съществуващите си уеб формуляри, можете да използвате новите подобрения, изброени по-горе.

Обърнете се към нашия помощен документ относно формуляри за подробни инструкции за конфигуриране на формуляри за вашия бизнес.

Наличност на формуляри: Безплатен план: 1 | Експресен план: 3 | Премиер план: 5
Допълнителни формуляри могат да бъдат закупени като добавки.

Какво следва?
Имаме планирани още подобрения за формуляри, като поддръжка за Google reCAPTCHA, URL адреси на формуляри с възможност за персонализиране и опция за показване на логото на вашата компания в заглавката на формуляра. Нямаме дата на пускане на тези подобрения, която да споделим, но бъдете сигурни, че нашият екип работи усилено, за да ги пусне скоро.

Също така имаме планирани нови функции и подобрения за Bigin. Гледайте това пространство за повече информация. Както винаги, обичаме да чуваме вашите отзиви, така че, моля, опитайте новия конструктор на формуляри и ни уведомете как върви в коментарите!