Филтър за търсене в Zoho CRM | Обществен ранен достъп 2023

Филтър за търсене в Zoho CRM | Обществен ранен достъп 2023

Здравейте всички,

Ние сме развълнувани да говорим за нашето дългоочаквано подобрение на полетата за справка— Филтър за справка . Това е достъпно в публичен режим на ранен достъп, което означава, че тази функция ще бъде активирана за вас при поискване. За да изпратите заявката си за тази функция, моля, свържете се с вашето лице за контакт с PFC.

Нека навлезем в подробностите!

Както всички знаете, справочните полета ви помагат да свързвате данни от един модул към друг. Можете да търсите запис от модул B и да го свържете със запис в модул A. Възможно е обаче да има сценарии, при които искате да се показват само конкретни записи, докато търсите. Тук влиза в действие филтърът за търсене.

Филтър за търсене
Филтърът за справка е ново свойство, въведено в полето за справка. Той ви позволява да дефинирате критерии, така че само отговарящите на условията записи от модула за търсене да бъдат изброени по време на дейността за търсене.
Това поправя пътя за опростяване на свързването на записи и гарантира, че е свързана само отговаряща на условията и правилна информация от базата данни.

Как работи?
Както беше обсъдено по-рано, филтърът за справка е ново свойство, добавено към полето за справка.
Всичко, което трябва да направите, е да се насочите към свойството на справочното поле в редактора на оформление, да поставите отметка в квадратчето Филтриране на справочни записи и да дефинирате критериите.

Нека да разгледаме един пример!

Да приемем, че искате да се показват само активни акаунти за поле за справка, присъстващо в модула за сделки. Можете да създадете критерий за филтър: „ Бизнес активен“ е „избрано“.


Сега, по време на създаване на сделка, когато търговският представител търси акаунти, само активните се показват и свързват.


По този начин търговският представител не трябва да рови в изчерпателен списък от записи, за да избере активните акаунти.

В допълнение към това можете също да изберете да потвърдите критериите за филтър по време на редактиране на запис. Да кажем, че за съществуваща сделка, ако искате да потвърдите този критерий, активирате валидирането и след всяко редактиране на запис филтърът ще бъде валидиран и записът ще бъде запазен само ако отговаря на критериите.


Точки, които трябва да се отбележат:
  • Филтърът за справка се поддържа за следния тип поле: Справка и полета за справка на потребител.
  • Понастоящем филтърът не е наличен за типа поле за справка с множествен избор.
  • Опцията ще бъде достъпна за изданията Enterprise и Ultimate на Zoho CRM.

Предстоящи подобрения:
В съответствие с въвеждането на филтъра за търсене, ние ще предоставим бъдещи подобрения, за да помогнем на потребителите динамично да филтрират записите за търсене в основа на текущата стойност на модула.

Това е днешното съобщение! Благодаря и приятно изкарване!

PS: Филтърът за търсене е наличен само в
ъв уеб версията на Zoho CRM. Ще ви уведомим, когато стане наличен за мобилни устройства.